Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kas jāzina par termoveļu?

Gada aukstajos mēnešos gan ikdienas gaitām ārpus telpām, gan aktivitātēm svaigā gaisā, ļoti noderīga ir termoveļa. Tā liek justies silti un labi, ļauj brīvi kustēties un neļauj pārkarst. Īpaši svarīga tā ir sportistiem, lai ķermenis treniņu laikā nesasvīst. Tā kā termoveļa ir vistuvāk ādai, tai jābūt komfortablai, funkcionālai un izturīgai, atbilstošai tās valkāšanas mērķim. Noskaidrosim, kādi aspekti jāņem vērā izvēloties termoveļu.

Materiāla tips

Naturāls audums, kā kokvilna un vilna

Kokvilnas auduma termoveļa būs piemērota mierīgām pastaigām, jo paredzēta nelielai fiziskai slodzei. Tā ir lēta, bet sliktāk uztur siltumu, arī ātrāk novalkājas un lēnāk žūst. Īpaši mīksts materiāls ir izstrādājumiem, kam pievienota merino vilna, kas neuzsūc nepatīkamus aromātus un šo apģērbu var nēsāt ilgstoši.

Vilnas termoveļa ir elpojoša, viegla un patīkama ādai, labi regulē temperatūru un ir ļoti elastīga. Jāatceras, ka nepareizi mazgājot vilnas auduma termoveļu, tā var sarauties, tādēļ jāseko ražotāja norādījumiem. Mīnusi – lēnāka žūšana un cena, kas ir lielāka kā sintētiskajai termoveļai.

Sintētiski materiāli

Termoveļas ražošanai tiek izmantoti arī sintētiski materiāli - visbiežāk ir poliesters, apvienojumā ar citiem materiāliem, kā neilonu, spandenksu vai likru. Sintētiskais materiāls nedaudz lēnāk uzsilda ķermeni nekā dabīgie materiāli, tomēr labi izvada mitrumu. Tā ir ātri žūstoša un nodrošina siltumu, nesamazinot elpošanas īpašības, kā arī ļoti elastīga, mīksta, nodilumizturīga, neveļas un ir viegli kopjama.

Jaukta tipa materiāli

Termoveļas materiāls var būt jaukta tipa - sintētikas un kokvilnas apvienojums. Lai gan tie ir lētāki, tomēr tie būs piemēroti lietošanai siltākās ziemas dienās vai īslaicīgai lietošanai aukstākos laika apstākļos.

Termoveļas biezums

  • Plānā jeb vieglā, kas, cieši pieguļot ādai, novada mitrumu. Tā piemērota skriešanai, distanču slēpošanai un citām aktivitātēm.
  • Vidēja biezuma termoveļa būs piemērota valkāšanai aukstās dienās, ja aktivitāšu intensitāte nav vienmērīga, ilgāku laiku ir jāstāv vai jāsēž, piemēram, lēnām pastaigām, pārgājieniem. Aukstā laikā to var kombinēt ar plāno veļu.
  • Biezā jeb smagā termoveļa ir domāta, lai pievienotu papildus termoizolācijas slāni. Tā būs piemērota valkāšanai ļoti aukstā laikā, velkot pa virsu plānākai termoveļai. Ja esat ziemas rallija fans, sacensību vērošanas laikā Jums noteikti noderēs biezā termoveļa.

Interneta veikalā 220.lv atradīsiet termoveļu gan pieaugušajiem, gan bērniem. To iegādājoties, kopā varēsiet baudīt aktivitātes arī gada aukstajos mēnešos. Bērniem tā nepieciešama, lai aktivitāšu laikā tie nepārkarstu un nesasvīstu, un pēc tam, apsēžoties atpūsties vai dzert tēju, nesasaltu.

Kopšana

Termoveļu nekādā gadījumā nedrīkst nodot ķīmiskajā tīrītavā vai gludināt! Tā jāmazgā temperatūrā, kas nepārsniedz 40º, ieteicams, saudzīgajā režīmā, kā arī izmantojot mazgāšanas līdzekli bez balinātāja vai hlora. Vislabāk to žāvēt uz veļas žāvētāja, bet nekādā gadījumā uz sildelementiem, t.i., sildītājiem, radiatoriem, jo audumam, saskaroties ar 60º temperatūru tiek izjaukta tā īpašā struktūra un tas vairs nespēs pildīt savas funkcijas.

Kā jau noskaidrojām, termoveļu ieteicams valkāt cilvēkiem, kuriem patīk aktivitātes svaigā gaisā. Bet aktivitātes nav tikai sportošana, pastaigas vai pārgājieni! Tā ir piemērota arī mednieku un makšķernieku vajadzībām. Daudzi teiks, ka termoveļa ir dārga, bet tas ir ieguldījums savas un savu mīļo cilvēku veselības uzturēšanai. Ja meklējat dāvanu medniekam vai makšķerniekam, ņemiet vērā padomus un izvēlieties termoveļas komplektu! Šāda dāvana apliecinās arī Jūsu rūpes par sev mīļo un tuvo cilvēku.

 

           

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti