Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noderīgi padomi ģimenes budžeta plānošanai

Budžets būtu jāplāno visās ģimenēs - neatkarīgi no tās lieluma un ienākumu apmēra. Tas ir svarīgi, lai tiktu apmierinātas visu ģimenes locekļu vajadzības, kā arī sasniegti nozīmīgi ilgtermiņa mērķi. Par budžeta plānošanu ir dzirdēti dažādi padomi, bet kuri no tiem palīdzēs izveidot efektīvāko budžeta plānu, kas labi darbosies ne tikai teorētiski, bet arī praktiski? To noskaidrosim raksta turpinājumā.

Aprēķiniet ienākumus un izdevumus

Budžeta plāna izveide var šķist garlaicīga un pat nomācoša, taču tas noteikti ir tā vērts. Apzinoties savu reālo situāciju būs vieglāk sasniegt mērķus un mazināt stresu, ko rada dažādi finansiālie izaicinājumi.

Ja lielai daļai ir skaidrs, kādi ir viņu ikmēneša ienākumi, ar izdevumu uzskaiti sokas daudz grūtāk. Liela daļa ģimeņu nemaz nezina, kam un cik daudz tērē. Tieši tādēļ ģimenes budžeta plānošana būtu jāsāk ar izdevumu uzskaiti. Ilgāku laiku, piemēram, divus mēnešus, Jums jāpieraksta visi tēriņi. Šim nolūkam varat izmantot kladi, excel tabulu vai kādu no šim nolūkam paredzētām mobilajām aplikācijām.

Pēc pāris mēnešiem Jums būs skaidra atbilde uz jautājumu ‘’Kur paliek nauda’’ un Jūs redzēsiet arī, kur tēriņus iespējams samazināt.

Nosakiet īstermiņa un ilgtermiņa mērķus

Plānojot budžetu, ir svarīgi paturēt prātā savus mērķus. Piemēram, ja Jūs vēlaties iegādāties jaunu ģimenes auto, tad Jums budžets jāplāno tā, lai Jūs varētu kādu daļu no ienākumiem novirzīt šī mērķa sasniegšanai.

Uzkrājumu konkrētam mērķim varat veidot ar automātisko maksājumu palīdzību internetbankā - izvēlieties summu un datumu, kurā šis maksājums tiks veikts. Tas ir ātri, ērti un vienkārši.

Aizņemieties atbildīgi

Aizdevums ir finanšu instruments, kas var noderēt dažādu situāciju risināšanai un plānu īstenošanai, tomēr, lai saglabātu savu finansiālo stabilitāti, ir ļoti svarīgi ievērot atbildīgas kredīta noformēšanas pamatprincipus. Pirms aizdevuma noformēšanas VIASMS.lv jāizvērtē sava maksātspēja un jāaizņemas tikai tik, cik vajadzīgs.

Atcerieties, ka ikvienas jaunas kredītsaistības prasa arī rūpīgu ģimenes budžeta pārplānošanu, jo, iespējams, no kaut kā cita uz laiku nāksies atteikties.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti