Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LED priekšējie lukturi automašīnām – garš ceļš

Gaismas diodes ir plaši izmantotas automašīnās kopš 2004. gada. Dažu pēdējo gadu laikā tie ir ievērojami uzlabojušies. LED priekšējie lukturi pirmo reizi tika izmantoti 2008. gadā Lexus automašīnas modelī.

Priekšējie lukturi

Agrāk kvēlspuldzes parasti izmantoja kā tālās gaismas un pagrieziena. Gaismas diodes tika izmantotas priekšējiem tuvās gaismas lukturiem un sānu marķieriem. 2009. gads Hella priekšējie lukturi tika izmantoti Cadillac modelī, kas kļuva par pirmo automašīnu Amerikas Savienotajās Valstīs ar unikālu īpašību – visi priekšējie lukturi ir izgatavoti ar gaismas diodi. Tehnoloģijām attīstoties, LED spuldzes un priekšējie lukturi attīstīsies daudz vairāk

LED lukturu trūkums

Paredzams, ka kādreiz nākotnē gaismas diodes kļūs tik populāras, ka pārspēs parastos HID priekšējos lukturus.

Pašlaik galvenais automašīnu LED lukturu trūkums ir lielas izmaksas. Citi negatīvi faktori automobiļu LED lukturu uzstādīšanā ir normatīvo aktu kavējumi, kā arī dažas tehniskas nišas, kas saistītas ar automobiļu LED sistēmas darbības protokolu.

Gaismas diodes

Gaismas diodes, ko parasti izmanto elektroniskajās vadības sistēmās, parasti ir mašīnas ar mazu jaudu, t.i. tie izdala mazāk siltumenerģijas. Tomēr gaismas diodes izstaro daudz lielāku siltuma daudzumu uz gaismas plūsmas vienību. Atšķirībā no kvēlspuldzēm, gaismas diožu siltums tiek izkliedēts aizmugurē.

Tomēr, pakļaujot to augstām temperatūrām, gaismas diodes tiek bojātas. Ja automašīna tiek ilgstoši pakļauta augstākai temperatūrai, automašīnas LED savienojuma temperatūra var tikt neatgriezeniski bojāta. Siltuma radiatori jāuzstāda tā, lai savienojuma temperatūra tiktu kontrolēta. Tas palielinās uzstādīšanas izmaksas.

LED lampas ir liela problēma ļoti zemā temperatūrā, jo ir jāpievada siltums, lai izkausētu uz lēcām sniegu. Turklāt automašīnu LED lampas izstaro siltumu no aizmugures, nevis no priekšpuses.

Gaismas diodes bieži izmanto signalizācijas funkcijām, tostarp bremžu lukturiem, pagrieziena rādītājiem un stāvgaismas lukturiem.

Mūsdienās ir modē izveidot savu individuālo automašīnu ar savām modifikācijām. Tas liek automašīnas īpašniekam justies īpašam. Gaismas diodes ir viena no šādām modifikācijām, kas palīdz automašīnai izcelties uz pārējo fona. Paša auto apgaismojuma dēļ auto var izskatīties pavisam savādāk.

ULX 330 ir lieliska apgaismojuma sistēma, kas piesaista skatītāja uzmanību ar savām izpriecām, var veikt arī izvēles skenēšanas, strobingu un elpošanas funkcijas. Šīs funkcijas var vadīt arī ar tālvadības pulti ārpus automašīnas. Tās īpašības un izskats var būt dažāds.

SL 210 ir veiksmīga modifikācija ar četru daļu piekares lukturiem. Piekaramie lukturi ir pieejami pamatkrāsās, piemēram, zilā, zaļā, baltā, sarkanā un oranžā krāsā. Spilgtumu var arī kontrolēt. Arī jūsu skaņas sistēma atdzīvojas, kad to lietojat.

Visa sistēma ir pilnībā ūdensnecaurlaidīga un izstrādāta tā, lai tā kalpotu ilgu laiku. Tas nodrošina iespaidīgu efektu ar pievilcīgiem diskiem. Ļoti bieži tiek izmantotas automašīnu gaismas diodes, lai piestiprinātu skeneri no zagļiem.

Gaismas diodes var uzstādīt arī Hyper LED komplektā. Šīs gaismas diodes ir paredzētas uzstādīšanai šaurās vietās. Uzstādīti pie automašīnas izplūdes atverēm, tie izskatās pievilcīgi.

Visus lukturus atradīsiet LEDAUTO mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti