Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mazlietoti auto – praktiski padomi braukšanai ziemas apstākļos

Iestājoties ziemai, autovadītājiem ir jābūt krietni uzmanīgākiem uz ceļa. Stipra snigšana un apledojums izaicina pat pieredzējošākos autovadītājus, tādēļ ir svarīgi sagatavoties braukšanai bargos ziemas apstākļos. Turpini lasīt šo rakstu un uzzini praktiskus padomus braukšanai ziemā!

Sagatavo automašīnu braukšanai ziemā

Negaidi kamēr uzsnieg pirmais sniegs – sagatavo automašīnu braukšanai ziemā savlaicīgi. Iegādājies nesasalstošu logu tīrāmo līdzekli un pārliecinies, vai Tev ir sniega slotiņa, kas aprīkota ar ledus skrāpi. Slēdzeņu atkausēšanas šķidrums ir parocīgs pirkums, lai ziemas aukstumā nepaliec stāvēdams ārpus auto. Ņemot vērā to, ka ziemā sanāk biežāk braukt tumšā laikā, iesakām pārbaudīt automašīnas lukturu darbību. Ja vēlies iegādāties auto, kas būs gatavs braukšanai ziemā bez papildus sagatavošanas darbiem, tad mazlietoti auto no salona būs perfekta izvēle.

Savlaicīgi uzleic ziemas riepas savam auto

Braukt ar vasaras riepām ziemā ir ne tikai bīstami, bet arī par to var tikt pie soda. Noteikti pārliecinies, vai mašīnai ir atbilstošas ziemas riepas. Iesakām arī uzlikt ziemas riepas savlaicīgi, jo ziema bieži vien pārsteidz nesagatavoti. Ņem vērā, ka mazlietotas automašīnas mēdz pārdot bez ziemas riepām, tāpēc savlaicīgi iegādājies kvalitatīvas ziemas riepas savam auto. Mazlietoti auto varētu būt aprīkoti ar nodilušām riepām, kurus atstājis iepriekšējais īpašnieks. Braukšana ar nodilušām riepām ir ļoti bīstama, tāpēc ja esošās riepas ir savu laiku nokalpojušas, tad ir pienācis laiks tās nomainīt pret jaunām.

Ierēķini papildus laiku braucieniem

Tas nav noslēpums, ka ziemā braukšanai ar auto ir jāierēķina vairāk laiks nekā vasarā. Seko līdzi laika ziņām – ja naktī ir pastiprināta snigšana, tad ņem vērā, ka no rīta būs nepieciešams ilgāks laiks mašīnas notīrīšanai no sniega un ledus. Ja ir iespējams izvēlēties, tad sniegputeņa laikā brauc pa augstākas nozīmes autoceļu, jo tas būs labāk notīrīts. Svarīgi atcerēties, ka sliktu laikapstākļu ietekmē satiksmes kustība mēdz būt lēnāka, tādēļ drošības pēc iesakām izbraukt ātrāk nekā ierasti.

Ievēro distanci un bremzē uzmanīgi

Atceries, ka ziemas apstākļos bremzēšanas ceļš ir ievērojami garāks nekā vasarā. Šī iemesla dēļ iesakām nebūt bravūrīgiem ātruma ziņā, dodot priekšroku lēnākam un mierīgākam braukšanas stilam. Ne mazāk svarīgi ir ieturēt lielāku distanci starp savu un priekšā braucošo auto, ņemot vērā bremzēšanas ceļu un saslīdēšanas iespēju. Ja ārā ir izveidojies tā sauktais “melnais ledus”, tad ir jābūt vēl uzmanīgākam.

Ja brauc ar manuālo ātrumkārbu, tad ziemas laikā iesakām izmantot zemākus pārnesumus un pārslēgties pakāpeniski, lai efektīvāk samazinātu braukšanas ātrumu.  Pulsēšanas metode ir labs veids, kā efektīvāk un drošāk bremzēt ziemā – nospied bremzes pedāli un atlaid to, kad auto riteņi sāk slīdēt. Tā turpini, līdz auto ir pilnībā apstājies. Iespējams, ka mazlietoti auto var būt ar nolietotiem bremžu klučiem. Ziemā ir īpaši svarīgi neatstāt bremžu kluču stāvokli novārtā. Mazlietoti auto ar garantiju ir laba izvēle, ja uztraucies par auto gatavību ziemas apstākļiem.

Zini, kā rīkoties saslīdēšanas gadījumā

Slidenos laika apstākļos auto ir iespējams nonākt sānslīdē, tāpēc ziemā ir ļoti svarīgi braukt rūpīgi. Jau vairākus gadus automašīnas ir aprīkotas ar elektroniskās stabilitātes kontroli un pretizslīdešanas sistēmu, tomēr tāpat ir jābūt uzmanīgam, cenšoties izlīdzināt mašīnu sānslīdes gadījumā. Saslīdēšanas gadījumā atgūt kontroli pār auto ir iespējams, atlaižot bremzes pedāli un iztaisnojot stūri.

Ja Tev interesē jauni vai mazlietoti auto, iesakām ielūkoties BRC Auto mājaslapā https://lv.brcauto.eu/. BRC Auto ir eksperti mazlietotu auto tirdzniecībā - viņu piedāvājumā ir gan elektroauto, gan tradicionālie iekšdedzes auto.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti