Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kā izvēlēties mēbeles mazam dzīvoklim?

Ne visiem ir iespēja dzīvot plašā mājoklī - dažkārt dzīvojamā platība ir tik ierobežota, ka ērtu, funkcionālu un modernu mēbeļu izvēle kļūst par īstu izaicinājumu. Tomēr tas nenozīmē, ka nelielu mājokli iekārtot omulīgi un pārdomāti nav iespējams. Kā izvēlēties piemērotākās mēbeles mazam dzīvoklim? Par to vairāk raksta turpinājumā!

Interjera plāna izveide

Vispirms vajadzētu saprast, kāda veida mēbeles ir nepieciešamas un kāds būs to izvietojums. Noteikti veiciet arī mērījumus, lai pārliecinātos, kādiem parametriem mēbeļu veikalā pievērst uzmanību.

Iegādāties virtuves mēbeles un pēc tam saprast, ka tās nemaz neietilpst šaurajā virtuvē, noteikti nebūtu patīkami, tādēļ pirms apskatīt mēbeļu piedāvājumu, jāsastāda plāns.

Mazāk ir vairāk

Iekārtojot nelielu mājokli, svarīgs ir princips “mazāk ir vairāk”. Tas nozīmē, ka rūpīgi ir jāizdomā tas, kādas tieši mēbeles ir nepieciešamas. Piemēram, viesistabas dīvāna vietā varbūt varat izvēlēties pāris atpūtas krēslus, savukārt virtuves dizains var tikt papildināts ar salokāmu galdu, kas attiecīgi aizņems mazāk vietas.

Lakonisks mēbeļu dizains

Ierobežotas dzīvojamās platības gadījumā jāizvairās arī no masīvām mēbelēm, dodot priekšroku elementiem ar plānākām līnijām.

Piemēram, ja ir aktuāls drēbju skapis, labs risinājums var būt stūra skapis vai iebūvējamais skapis.

Krāsu salikumi

Liela nozīme ir arī krāsu izvēlei. Virtuves skapīši un citas mēbeles dabīgos koka toņos ir universāls risinājums, kas iederēsies dažādos interjeros.

Lai arī, piemēram, gaišas krāsas mīkstās mēbeles ir grūtāk kopjamas, nelielā telpā tieši gaišie toņi būs veiksmīgāka izvēle. Tos var papildināt ar tumšākas un spilgtākas krāsas akcentiem.

Racionāli izmantota telpas platība

Jādomā arī par to, kā iespējami veiksmīgāk izmantot pieejamo platību. Piemēram, pie sienas stiprināmie virtuves skapīši šajā gadījumā ir gudra izvēle.

Ja ir vajadzīgs jauns skapis vai cita veida mēbeles, laiks ieskatīties mēbeļu veikala “4 istabas” piedāvājumā, kur atrodami iebūvējamie skapji, dažāda cita veida skapji, virtuves iekārtas, dīvāni, krēsli un cita veida mēbeles veiksmīgam mājokļa iekārtojumam. Apskatiet piedāvājumu un izvēlieties sev vajadzīgās mēbeles ar piegādi visā Latvijā - www.4istabas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti