Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

M+S un 3PMSF marķējums – ko tas vēsta par riepām?

Uz ziemas apstākļiem piemērotām riepām ir iespējams atrast vairāku veidu marķējumus – M+S un 3PMSF jeb vizuāli atpazīstamu piktogrammu, kuru veido trīs virsotņu kalna kontūrā ietverts sniegpārslas simbols, kā arī sniega simbolu ziemas riepām vai AS burtu marķējumu riepām visām sezonām. Katrs no šiem simboliem apzīmē noteiktu apstākļu kopumu, kuros konkrētās riepas spēj nodrošināt optimālo veiktspēju un vadāmību, tādēļ, izvēloties jaunas riepas, ir vēlams zināt dažādo marķējumu nozīmi.

 

Kas ir jāzina par M+S marķējumu?

M+S marķējums tulkojumā nozīme „dubļi un sniegs” un šis marķējums apzīmē riepas ar paaugstinātas veiktspējas īpašībām. Riepas ar šādu simbolu noteiktos gadījumos var tikt izmantotas kā vissezonas riepas, jo tām ir dziļāks protektora raksts ar platākām rievām starp blokiem, kas nodrošina labu saķeri uz mitriem ceļa segumiem arī ar plānu sniega kārtu, un mīkstāks riepu gumijas sastāvs nekā vasaras riepām.

Vissezonas riepas nav tik nodilumizturīgas kā vasaras riepas siltajos gada mēnešos un nav arī piemērotas skarbos ziemas laikapstākļos ar sniega sanesumiem un apledojumu uz ceļa, kad labāk ir izmantot ziemas riepas.

M+S riepu ilgmūžība ir atkarīga no riepu zīmola un to izgatavošanā pielietotajām tehnoloģijām un materiāliem. Turklāt, M+S marķējums, salīdzinot ar 3PMSF un citiem riepu apzīmējumiem, var būt maldinošs, jo riepu marķēšanas pamats nav testu rezultāts, bet gan riepu ražotāja deklarācija.

Ko nozīmē 3PMSF marķējums?

Par 3PMSF marķējumu tiek saukts simbols, kuru veido trīs virsotņu kalna kontūras ietverta sniegpārsla. Riepas ar šādu marķējumu ir piemērotas bargiem un sniegotiem laikapstākļiem un tās ir testētas saskaņā ar ANO EEK standarta noteikumiem.

3PMSF marķētās riepas nodrošina pārbaudītu drošību un labus paātrinājuma, saķeres un bremzēšanas parametrus sarežģītos apstākļos uz ceļa. Atšķirībā no M+S riepām, šīs riepas nodrošina arī labu vadāmību un stabilitāti pagriezienos uz slapja ledus, kā arī uz mitra vai sablīvēta sniega.

Pieredzējušie riepu servisa “Riepu garāža” speciālisti palīdzēs plašajā ziemas un vissezonu riepu klāstā atrast vispiemērotāko risinājumu jebkuriem ceļa apstākļiem vai automašīnai. Ienāciet arī servisa interneta veikalā  www.riepugaraza.lv, kur varat pasūtīt izvelētās riepas arī ar piegādi. “Riepas garāža” – kvalitatīvas riepas vienmēr!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti