Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Metināšanā būtiska vajadzība darba drošībai – kvalitatīvs metinātāju apģērbs

Jomās, kurās darbinieki pakļauti paaugstinātam riskam, jādara viss iespējamais viņu drošībai. Metālapstrāde un metināšana pieder pie darbības sfērām, kurās šis nosacījums jāievēro īpaši rūpīgi, tāpēc izveidoti standarti šī darba veicēju pasargāšanai. Kādiem jābūt darba apstākļiem, t.sk. arī darba apģērbam, lai, veicot ikdienas pienākumus, darbinieks būtu maksimāli pasargāts no traumām un iespējas savainoties? Kāpēc metināšanas jomā jāievēro īpaša piesardzība, kāds metinātāju apģērbs garantē darbinieka drošību un kur to meklēt – uzziniet šī raksta turpinājumā!

Kāpēc metināšanas laikā jāievēro īpaša piesardzība?

Metināšana ir process, kurā tiek sakausēti metāli vai termoplasti, un tās laikā darbinieks saskaras ar visdažādākajiem riskiem.

  • Karstums un liesmas: metināšanas laikā liesmas var sasniegt ļoti augstu temperatūru. Tas rada ievainojumu un apdegumu risku, tāpēc ugunsdrošs darba apģērbs šī darba veicējiem ir obligāts.
  • Gāzes: metināšanas laikā var veidoties dažādas gāzes, tai skaitā toksiskas un tādas, kurām ir aizdegšanās risks.
  • UV starojums: metināšanas procesi var radīt elektromagnētisko starojumu.
  • Metināšanas putekļi: dažkārt metināšanā izmantotie materiāli var radīt putekļus, kuru ieelpošana var radīt veselības problēmas.
  • Saskare ar strāvu: metināšanas procesi parasti ir saistīti ar elektriskās strāvas izmantošanu un lielu enerģijas jaudu. Pavirša attieksme pret elektrodrošību var izraisīt visdažādākos drošības riskus.
  • Saskare ar izkusuša metāla daļiņām: metināšanas procesā var rasties izkusuša metāla daļiņas, kas saskarē ar ādu var radīt apdegšanas un citu traumu risku.

Ko no iepriekš minētā varam secināt? Metināšanas laikā darbinieks ir pakļauts dažādiem riskiem. Lai ievērotu drošības pasākumu un  novērstu vai mazinātu dažādus riskus, jānodrošina gan darbam piemērota vide, gan arī individuālie aizsardzības līdzekļi darbiniekiem – profesionāls metināšanas darba apģērbs, aizsargbrilles vai aizsargmaska, cimdi un apavi.  Pirms sākt metināt, jāpārliecinās, ka darba vieta ir pareizi sakārtota un droša, izolēta no apkārtējās vides un cilvēku plūsmas. Kādi personīgie aizsardzības līdzekļi nepieciešami, veicot metināšanas darbus, un ko nozīmē atbilstošs “metinātāju apģērbs”, – par to vairāk nākamajā raksta nodaļā!

Kādi darba apģērbi metinātājiem nepieciešami?

Metināšanas laikā darbinieka apdraudējuma risks ir ļoti augsts, apģērbs aizsardzībai pret liesmām pilnībā nenodrošina aizsardzību šajā jomā. Kas būtu jāietver metinātāju apģērba komplektā?

  • Metinātāju aizsargapģērbs, kas veidots no kvalitatīva, izturīga, karstumu, liesmu, izkusušu metāla daļiņu un UV starojumu aizturoša auduma. Saskaņā ar starptautiski noteikto standartu tam ir jāatbilst EN ISO 11611 un NE ISO 11612.
  • Apģērbs ar elektrostatisko aizsardzību.
  • Kabatas telefona, pārnēsājamo darba rīku, cimdu un ceļu sargu ievietošanai.
  • Cilpa vai nodalījums ID kartes ievietošanai, ja nepieciešams.
  • Ja darbs notiek brīvdabā, piemēram, ceļu būvē, tad metinātāju apģērbs ir jāaprīko ar gaismu atstarojošiem elementiem.
  • Aizsargbrilles vai metināšanas maska.
  • Cimdi.

Uzņēmumā “Elis” karstumizturīgs un ugunsdrošs darba apģērbs darbam ziemas un vasaras sezonā, iekštelpās vai ārtelpā, ir pieejams vairākās apģērbu kolekcijās, tajā skaitā kolekcijā “Flame Protection”.

Kvalitatīvs metinātāju aizsargapģērbs pieejams uzņēmumā “Elis”!

Kvalitatīvs darba apģērbs ir būtisks darbinieku drošībai, taču tas patiesībā nozīmē daudz vairāk – tas pauž darba devēja rūpes par darbiniekiem un veicina pašu darbinieka lojalitāti darbavietai. Profesionāls metinātāju apģērbs izmaksā ļoti daudz, taču sadarbībā ar uzņēmumu “Elis” augstākās kvalitātes metinātāju apģērbu ir iespējams nomāt, tādā veidā izvairoties no lielām investīcijām apģērba iegādē. Sazinieties ar “Elis” pārstāvi jau šodien un saņemiet individuāli izstrādātu piedāvājumu par apģērba izgatavošanu un apkopi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti