Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Labākie ledusskapji: Kā izvēlēties sev piemērotāko

Ledusskapja iegāde ir nopietns lēmums. Galu galā – tas nav pirkums, ko veic katru dienu vai pat katru gadu. Ir būtiski izvēlēties ierīci, kas ir piemērota tavas mājsaimniecības ikdienai un dzīvesveidam. Lai to izdarītu, jāņem vērā daudzi faktori, tostarp ledusskapja ietilpība, funkcijas un apdare. Raksta turpinājumā esam apkopojuši svarīgāko, kas palīdzēs atbildīgajā izvēlē.

Izvērtē, kāds ir tavas virtuves iekārtojums

Ledusskapim vajadzētu iekļauties virtuves telpā. Pirms nolem par labu kādam konkrētam modelim, izmanto mērlenti, lai saprastu, vēlamo ierīces izmēru. Lai nepieļautu muļķīgas kļūdas, pārliecinies, ka tev ir šāda informācija:

  • Platuma, augstuma un dziļuma mērījumi vietai, kurā tiks uzstādīts tavs jaunais ledusskapis.
  • Attālums no ledusskapja līdz virtuves salai (ja tāda ir).

Tāpat ir būtiski izpētīt, cik daudz vietas nepieciešams, lai varētu brīvi atvērt ledusskapja durvis un atvilktnes. Šādā veidā arī varēsi izprast, kur labāk ierīci novietot.

Lai veiktu atbildīgo izvēli, apdomā, vai priekšroku dod iebūvējamam vai standarta ledusskapim. Tas, protams, ir atkarīgs no tavām vēlmēm un plāniem. Ņem vērā, ka standarta ledusskapji izceļas starp citām mēbelēm, savukārt iebūvējamie ledusskapji saplūst vienā līmenī. Atceries, ka nav pareizas vai nepareizas izvēles, jo katrai virtuvei ir savas vajadzības.

Ledusskapja stils – būtisks pieturpunkts

Pat ja ar ierīcēm neesi uz “tu”, visticamāk, esi pamanījis, ka ledusskapji ir dažādi. Ir tādi, kam saldētava novietota apakšā, ir citi, kam augšā. Protams, tirgū ir pieejami arī mini ledusskapji, kam saldētavas vispār nav (tāpēc tie ir piemēroti mazām telpām).

Ja tev ir liela ģimene, iesakām priekšroku dot ledusskapjiem ar divām durvīm, jo tie parasti ir ietilpīgāki. Ja tavā virtuvē nav daudz vietas, labāka izvēle būs ledusskapji, kam saldētava ir apakšā vai augšā. Katram stilam ir savas priekšrocības un mīnusi.

Pievērs uzmanību ledusskapja ietilpībai

Iespējams, svarīgākais faktors, kas ir jāņem vērā, veicot nozīmīgo pirkumu, ir saistīts ar ledusskapja ietilpību, ko mēra kubikpēdās. Lūk, daži aspekti, kam pievērst uzmanību.

  • Apdomā, cik daudz cilvēku esat ģimenē un cik bieži dodaties uz veikalu. Tas palīdzēs noteikt, cik kubikpēdas ir nepieciešamas tavā mājsaimniecībā.
  • Izvērtē, pēc kā sniedzies visbiežāk. Piemēram, ja bieži našķējies ar augļiem, tev vajadzēs ledusskapi, kuram atvilktnes ir viegli pieejamas.
  • Tāpat padomā par to, cik bieži tev ir nepieciešams uzglabāt ēdienu nestandarta traukos, kas ir izmērā lielāki. Dažiem ledusskapjiem (piemēram, ar “franču” durvīm) ir specializēti risinājumi, tostap bīdāmi plaukti un platas paplātes.
  • Noskaidro, vai tev ir nepieciešams standarta ietilpības ledusskapis ar aptuveni 20 kubikpēdu tilpumu vai lielas ietilpības, kam ir aptuveni 30 kubikpēdu tilpums.

Izvēlies sev nepieciešamās funkcijas

Pirms iegādājies ledusskapi, izvērtē, kuras funkcijas izmantosi visbiežāk. Daži piemēri:

  • Ledus un ūdens dozatori.
  • Specializētas uzglabāšanas vietas, kurās novietot augstus priekšmetus.
  • Veiktspējas funkcijas. Piemēram, dažiem vācu ledusskapjiem ir īpašas dzesēšanas sistēmas, kas nodrošina, ka svaiga un saldēta pārtika tiek uzglabāta pareizā vidē.

Nosliecies par labu sev tīkamākajam dizainam un krāsai

Mūsdienās ledusskapji ir pieejami daudzās un dažādās apdarēs. Sākot ar tradicionāli balto vai melno krāsu, un beidzot ar nerūsējošo tēraudu visdažādākajos toņus – izvēle ir ļoti plaša. Izpēti visas pieejamās krāsas, lai atrastu sev piemērotāko. Tāpat pievērs uzmanību, vai apdari būs viegli notīrīt. Galu galā – nav nekā ļaunāka par šmucīgiem pirkstu nospiedumiem, kas saules gaismā izceļas vēl vairāk.

Ja sastopies ar kādām neskaidrībām, sazinies ar veikala "Schadler" darbiniekiem. Viņi palīdzēs ieteikt, kuri ir labākie ledusskapji tavām mājām.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti