Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 4. novembris
Otomārs, Atis, Oto

Labākā kafija jūsu aparātam

Iegādājoties jaunu kafijas aparātu, mēs liekam visas cerības uz profesionālu, gardu kafiju. Tomēr reizēm nākas vilties, jo aparāta kafija nav tāda, kādu gaidījāt. Iemesli var būt dažādi: izmantojams nekvalitatīvs ūdens, aparāts sen nav tīrīts vai izvēlējāties jūsu garšai neatbilstošas kafijas pupiņas.

Īsumā par kafijas pupiņām

Pasaulē ir milzum daudz kafijas šķirņu, tomēr vispopulārākās kafijas pupiņas ir: arabika un robusta. Arabika pupiņas tiek augstāk novērtētas, jo to ražotāji uz paciņas raksta, ka kafija ir simtprocentīga arabika. Šajās pupiņās ir mazāk kofeīna un atkarībā no reģiona, sajutīsiet karameles, šokolādes un dažādu ogu pēcgaršu.

Robusta kafijas pupiņas satur vairāk kofeīna. Šo pupiņu kafija ir stiprāka, ar intensīvāku garšu. Diezgan bieži arabika un robusta pupiņas tiek maisītas, tādējādi iegūstot vēl labāku garšu un stiprumu. Šāda veida kafiju parasti izmanto dzērieniem ar pienu. Ja vēlaties sajust īstu reģionu kafijas garšu, izvēlieties tīras pupiņas, nevis maisījumus.

Jāpiemin arī grauzdēšanas līmenis – jo labāk grauzdētas, jo intensīvāka un stiprāka garša. Viegla vai vidēja grauzdējuma pupiņas labāk atklāj dažādu augļu, šokolādes utt. pēcgaršas. Uz kafijas iepakojumiem parasti ir atrodama tabula, kurā norādīts grauzdējuma līmenis.

Kafija kafijas aparātam

Nav speciālas kafijas šķirnes, kura domāta kafijas aparātiem. Tāpēc tiek izmantotas tās pašas arabikas vai robusta pupiņas. Automātiskajiem un pusautomātiskajiem kafijas aparātiem der gandrīz visas kafijas pupiņas vai maltā kafija. Lai kā arī nebūtu, izvēloties kafijas aparātam kafiju, ir jāzina dažas lietas.

Kafijas aparātiem ieteicams izvēlēties tumšāka grauzdējuma pupiņas, kuras šādā veidā labāk atklāj savu garšu, nekā kad tās vienkārši tiek aplietas ar karstu ūdeni. Kafija, kas pagatavota no viegli grauzdētām pupiņām var iezīmēties ar nelielu skābumu vai rūgtumu.

Pievērsiet uzmanību tam ar ko atšķiras espresso un creme pupiņas. Pēdējās ir piemērotas melnai vai americano (it. caffe Americano) kafijai, savukārt espresso – kafijas dzērieniem ar pienu un espresso.

Svaiga kafija vienmēr atklāj labākās garšas īpašības. Tāpēc, ja jūsu kafijas aparāts nemaļ kafiju, ir vērts padomāt par kafijas dzirnaviņu iegādi.

Atkarībā no kafijas aparāta tipa, varat izvēlēties kafijas kapsulas, spilventiņus vai tabletes. Tabletes parasti tiek izmantotas pusautomātiskajos espresso kafijas aparātos, kapsulas - kapsulu kafijas aparātos, savukārt spilventiņi – spilventiņu un pusautomātiskajos automātos. Tajos tiek izmantota kvalitatīva melna kafija. Galvenie šādas kafijas un aparāta plusi - plaša garšu izvēle, ātra un vienkārša kopšana.

Tātad, lai nenāktos vilties jaunajā kafijas aparātā, pirmais, kas jādara - jāiepazīstās ar kafijas garšu daudzveidību un jāizvēlas jums atbilstošākā. Ja neziniet, kāda kafija ir jūsu iecienītākā, droši dodieties pareizās kafijas meklējumos, jo tikai tad uzzināsiet, kāds kafijas aparāts to varēs pagatavot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti