Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ko izvēlēties – ziemas riepas ar vai bez radzēm?

Ziemas riepas ar radzēm nodrošina labu saķeri uz ceļiem ar apledojumu vai pieblīvētu sniegu, taču savu efektivitāti zaudē uz gluda asfalta seguma, jo pagarinās bremzēšanas ceļš, samazinās saķere ar ceļu un pieaug degvielas patēriņš. Turklāt, radžotas riepas bojā asfalta segumu, tādēļ to lietošana ir ierobežota. Tādēļ ikdienā biežāk izmantoto ceļu kvalitāte ziemā un braukšanas paradumi ir vieni no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē ziemas riepu izvēli ar vai bez radzēm.

Vai riepas ar radzēm savstarpēji atšķiras?

Lai arī bez radžu ziemas riepas tiek nepārtraukti uzlabotas, tomēr radžotas riepas vēl aizvien ir aktuālas uz ceļiem, kuri ir pauguraini, apledojuši un sniegaini.

Līdztekus ziemas riepām, kurām radzes ir iestrādātas jau rūpnīcā, pieejamas arī tādas ziemas riepas, kuras var papildināt ar radzēm, ieskrūvējot tās riepu protektorā speciāli izveidotajās ligzdās. Šādas radžojamas auto riepas nodrošina labu saķeri gan ar, gan bez radzēm visos ziemas ceļa apstākļos. Tādēļ tās tiek uzskatītas par labu hibrīda risinājumu mainīgiem laikapstākļiem un paplašina to izmantošanas iespējas.

Kādi ir radžojamu riepu trūkumi?

Sarežģīta riepu montāža ir viens no būtiskākajiem radžojamu riepu trūkumiem. Ziemas riepas ar radzēm, kuras ir iestrādātas jau riepu rūpnīcā, ir pieejamas ar daudzveidīgāku materiālu un tipu radzēm un gala lietotājs var būt pilnīgi pārliecināts, ka radžu izmērs ir pareizs un tās ir uzstādītas perfekti.

Savukārt, jaunas riepas, kuras var pēc nepieciešamības papildināt ar radzēm, katra radze ir jāieskrūvē atsevišķi. Uz vienas riepas var būt no 80 līdz 100 metāla radžu ligzdām, kurās radze ir jāieskrūvē tā, lai tā nebūtu ne iedziļināta pārāk dziļi, ne izvirzīta pārāk tālu no protektora virsmas. Ja radzes nebūs iemontētas perfekti, tas nepalīdzēs uzlabot saķeri ar apledojušu ceļu. 

Izvēloties ziemas riepas ar vai bez radzēm, svarīgi ir atcerēties, ka vienai automašīnai vienlaicīgi var būt tikai viena veida riepas. MMK Riepu servisa pieredzējušie speciālisti palīdzēs atrast visatbilstošāko risinājumu riepu nomaiņai. Ieskatieties plašajā piedāvājumā www.mmkserviss.lv, kur pieejamas ne tikai riepas, bet arī lietie diski.

Kad ir vajadzīgas jaunas riepas Rīgā vai citur Latvijā, klienti meklē ne tikai pašas riepas, bet tiem ir nepieciešams arī pilns riepu serviss. Jaunas riepas ir jāuzliek pareizi, kā arī nepieciešama ir riepu balansēšana, lai uz ceļa varētu justies droši. Protams, der aizdomāties arī par riepu uzglabāšanu nesezonas laikā, tāpēc izpētiet, kāda riepu garāža piedāvā arī šo pakalpojumu. Ir jāatceras, ka kvalitatīvas un pareizi uzliktas riepas, ir Jūsu drošības garants!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti