Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kāpēc ir vērts iegādāties KASKO apdrošināšanu tavam auto?

KASKO apdrošināšana ir brīvprātīgā sauszemes transportlīdzekļa apdrošināšana, kas nodrošina zaudējumu atlīdzināšanu transportlīdzekļa bojājumu, laupīšanas vai zādzības gadījumā. Reizēm, kad, piemēram, auto iegādāts ar līzinga palīdzību, KASKO ir obligāta prasība. Statistikas dati liecina, ka KASKO apdrošināšanu izvēlas vien aptuveni 30% no visiem auto īpašniekiem Latvijā, un tas ir pašsaprotami, jo, tā kā pamatā tā ir brīvprātīga auto apdrošināšana, tā ir salīdzinoši dārgāka. Tomēr tai ir arī daudz vairāk priekšrocību - šajā rakstā stāstām vairāk par to, kāpēc ir vērts automašīnai iegādāties KASKO apdrošināšanas polisi!

6 iemesli, kāpēc ir vērts automašīnai iegādāties KASKO apdrošināšanas polisi

    1.Kasko apdrošina nevis auto, bet gan polises īpašnieku

Šī ir galvenā KASKO priekšrocība, atšķirībā no OCTA - kamēr OCTA atlīdzina negadījuma vaininieka radītos zaudējumus trešajai personai/tās mantai, KASKO apdrošināšana sniedz ieguvumu pašam polises īpašniekam. KASKO galvenā funkcija ir apdrošināšanas atlīdzības izmaksa, sedzot zaudējumus, kas radušies īpašniekam. Arī tad, ja negadījumā vainojams pats īpašnieks, lai negadījuma brīdī un pēc tā īpašniekam būtu pēc iespējas mazāk galvassāpju un finansiālo zaudējumu. 

Šāda funkcija garantē sirdsmieru, jo polises ņēmējs ir pasargāts no pamatīgiem finansiāliem zaudējumiem jebkurā situācijā. Protams, viss atkarīgs no tā, kāds segums izvēlēts, iegādājoties KASKO polisi.

    2.Iespēja personalizēt apdrošināšanas segumu

Kamēr OCTA ir fiksēta un to nav iespējams pielāgot, KASKO apdrošināšanas segumu, ņemot vērā vēlmes un vajadzības, iespējams personalizēt, izvēloties darbības teritoriju, pašrisku u.c. faktorus. Daži no KASKO populārākajiem segumiem:

  • Negadījuma vaininieka transportlīdzekļa remonts;
  • Zādzība/laupīšana;
  • Ugunsgrēka nodarītie zaudējumi;
  • Trešās personas nodarītie zaudējumi;
  • Dabas stihiju (zibens, vētras, nokrišņu) nodarītie zaudējumi.
  • Transportlīdzekļa stiklojuma bojājumi;
  • Transportēšanas izdevumi.

Pastāv uzskats, ka KASKO polise ir daudz dārgāka nekā OCTA polise, taču patiesībā tas ir mīts - ja tiek rūpīgi un apdomīgi izvēlēti atbilstoši segumi, KASKO cena nebūs daudz augstāka par OCTA polises cenu. Dažādas apdrošināšanas kompānijas piedāvā atšķirīgus segumus, un par papildu samaksu var izvēlēties arī citus riskus, ko iekļauj KASKO apdrošināšanas polise, tādēļ pirms iegādes noteikti vajadzētu apskatīt un izanalizēt dažādas opcijas.

     3.Diennakts autopalīdzības pakalpojumi bez papildu maksas

Diemžēl mēs nekad nevaram paredzēt, kur un kā ar auto notiks kāda tehniska ķibele, tādēļ ir lieliski, ja ir kāds, kas šādās situācijās palīdz. Atkarībā no izvēlētā seguma, KASKO piedāvā diennakts autopalīdzības pakalpojumus bez papildu maksas - evakuāciju, praktisku palīdzību, kā arī bezmaksas taksometra pakalpojumus. 

Papildu tam, atkarībā no apdrošinātāja un izvēlētā seguma, ja auto notikušas tehnikas ķibeles ārpus Latvijas, un esat izvēlējies KASKO, kas darbojas konkrētajā teritorijā, citreiz tiek apmaksāta arī uzturēšanās viesnīcā un kompensēti ceļa izdevumi. Palīdzība parasti tiek sniegta ļoti operatīvi, turklāt KASKO polises darbības laikā īpašniekam pieejama arī profesionāla tehniskā konsultācija pa tālruni, līdz ar to autovadītājam negadījuma/tehnisku ķibeļu gadījumā ne par ko nav jāuztraucas. 

     4.Zaudējuma gadījumā iespējams maksāt vien pašrisku

Pašrisks KASKO apdrošināšanas polisē var būt norādīts naudas vai procentu izteiksmē, un tas nozīmē maksu, kas apdrošināšanas ņēmējam būs jāveic, iestājoties apdrošināšanas gadījumam. Vienkāršāk sakot - pašrisks ir zaudējumu daļa, kura, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, jāsedz pašam. Jo zemāks pašrisks - jo augstāku apdrošināšanas atlīdzību ņēmējs saņem. Pašriska apmērs vienas polises dažādiem segumiem var atšķirties, taču jāņem vērā, ka, ja zaudējuma apmērs ir zem pašriska, zaudējumus sedz pats apdrošināšanas ņēmējs, savukārt, ja zaudējuma apmērs ir virs pašriska, starpību starp zaudējumu un pašrisku sedz apdrošinātājs.

Pašrisks apdrošināšanas polisē tiek norādīts neatkarīgi no tā, kādu KASKO polisi izvēlaties, un tas attiecas uz katru apdrošināšanas gadījumu, pat tad, ja apdrošināšanas ņēmējs zaudējumus radījis pats. Noformējot KASKO apdrošināšanu, atsevišķi apdrošinātāji var piedāvāt pašriska summu izvēlēties patstāvīgi - ja iespējams, šādu iespēju vajadzētu izmantot. Galu galā, kurš tad Jūsu auto pazīst labāk par Jums! 

Svarīgi - pēdējā laikā populārs bonuss, ko piedāvā apdrošinātāji, ir atsevišķu bojājumu 0 eur pašrisks, tomēr tādā gadījumā iesakām pārliecināties, vai 0 eur pašrisks tiek piemērots tikai pirmajam negadījumam vai arī visiem negadījumiem, kas notiek KASKO polises līguma darbības laikā. 

    5.Ja negadījuma rezultātā esat palicis bez auto - apdrošinātājs piešķir pagaidu auto

Ir situācijas, kad auto radušies pamatīgi bojājumi vai, vēl sliktāk, auto nonācis pie garnadžiem - šadās situācijās viena no galvenajām problēmām ir tā, ka auto īpašnieks palicis bez auto, tādējādi tiek apgrūtināta viņa ikdiena. Daudzi apdrošināšanas kompānijas rēķinās ar šādu iespēju, un, ja negadījuma, auto bojāejas vai zādzības rezultātā esat palicis bez auto, tās jau no pirmās dienas piešķir pagaidu auto. Turklāt, nav jāuztraucas, ka piešķirtais pagaidu auto būs daudz citādāks nekā negadījumā cietušais auto, jo parasti apdrošināšanas kompānija piemeklē un piešķir līdzvērtīgas klases transportlīdzekli

Protams, arī šāds segums pirms līguma noslēgšanas jāizrunā ar apdrošinātāju. Ir vērts noskaidrot atbildes uz sekojošiem jautājumiem: kad un ar kādiem nosacījumiem auto tiek piešķirts? Kurš un kā izvēlas auto? Kad un kā auto tiks piegādāts?

    6.Individuāla pieeja un ātrāks serviss

Ņemot vērā, ka KASKO polise paredz personalizāciju, katra apdrošināšanas sabiedrība piedāvā saviem klientiem individuālu pieeju - sākot ar polises iegādes brīdi, kad nepieciešams izlemt, kādus segumus izvēlēties. Turklāt, ikvienam patērētājam ir svarīgi, lai draudzīga būtu ne tikai cena, bet arī apkalpošana - tā kā KASKO polisi izvēlas aptuveni vien trešā daļa no visiem auto īpašniekiem Latvijā, iespējams nodrošināt daudz ātrāku servisu nekā OCTA gadījumā. Negadījuma rezultātā KASKO nodrošina ātrāku gadījuma izskatīšanu, lēmuma pieņemšanu, kā arī atlīdzības izmaksu. 

Visbiežāk KASKO asociējas ar ierastiem negadījumiem, kā ceļu satiksmes negadījums; trešo personu nodarījums (vandalisms); zādzība, tomēr var būt arī negadījumi, par kuriem ikdienā pat neaizdomājamies - tieši tādēļ ir vērts padomāt par KASKO apdrošināšanu. Lai arī šāda apdrošināšana patiesi sniedz sirdsmieru un finansiālo drošību, neaizmirstiet par drošību uz ceļa, tostarp ceļu satiksmes noteikumiem - tie jāievēro vienmēr, neatkarīgi no apdrošināšanas seguma!

Vai Jūs jau esat apdrošinājis savu auto? Ja nē, noteikti steidziet to izdarīt! OCTA un KASKO ātri un ērti pieejama Octas.lv - ienāciet un izvēlieties sev un savam auto piemērotāko! 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti