Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kādas priekšzināšanas noder, ja vēlies kļūt par programmētāju

Ja vēlaties kļūt par programmētāju, jums ir jāiegūst pamata priekšzināšanas par datorzinātni un programmēšanu. Vai esat topošais programmētājs vai varbūt vienkārši vēlaties uzzināt vairāk par programmēšanas jomu? Tehnoloģijas ir kļuvušas par mūsu ikdienas dzīves neatņemamu sastāvdaļu un ir nepieciešami programmētāji, lai tās turpinātu virzīties uz priekšu. Iespējas ir ļoti dažādas: topošais programmētājs var izveidot vai atsvaidzināt pasauli mainošu viedtālruņa lietotni, radīt jaunas spēles vai veidu, kā miljoniem cilvēku visā pasaulē mijiedarbojas un sazinās tiešsaistē.

Izprotiet, kā darbojas dators

Pirms programmēšanas valodas apguves iepazīstieties ar datoru un pārliecinieties, ka spējat atbildēt uz dažādiem pamatjautājumiem. Kādas ir datora galvenās sastāvdaļas? Kāda ir operētājsistēmas loma, kā darbojas centrālais procesors? Kā ir ar datora atmiņu, kā darbojas internets? Vispirms apgūstot to, jūs varēsit saprast, kā darbojas programmēšanas valodas.

Matemātika ir svarīgs programmēšanas pamatprincips, tāpēc ir svarīgi apgūt tās pamatus, piemēram, algebru un trigonometriju. Šīs zināšanas noderēs, kad būs nepieciešams risināt problēmas, kas saistītas ar programmēšanu. Arī loģiskās domāšanas spējas ir ļoti svarīgas, jo programmēšana būtībā ir loģikas un algoritmu izveidošana. Jums būs jāspēj secīgi domāt, lai varētu izstrādāt pareizo risinājumu. Programmēšanas pasaulē angļu valoda ir standarta valoda, un daudz no programmēšanas dokumentācijas un kodiem ir rakstīti angļu valodā.

Apgūstiet savu pirmo programmēšanas valodu

Būs daudz vieglāk turpināt apmācību, ja jau būsiet apguvis kādu no programmēšanas valodām. JavaScript ir ļoti populāra un viegli apgūstama programmēšanas valoda. Python ir plaši izmantota, to ir samērā viegli iemācīties un lietot. Jūsu pirmā programmēšanas valoda ir paredzēta, lai iepazītos ar programmēšanas pamatjēdzieniem, piemēram, vadības struktūrām, nosacījumiem, funkcijām. Kā programmētājam jums vienmēr jābūt gatavam apgūt kaut ko jaunu.

Programmēšanas skola CODELEX sagatavo interesentus darbam konkurētspējīgā tirgū, pēc mācību beigšanas, palīdzot atrast darba vietu. Lai apgūtu programmēšanu, nepieciešams laiks un disciplīna. Ja jums pietiks izturības un neatlaidības, lai turpinātu, neskatoties uz neveiksmēm, ar kurām neizbēgami saskarsieties, jūs nenožēlosiet savu izvēli. Šīs ir tikai dažas no svarīgākajām priekšzināšanām, kas var būt noderīgas, lai kļūtu par programmētāju. Bet noteikti jāatzīmē, ka programmēšana ir prasme, ko var apgūt, mācoties un praktizējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti