Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kādas prasmes nepieciešamas, ja vēlaties strādāt no mājām?

Iespējams, ka lielākā daļa cilvēku domā, ka strādāšana no mājām ir viena no labākajām iespējām. Varbūt ir pat cilvēki, kuri jūt nelielu skaudību, ja kāds no pazīstamiem cilvēkiem atklāj, ka ikdienā strādā no mājām. Protams, strādāšanai no mājām ir diezgan daudz plusu, piemēram, nav saspringtu rītu, kad nepieciešams laikus izbraukt no mājas uz darbu, nav ilgi jāpavada sastrēgumos, kā arī var ietaupīt naudas līdzekļus, kas parasti tiek iztērēti, lai nokļūtu uz darbu un paēstu pusdienas ārpus mājām.

Tomēr jāņem vērā, ka strādāšana no mājām nav piemērota visiem cilvēkiem. Ir jāpiemīt vairākām rakstura īpašībām, lai darbs no mājām būtu produktīvs un varētu nopelnīt. Ja arī Jūs esat domājis par strādāšanu no mājām, tad izlasiet raksta turpinājumu. Tajā būs minētas nepieciešamās prasmes, lai varētu to darīt.  

Labas koncentrēšanās spējas

Ir cilvēki, kuri apgalvo, ka vislabāk spēj koncentrēties mājās, jo tur nevalda biroja burzma, nav apnicīgas sanāksmes, kā arī kolēģu radītais troksnis. Taču jāņem vērā, ka arī mājās ir ļoti viegli pazaudēt uzmanību. Piemēram, negaidīti var ienākt ciemos kāds draugs, kāds var piezvanīt un sarunas laikā pavisam viegli varat pazaudēt laika izjūtu. Tāpat arī sociālo tīklu izmantošana var kaitēt, un tajos varat pavadīt pārāk daudz laika.

Strādājot birojā, iepriekš minētie kavēkļi atkritīs. Arī vēlme sakārtot māju vai izmazgāt veļu darba laikā, var traucēt, tādējādi būs grūti būt produktīvam. Lai dienas laikā paveiktu pēc iespējas vairāk, nepieciešams sastādīt dienas plānu ar darāmajiem darbiem un censties tos visus izpildīt. Kad tas izdarīts, tikai tad var atpūsties un ķerties pie mājas darbiem.

Pašpārvaldes spējas

Strādājot birojā, jāatceras, ka Jūsu priekšnieks Jūs vēro, kā arī vajadzētu būt gatavam, ka jebkurā brīdī vajadzēs viņam atskaitīties par paveiktajiem darbiem. Tāpēc, atrodoties birojā, Jums ir apziņa, ka visiem darbiem ir jābūt paveiktiem noteiktajā laikā, lai vajadzības gadījumā varētu par tiem atskaitīties savam priekšniekiem.

Savukārt, strādājot mājās, Jūs dažkārt pats varat noteikt, cik daudz un cik ilgi strādāsiet. Iespējams, ka Jums tiek iedots dienas vai pat nedēļas plāns ar darāmajiem darbiem, un nav svarīgi, kurā dienā un cikos Jūs tos izpildāt, galvenais, lai visi darbi tiek laikus izdarīti.  

Pašnovērtēšanas spējas

Lielākoties tiešais darba vadītājs ir tas cilvēks, kurš novērtē savā pakļautībā esošos darbiniekus. Ja Jūs strādājat no mājām, Jums pašiem sevi nepieciešams novērtēt. Jāapzinās, kurus darbus izdarījāt pareizi, kurā brīdī pieļāvāt kļūdu, un kā šo kļūdu var izlabot.

Tāpat Jūs nevarēsiet likt saviem mājiniekiem Jūs novērtēt, jo viņiem nav nekāda darīšana ar Jūsu darbu. Jums ir jāatceras, ka tikai un vienīgi Jūs pats esat atbildīgs par savu darbu.  

Komunikācijas spējas

Strādājot no mājām, liela nozīme ir komunikācijas prasmēm. Pat, ja ikdienā nesatiekat savus kolēģus, ir svarīgi komunicēt ar viņiem pēc iespējas biežāk, lai darbi raitāk ritētu uz priekšu.

Svarīgi ir arī dod atgriezenisko saiti savam priekšniekam, lai viņš zinātu, ka Jūs strādājat un spējat tikt galā ar saviem darba pienākumiem.

Māka pieņemt pareizus lēmumus

Strādājot klātienē, ir vieglāk pajautāt padomu gan saviem kolēģiem, gan priekšniekiem. Turklāt lēmumu pieņemšana notiek daudz ātrāk. Strādājot no mājām, Jums pašam ir jābūt pietiekami zinošam, izlēmīgam, kā arī atbildīgam, lai paša spēkiem pieņemtu svarīgus lēmumus.

Ja jūtiet, ka katra lēmuma pieņemšanai Jums nepieciešama konsultācija, tad diez vai darbs no mājām Jums būs atbilstošs.

Kas nepieciešams, lai strādātu no mājām?

Varētu teikt, ka mājas ofisu ir salīdzinoši viegli iekārtot. Pat, ja mājoklī nav iespējams atvēlēt atsevišķu istabu, atliek vien atrast brīvu stūrīti, kur ir laba dienas gaisma un kur ir salīdzinoši ērti atrasties.

Pats nepieciešamākais, protams, ir dators ar interneta pieslēgumu. Ja ir nepieciešama jauna datortehnika, tad ir vērts ieskatīties interneta veikalā 220.lv. Tur varēs atrast darbam nepieciešamo datoru, ar kura palīdzību varēsiet veikt savus darba pienākumus.

Tāpat šajā veikalā ir pieejami rūteri, kas spēs nodrošināt atbilstošu interneta savienojumu. Atliek vien vispirms saprast, kas Jums nepieciešams, lai varētu strādāt no mājām.     

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti