Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kādu spoguļkameru izvēlēties iesācējam?

Mūsdienās diezgan daudziem cilvēkiem patīk uzņemt fotogrāfijas. Tieši fotogrāfijas ir tās, kas var visilgāk saglabāt atmiņas no dažādiem pasākumiem, ceļojumiem, cilvēkiem vai arī vienkāršām ikdienas situācijām. Lielākoties fotogrāfijas tiek uzņemtas savam priekam, bet ir arī cilvēki, kur vēlas nodarboties ar fotografēšanu profesionālā līmenī.

Lai nokļūtu līdz profesionālam līmenim, ir jāiegūst zināšanas, kā arī jāiegādājas atbilstoša tehnika. Ja arī Jūs vēlaties sākt fotografēt, jāsāk ar  fotokameras iegādi. Raksta turpinājumā uzzināsiet kādu spoguļkameru izvēlēties iesācējam.

Kāpēc spoguļkamera ir labāka par citiem fotoaparātiem?

Viena no labākajām izvēlēm ir spoguļkamera. Kādēļ? Lūk, daži iemesli.

Labāka bilžu kvalitāte

Spoguļkamerās ir iebūvēti daudz lielāki sensori jeb matrica, kas nosaka to, cik kvalitatīvas būs bildes. Jo lielāks sensors jeb matrica, jo vairāk gaismas spoguļkamera uzņem. Rezultātā tiek iegūtas ļoti skaistas un kvalitatīvas bildes. Apstrādājot bildes, nereti to kvalitāte nedaudz pasliktinās, tāpēc ir svarīgi, lai jau sākotnēji bilde būtu pēc iespējas kvalitatīvāka.

Objektīvu mainīšana un papildaprīkojuma izmantošana

Šīs iespējas dēļ daudzi cilvēki izvēlas iegādāties tieši spoguļkameras, nevis parastos fotoaparātus. Kā jau zināms,  ir dažādi fotografēšanas mērķi. Ir cilvēki, kuri vēlas fotografēt dabasskatus, un ir cilvēki, kuri dod priekšroku portretiem. Lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu, ir nepieciešami vairāki objektīvi. Protams, uzsākot pirmo reizi fotografēt, Jums nebūs nepieciešami vairāki objektīvi, pietiks ar vienu. Tikai tad, kad būsiet apguvis fotografēšanas pamatus un atradis savu mīļāko fotogrāfiju žanru, varēsiet lūkoties pēc papildus objektīviem.

Iespēja regulēt daudzus iestatījumus

Spoguļkameras sniedz iespēju mainīt ļoti daudzus iestatījumus, kā rezultātā var iegūt daudz labākus attēlus. Tāpat šie iestatījumi ļauj pielāgoties dažādiem fotografēšanas apstākļiem.    

Padomi pirmās spoguļkameras izvēlei

Izvēlēties pirmo spoguļkameru nemaz nav tik vienkārši. Ir ļoti daudzi parametri, kas jāņem vērā pirms pirkuma izdarīšanas.

Sensora izmēri

Šis ir pats pirmais un būtiskākais parametrs, kam vajadzētu pievērst uzmanību. Sensora izmērs nosaka gan bilžu kvalitāti, gan kopējo kameras cenu. Mūsdienās ir pieejami divu veidu sensori – pilna izmēra un mazā izmēra. Pilnais izmērs nodrošina vislabāko bilžu kvalitāti, taču jārēķinās, ka kameras cena līdz ar to būs daudz lielāka. Jums kā iesācējam nav vērts iztērēt lielu naudas summu, jo pastāv iespēja, ka fotografēšana Jums nemaz tik ļoti neiepatiksies. Sākumam vislabāk būs iegādāties spoguļkameru ar mazo sensoru.

Objektīvs

Iesākumam vislabākā izvēle būs Kit komplekts, kurā ietilpst pati kamera ar objektīvu, kas paredzēta universālam fotografēšanas stilam. Ar laiku, kad fotografēšana būs iepatikusies vairāk, varēsiet lūkoties pēc cita objektīva.

Iebūvēta zibspuldze

Profesionāļi lielākoties izmanto ārējās zibspuldzes, kas sniedz vislabāko bilžu kvalitāti, tomēr, lai izmantotu šādas zibspuldzes, ir jābūt lielām zināšanām. Iesācējiem pilnībā pietiks ar iebūvētu zibspuldzi.

Izšķirtspēja

Bieži vien cilvēki uzskata, ka lielāks pikseļu skaits nodrošina kvalitatīvākas bildes. Tomēr ne vienmēr tā arī ir. Ja vien negrasāties drukāt lielformāta attēlus, tad Jums pilnībā pietiks ar spoguļkameru, kurai nav pārāk liels megapikseļu skaits.  

Kur iegādāties spoguļkameru?

Mūsdienās labas spoguļkameras var iegādāties arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv atradīsiet ļoti plašu spoguļkameru klāstu, tajā skaitā arī kameras iesācējiem. Interneta veikalā 220.lv  ir pieejamas ne tikai spoguļkameras, bet arī daudzas citas ikdienā nepieciešamas ierīces, piemēram, Xiaomi telefoni, Apple datori, Electrolux veļas mašīnas un vēl daudz kas cits. Ja Jums aktuāla spoguļkameras vai citu ierīču iegāde, ieskatieties 220.lv!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti