Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meklējam mazulim gultiņu

Pēc fantastiskā laika, kas pavadīts mīļās mammas puncī, mazulis sāk savas zemes gaitas, kur viens no svarīgākajiem mirkļiem ir atpūta. Kvalitatīva atpūta nodrošina dzīves kvalitāti – neatkarīgi no vecuma šis ir viens no svarīgākajiem dzīves principiem. Gulta un matracis ir labākie sabiedrotie, lai atpūta būtu pilnvērtīga. Raksta turpinājumā uzzini, kas jāņem vērā, izvēloties gultiņu.

Kāda ir laba gulta mazulim?

Kad ģimenē ienāk mazulis, ģimenes sadzīve tiek pārkārtota, jau ņemot vērā jaunā ģimenes locekļa vajadzības. Tiek radīta guļvieta, kur mazulis varēs atpūsties no ikdienas netraucēti un pilnvērtīgi. Izvēle ir jāveic atbildīgi, pārdomājot visus kvalitatīvu miegu ietekmējošos faktorus. Gultiņai ir jābūt ne tikai no kvalitatīviem materiāliem, ērtai gan mazulim, gan vecākiem, drošai un praktiskai, estētiski jāiederas jau esošajā ģimenes mājokļa stilā un ideālā variantā, ja var izvēlēties no “lētas bērnu gultas’’ piedāvājuma klāsta!

Kādi faktori nosaka bērniņa guļvietas izvēli?

Lai izvēlētos bērnam atbilstošāko gultu, nepieciešams apsvērt dažādus faktorus:

  • bērna vecums un garums – jaundzimušā gulta nebūs piemērota trīsgadniekam un arī otrādi; optimāli gulēšanas vietai ir jābūt par 20 - 30 cm lielākai par gulētāja augumu, bet tā kā mazuļi ātri aug, tad gultiņa ir jāiegādājas ar rezervi;
  • gultas konstrukcija – gultas uzbūvei un tās elementiem ir jābūt drošiem, atbilstoši mazuļa vecumam, tā kustīgumam, arī patstāvīgai lietošanai sasniedzot zināmu vecumu;
  • matrača izvēle – ražotāju piedāvājums spēj pārsteigt visprasīgākos klientus, piedāvājot bērnu gultiņu matračus ikviena vajadzībām un iegribām;
  • materiāli – svarīgi no kādiem materiāliem ir izgatavota gulta – tiem jābūt ekoloģiskiem, nekaitīgiem mazā gulētāja veselībai.

Pirmās izvēles mazuļu vietā noteikti izdara vecāki, jau vadoties no savas gaumes un pieredzes, kuru noteikti ir ietekmējuši jaunākie sasniegumi “miega industrijā”.

Gultiņa no masīvkoka ...

Izdarot izvēli, mēs vadāmies no patikšanas – viena lieta mums patīk vairāk, cita mazāk. Tas ir par redzamajām lietas īpašībām, bet kā ar neredzamajām?

Izvēloties mazulim gultiņu no plašā gultiņu klāsta, dizains ir tas, kas piesaista kādas konkrētas gultiņas modelim, arī tā funkcionalitāte. Bet tad noteikti ir jāsameklē atbilde uz vienu no vissvarīgākajiem jautājumiem – no kāda materiāla un ar kādiem ķīmiskām vielām ir apstrādāts konkrētais modelis?

Apzinoties ekoloģisko produktu priekšrocības, varētu šķist, ka masīvkoka izstrādājumiem to ir vairāk. Priedes koka gultiņa noteikti radīs siltu un mājīgu atmosfēru saldiem sapņiem. Dabīgo materiālu gultas ir piemērotas un veselīgas visiem, bet dažkārt to dizains neiederas jau esošajā telpā, un tad tiek meklēti citi, līdzvērtīgi materiāli.

… vai kokskaidu plātnes?

Ņemot vērā kokapstrādes attīstības tendences, bez uzmanības nepaliek arī mēbeļrūpniecība. Blakus dabīgiem koksnes produktiem mēbeļrūpniecībā tiek izmantoti arī zinātnieku jaunatklājumi, padarot mūsu izvēli drošāku un pārliecinošāku. Dažādu materiālu izmantošana palielina mūsu iespējas izvēlēties kvalitatīvu un visaugstākajām prasībām atbilstošu funkcionālu mēbeli mūsu mazulim. Protams, izdarot izvēli, ir jāapzinās piedāvāto produktu patiesās īpašības, aprakstos ietvertie apzīmējumi un to skaidrojumi.

Mēbeļu kvalitātes sertifikāts apliecinās konkrēta produkta atbilstību ekoloģiskajām un citām prasībām, kas tiek izvirzītas bērnu mēbeļu grupai. Jebkurš sevi cienošs mēbeļu pārdevējs sniegs visplašāko savā rīcībā esošo informāciju par jebkuru no pārdošanā esošajiem produktiem, tajā skaitā arī ražotāja izsniegtu kvalitātes sertifikātu.

Strauji augošais Baltijas valstu interneta veikals un būtiskais lielo ražotāju partneris – 1a.lv ir viens no lielākajiem Baltijas valstu interneta veikaliem, kam ir ilggadīga pieredze, un kas nodrošina tirgū arī kvalitatīvu un estētiski vērtīgu bērnu mēbeļu klāstu. Gan lētas bērnu gultas, gan dārgākas – pieejamas interneta veikalā. Gultiņa ir pirmā katra mazuļa privātā dzīves telpa, kuras izvēle ir vecāku atbildība – šajā ziņā vecākiem ir palīgs, kas nekļūdīgi sniegs atbalstu šīs izvēles veikšanā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti