Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lāzerepilācija - Kā tā darbojas?

Moderna pieeja ilgstošai matiņu noņemšanai Lāzerepilācijas laikā, izmantojot intensīvus gaismas starus, tiek mērķtiecīgi un efektīvi iznīcināti matiņu folikuli. Šī procedūra ir kļuvusi par vienu no biežāk izvēlētajām metodēm, lai panāktu ilgstošu efektu gludai un maigai ādai. Tādēļ šajā rakstā apskatīsim, kā šī tehnoloģija darbojas, piedāvājot ilgstošu risinājumu matiņu iznīcināšanai.

Lāzers - selektīvā fototermolīze

Lāzers, kas izmantots ādas apstrādei, darbojas, pamatojoties uz "selektīvās fototermolīzes" principu. Tas nozīmē, ka noteiktās ādas vietās tiek izsūtīts gaismas stars ar konkrētu viļņa garumu, un šis gaismas stars ir izvēlēts tā, lai to selektīvi absorbētu noteikti audu elementi, kuriem ir dabīgi vai mākslīgi radīti hromofori. Kad šie audu elementi absorbē gaismu, tas rada termisko bojājumu šiem elementiem, nodrošinot terapeitisku iedarbību.

Šis process ievērojami aizkavē matu augšanas ātrumu, padarot matu struktūru plānāku un pilnībā novēršot matiņu ieaugšanu. Lāzerepilācijas ierīces, neskatoties uz augsto enerģijas līmeni, sniedz pacientiem tikai siltuma sajūtu un nelielu kņudināšanu, neizraisa diskomfortu vai nepatīkamas sajūtas. Tas uzsvērti papildina lāzerepilācijas pievilcību kā modernu un efektīvu risinājumu ilgstošai matu noņemšanai.

Matu augšanas trīs posmi

Lai pilnībā izprastu, kā lāzerepilācija ietekmē matu folikulus, ir svarīgi apzināties trīs galvenos matu augšanas posmus.

  1. Anagen - Aktīvais augšanas posms: Šajā posmā matu folikula apakšdaļa ir saistīta ar dermu un tās asins piegādi caur dermālo papillu. Šeit notiek aktīvā matu augšana.
     
  2. Catagen - Pārejas posms: Matu folikula sāk izmiršanas procesu un ienāk pārejas posmā.
     
  3. Telogen - Atelpas posms: Šajā posmā matu folikulas paliek neaktīvas, un matiņi viegli var izkrist.

Lāzerepilācijas principi 

Lāzeri darbojas, pārvēršot gaismas enerģiju siltumā. Gaismas plūsma tiek pievilkta pie matu pigmenta melanīna. Jo tumšāks ir matu pigments, jo efektīvāk gaismas enerģija tiek absorbēta. Šis process sasilda matu folikulu, novēršot nākamo matiņu augšanu.

Ilgstoša, bet arī efektīva rezultātu sasniegšana

Lāzerepilācija piedāvā ilgstošu efektu, taču ir jāsaprot, ka viena procedūra nevar nodrošināt visu matiņu noņemšanu uz visiem laikiem. Nepieciešamas vairākas sesijas, lai apstrādātu matu folikulus dažādos augšanas posmos.

Faktori, kas ietekmē rezultātus

Ir trīs galvenie faktori, kas ietekmē lāzerepilācijas rezultātus - matu augšanas fāze, matu pigmentācija un ādas krāsa. Procedūra ir efektīva tikai tad, ja mati ir augšanas fāzē (anagen), tiem ir pigmentācija un āda atbilstoši pielāgota lāzera iedarbībai.

Lāzerepilācija sniedz modernu un efektīvu risinājumu, piedāvājot pacientiem iespēju izbaudīt gludu ādu bez ikdienas rūpēm par matiņu noņemšanu. Lai sasniegtu optimālus rezultātus, svarīgi ir konsultēties ar profesionāliem speciālistiem un ievērot ieteikumus pirms un pēc procedūras.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti