Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kāds aprīkojums nepieciešams, lai Husqvarna raideri būtu labs palīgs ziemā?

Maldīgs ir uzskats, ka raideris ir tikai zāles pļāvējs, kuru var izmantot vienīgi vasarā. Pateicoties plašajam piederumu klāstam, ar raideri ir iespējams ne tikai nopļaut zāli, bet veikt arī citus teritorijas uzkopšanas darbus. Piemēram, pievienojot sniega lāpstu raiderim, tas kļūs par izcilu palīgu ziemas laikapstākļos.

Turpini lasīt rakstu un uzzini, kāds aprīkojums padarīs Husqvarna raideri piemērotu ziemas darbiem!

Kādus piederumus izvēlēties, lai sagatavotu Husqvarna raideri ziemas darbiem?

Husqvarna zīmola raiderus no konkurences atšķir plašais piederumu klāsts, kas paredzēts gan vasaras, gan ziemas darbiem. Dārza darbiem vasaras laikā izcili piemēroti būs tādi raideru piederumi kā zāles un lapu savācējs, grābeklis, rotējoša birste un citi piederumi. Savukārt ziemas laikā parocīgs aprīkojums raiderim būs sniega lāpsta, kaisītājs un citi piederumi, par kuriem plašāk raksta turpinājumā.

1.Sniega lāpsta

Sniega lāpstas neapšaubāmi ierindojas starp populārākajiem Husqvarna raideru ziemas piederumiem. Tas nav pārsteidzoši, jo raideris ar sniega lāpstu būtiski atvieglo sniega tīrīšanas procesu. Visas maināmās detaļas ir projektētas tā, lai to nomaiņa būtu vienkārša un ērta.  Sniega tīrīšana ar raideri ir ievērojami efektīvāka nekā manuāla tīrīšana, tāpēc, ja no sniega jāatbrīvo plašākas zonas, piemēram, stāvlaukumi, piebraucamie ceļi, uzņēmuma teritorija, ietves u.c., tad ar sniega lāpstu aprīkojams raideris būs īstā izvēle.

Husqvarna piedāvā vairākus sniega lāpstu veidus, tāpēc svarīgi izvēlēties tādu, kuru ir iespējams savienot ar konkrēto raidera modeli. Iesakām apsvērt sniega lāpstas aprīkošanu ar gumijas malu. Šādi varēsiet nezutrakties par attīrāmo virsmu sabojāšanu.

2.Sniega pūtējs un sniega metējs

Gluži kā sniega lāpstas, sniega pūtēji un sniega metēji palīdzēs atbrīvot virsmas no sniega. Sniega pūtēja darbību var raksturot šādi – savāktais sniegs tiek smalki sasmalcināts un pēc tam izpūsts pa izplūdes tekni. Raideris, kas aprīkots ar vienpakāpes sniega pūtēju ir efektīvs mazāka apjoma sniega tīrīšanai. Ja ir nepieciešams tīrīt plašu teritoriju, tad iesakām iegādāties divpakāpes sniega pūtējus, kurus arī dēvē par sniega metējiem. Divpakāpju metēji būs efektīvāki smaga un sablīvētāka sniega savākšanai.

Jāpiemin, ka raidera aprīkošana ar sniega pūtēju izmaksās dārgāk nekā sniega lāpstas iegāde. Tomēr sniega pūtēja iegāde ir vērtīgs ieguldījums, jo tam ir vairākas priekšrocības. Piemēram, sniega pūtējs nerada risku saskrāpēt bruģi, kā arī tam ir mazāks risks sabojāt apstādījumus un citus objektus, kas atrodas zem biezas sniega kārtas.

3.Rotējošā birste

Lai gan birstes izmantošana lielākoties neasociējas ar ziemu, birste ir noderīgs vissezonas priekšējais aprīkojums raiderim. Ar rotējošo birsti ir iespējams notīrīt arī sniegu, lai gan lielāka sniega daudzuma apkarošanai piemērotāks būs sniega pūtējs vai lāpsta. Lielākā priekšrocība birstei ir tās praktiskums – to var izmantot gan lapu savākšanai, gan sniega un citu gružu saslaucīšanai. Skaidrs, ka ziema asociējas ar sniegu, tomēr ziemā mēdz būt dienas arī bez sniega. Tāpēc dienās bez sniega vai ar mazu sniega daudzumu birste ir izcils aprīkojums raiderim, lai varētu uzkopt ietves, piebraucamos ceļus vai kādu citu teritoriju.

4.Daudzfunkcionāls kauss

Husqvarna profesionālos raiderus ir iespējams aprīkot ar daudzfunkcionālu kausu, kas palīdzēs savākt sniega kupenas un tās pārvietot plašas teritorijas ietvaros. Husqvarna kausi tiek ražoti no metināta un ļoti izturīga tērauda, kā arī tiem piemīt hidrauliska vadība, lai mainītu kausa leņķi un izbērtu sniegu. Jāpiemin, ka kausu ir iespējams savienot tikai ar komerciālajiem raideriem. Tāpēc komerciālie raideri ir laba izvēle, ja nepieciešams savākt sniegu no plašas teritorijas.

5.Kaisītājs jeb izkliedētājs

Kaisītājs jeb izkliedētājs ir praktisks aprīkojums raiderim – to var izmantot vasarā, lai kaisītu mēslojumu vai sēklas, kā arī smilts un sāls kaisīšanai ziemā. Jāpiemin, ka kaisītājs nav dārgs ieguldījums, tomēr būtiski uzlabos raidera izmantošanas iespējas ziemā. Kaisītāju piekabina pie raidera aizmugures, un braucot tas pakāpeniski izkaisīs sāli vai smiltis. Tāpēc kaisītājs ir labs pirkums, ja vēlaties parūpēties par to, lai trotuārs ziemas laikā neslīd.

6.Sniega ķēdes

Sniega ķēdes ar radzēm būs labs palīgs īpaši sniegotās dienās. Sniega ķēdes uzmauc uz raidera riteņiem, tādējādi nodrošinot labu vilcējspēku sniega tīrīšanas laikā. Iesakām aprīkot raideri ar sniega ķēdēm, lai būtu daudz vienkāršāk notīrīt apjomīgu daudzumu ar sniegu.Bet atcerieties, visu riteņu piedziņas raiderus (AWD), nedrīkst aprīkot ar ķēdēm.

Kāpēc izvēlēties tieši Husqvarna raiderus?

Husqvarna ir viens no pasaulē atzītākajiem raideru ražotājiem – Husqvarna raideri izceļas ar labu manevrētspēju un augstu kvalitāti. Pašlaik pieprasīti ir gan jauni, gan lietoti Husqvarna raideri, jo tiem ir ilgs kalpošanas laiks, ērta lietošana un vienkārša apkope.

Ja vēlies uzzināt vairāk par Husqvarna raideriem un raideru aprīkojumu, iesakām ielūkoties husqvarna.lv! Husqvarna mājaslapā uzzināsi vairāk par Husqvarna raideru veidiem, kā arī par plašo aprīkojumu klāstu, kas padarīs raideri par labu palīgu ziemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti