Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā sagatavot ādu saulainajai sezonai

Straujiem soļiem tuvojas ilgi gaidītais pavasaris, kad saule mūs lutina arvien biežāk un dienas kļūst garākas. Šajā laikā labprāt dodamies ārā, lai izbaudītu siltā gaisa vērsmas un tvertu saules starus. Taču šis ir brīdis, kurā notiekti nevajag aizmirst par sejas un ķermeņa ādas sagatavošanu saulainajai sezonai, lai parūpētos par tās veselību, skaistumu un aizsardzību.

Piešķiriet ādai jaunu mirdzumu ar skaistuma procedūrām

Ziemas tumšajā un pelēcīgajā laikā arī mūsu āda var kļūt blāva un sausa, kā arī var piedzīvot citus nepatīkamus simptomus, ko rada apkures sezona, straujās temperatūras maiņas un vitamīnu trūkums. Tāpēc lielisks veids, kā atgriezt ādas mirdzumu un sagatavot to saulainajai sezonai, ir pavasarim piemērotas skaistuma procedūras. Turklāt, dažas no tām iespējams veikt mājas apstākļos pat nedodoties uz skaistumkopšanas salonu. 

Ieteicams sākt ar ādas attīrīšanu, un to iespējams paveikt ar dažādiem skrubjiem, kas teicami atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, sagatavojot to citu skaistuma produktu uzņemšanai. Kad āda ir attīrīta, to var palutināt ar mitrinošām un barojošam maskām. Tas palīdzēs uzlabot ādas apasiņošanu un piešķirs tai mirdzumu.

Lietojiet saules aizsargkrēmu

Saulainajā sezonā, jo īpaši pavasara spēcīgajos saules staros, iespējams pavisam ātri iegūt sejas un ķermeņa ādas iedegumu, tāpēc vēlams jau laicīgi iegādāties un lietot sezonai atbilstošu saules aizsargkrēmu, kas pasargās ādu no UV stariem. Izvēloties krēmu, nepieciešams pievērst uzmanību tajā esošajam aizsargfaktora līmenim. Ieteicams priekšroku dot saules krēmam ar vismaz SPF 30.

Lielisks risinājums ir mitrinošie sejas krēmi, kuru sastāvā ir saules aizsardzības faktors.  Turklāt, pavasarī vēlams nomainīt savu barojošo sejas krēmu pret vieglāku mitrinošo produktu, kas liks ādai justies labi. Tas sniedz iespēju apvienot divus ādai būtiskus produktus vienā.

Pārliecinieties par dzimumzīmju veselību

Sākoties saulainajai sezonai svarīgi pievērst uzmanību savām dzimumzīmēm. Lai pārliecinātos, ka ķermeņa un sejas āda ir gatava pavasarim un vasarai, ieteicams apskatīt dzimumzīmes un novērtēt to veselību. Ja dzimumzīmes izskatā novērojat kādas aizdomīgas izmaiņas, piemēram, tā strauji ir kļuvusi lielāka, asiņo, mitro, tai ir nesimetriska forma, nepieciešams veikt dzimumzīmju pārbaudi. Dermatologs veiks padziļinātu ādas pārbaudi un nepieciešamības gadījumā piemeklēs efektīvāko ārstēšanas līdzekli.

Atbrīvojieties no nevēlamajiem matiņiem

Domājot par ādas sagatavošanu saulainajai sezonai, kad labprāt velkam svārkus un kleitas, kā arī peldkostīmu, prātā ļoti iespējams nāk arī nevēlamie matiņi, no kuriem vēlamies atbrīvoties, lai justos patīkami. No matiņiem iespējams atbrīvoties dažādos veidos, tai skaitā ar skūšanas, vaksēšanas, epilēšanas vai depilēšanas palīdzību. Kāda no šim matiņu likvidēšanas procedūrām jāveic biežāk, kāda retāk, taču tās visas nozīmē regulāru cīņu ar maitņiem, un tā kā saulainajā un siltajā sezonā vienmēr vēlamies justies labi un skaisti, tad atbrīvošanās no nevēlamā apmatojuma var aizņemt daudz laika. Tāpēc, lai pārliecinātos par to, ka nevēlamie matiņi nesagādās problēmas un raizes visu saulaino sezonu, ieteicams jau tagad dot priekšroku vienai no mūsdienīgām un efektīvām metodēm – lāzerepilācijai. Ilgnoturīgs rezultāts, uzlabots ādas izskats, mazsāpīga atbrīvošanās no nevēlamajiem matiņiem jebkurā ķermeņa zonā – šo visu un vēl vairāk nodrošina lāzerepilācija

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti