Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā vislabāk ātri iegādāties lietotu auto Rīgā?

Auto tirdzniecība Rīgā notiek dažādos veidos. Tieši Latvijas galvaspilsētā auto tirdzniecība norit visplašākajā mērā. Kā rīkoties, ja auto nepieciešams ātri - pirkt no kādas privātpersonas, tuvākā auto plača vai tomēr sertificēta automašīnu tirgotāja?

Kādas ir lietotu auto iegādes iespējas?

Kopumā auto tirdzniecība Rīgā notiek trijos veidos - iegādāties auto var, veicot privātpersonu darījumu, ieraugot sludinājumu sociālajos tīklos, no automašīnu plača, kur pieejamas daudz un dažādas mašīnas, ar iespēju noslēgt līzingu, kā arī no sertificēta automašīnu tirgotāju, kuram līdz nāks arī garantija.

Auto pirkšanas un pārdošanas darījumos iespējami četri formēšanas veidi.

  • Veicot skaidras naudas darījumu. Viens no izplatītākajiem maksāšanas veidiem, iegādājoties lietotu auto. Ja auto placī par apstiprinošu dokumentu kalpos pirkšanas un pārdošanas dokumenti, tad, iegādājoties no privātpersonas, rūpīgi viss jāparbauda, lai naudu neiztērētu veltīgi.
  • Ar pārskaitījumu. Kopumā drošākais no samaksas veidiem. Tādā gadījumā varēsi iegādāties arī dārgāku auto par 7200 eiro, jo Latvijas likumdošana aizliedz veikt skaidras naudas darījumus, kuri pārsniedz minēto summu.
  • Veicot maiņu. Lietotu auto tirdzniecībā Rīgā iespējama arī automašīnu maiņa, kad divi pārdevēji savstarpēji maina divus transportlīdzekļus. Tā var notikt gan ar, gan bez veiktām piemaksām.
  • Formējot aizdevumu. Pastāv diva veida aizdevumu iespējas - kredīta vai līzinga formēšana. Galvenās atšķirības ir, ka līzinga gadījumā tā laikā automašīna pieder līzinga devējam, kamēr kredīta laikā auto pieder pircējam.

Kopumā auto tirdzniecībā ir skaidri definēti noteikumi. Ja vēlies iegādāties lietotu auto ar skaidru naudu, tad nepārsniedzot 7200 eiro, ja ir vēlme iegādāties ko labāku un par augstāku summu par 7200 eiro, tad jāizmanto bezskaidras naudas norēķini.

Foto: Negative Space. Pexels.com

Atšķirības starp iegādi no rokas, auto placī un sertificēta tirgotāja?

Iegādājoties lietotu auto, kā augstāk minēts, ir trīs iespējas. Ar kādu no tām varēsi nopirkt sev vēlamo auto jau vienas dienas laikā, kamēr cita opcija var likt nedaudz pagaidīt. Un tomēr galu galā labāk izvēlēties nedaudz paciesties, visu kārtīgi izvērtēt un iegādāties automašīnu, ar kuru varēsi pārvietoties ilglaicīgi.

Auto iegāde no privātpersonas

Sludinājumu portāli un sociālie tīkli ir pārpildīti ar automašīnu pārdošanas sludinājumiem no privātpersonām. Jā, tas ir salīdzinoši ātri - piezvanīt, aizbraukt apskatīt, vienoties par darījumu, samaksāt un doties uz CSDD to pārrakstīt. Tā ir šīs opcijas galvenā priekšrocība. Tomēr, kā jau visās divu privātpersonu finansiālās sadarbībās, arī šajā var rasties grūtības.

Šo var uzskatīt par visnedrošāko auto iegādes veidu. Pastāv krāpšanas risks, kad tiek samaksāta zināma rokas nauda, bet pārdevējs pazūd vai pārdod auto kādam citam. Pastāv iespēja, ka auto neatrodas tik tehniski labā kārtībā, kā šķitis pirmajā apskatīšanas reizē. Noslēptie defekti var parādīties uzreiz pēc pārrakstīšanas CSDD. Neesošais līgums un garantija liks tev pašam doties uz servisu un meklēt vainu par saviem līdzekļiem. Ja tomēr vēlies iegādāties no privātpersonas, tad ar pirkšanas un pārdošanas līgumu, bezskaidru naudas norēķinu vai skaidras naudas gadījumā, to piefiksējot.

Auto iegāde no plača

Nedaudz drošāka auto pirkšanas iespēja. Auto tirdzniecībā Rīgā auto plaču ir ļoti daudz, tāpēc svarīgākais ir atrast uzticamu tirgotāju. Lielākais auto plaču mīnuss ir odometra rādījumu koriģēšana un automašīnas patiesā tehniskā stāvokļa slēpšana. Ne vienmēr, bet ik pa laikam izrādījies, ka automašīnas nobraukums bijs lielāks par iepriekšējo, atdzītais auto iepriekš bijis sasists vai tā tehniskais stāvoklis ir bijis derīgs tikai apskatīšanas brīdī, pēc pāris braukšanas dienām sākot parādīties problēmām.

Iegādājoties mašīnu auto placī, varēsi noformēt līzingu, taču tikai ar tām kompānijām, kurām konkrētais lietotu auto tirgotājs sadarbosies. Tas var nozīmēt arī neizdevīgas un augstas procentu likmes. Pirms auto iegādes no plača, izpēti uzticamākos tirgotājus, pārbaudi automašīnas vēsturi, kā arī neiekrīti uz pirmo aizdevuma piedāvājumu.

Foto: Julia Amamotive. Pexels.com

Auto iegāde no sertificēta tirgotāja

Drošākā opcija ir iegādāties automašīnu no sertificēta lietotu auto tirgotāju. Tāds, piemēram, ir BRC Autocentrs, kuram ir vairāk kā 25 gadu pieredze lietotu un mazlietotu auto tirdzniecībā Rīgā. BRC piedāvā saviem klientiem iespēju izvēlēties automašīnu no plašas datubāzes, meklēšanas rezultātus pielāgojot vēlamajai cenai, auto markai un modelim. Galvenā priekšrocība ir garantijas izsniegšana. Iegādājoties auto pie BRC Autocentra, saņemsi 24 mēnešu garantiju.

Bez tam ir iespējams savu veco auto pārdot, tādējādi atvieglojot laiku pircēju meklēšanā pašiem. Ja tev nepieciešams finansējums sava auto iegādē, tad BRC piedāvā noformēt finanšu vai operatīvo līzingu pie saviem partneriem ar termiņu ne ilgāku par 84 mēnešiem. Arī līzinga noformēšanā tiks atrasts labākais iespējami piedāvājums.

Auto iegāde no sertificēta tirgotāja ir drošākā no opcijām. Svarīgākais - saņemsi garantiju, kā arī būsi drošs, ka iegādātais auto kalpos ilgtermiņā.

Vai arī tevi interesē lietota auto iegāde? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd domā par jauna spēkrata iegādi, tad pareizā vieta, kam to uzticēt, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un izvēlies savu auto jau tagad! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti