Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā izvēlēties gultu: izlasi, pirms pērc!

Jauna gulta nav joka lieta, jo gultas kvalitāte ietekmē miegu ne mazāk kā matracis. Veikalos gultas ir pieejamas ļoti plašās cenu robežās, un atšķirība starp lētākajiem un dārgākajiem modeļiem ir mērāma simtos un tūkstošos eiro. Vai cena ir noteicošais izvēles faktors? Kam vēl jāpievērš uzmanība, meklējot gultu? Uzzini atbildes uz svarīgākajiem gultas iegādes jautājumiem šajā rakstā!

3 pirmie soļi pie jaunas gultas

Gultas izvēle sākas ar pavisam vienkāršiem jautājumiem: izmēri, tips un cena. Pirms dodies apskatīt mēbeles salonā vai e-veikalā, uzdod sev trīs jautājumus:

  • vai vajadzīga vienvietīga vai divvietīga gulta?
  • kur atradīsies gulta, un kāds ir vēlamais garums un platums?
  • kāds ir gultas iegādes budžets?

Aprēķinot pirkuma budžetu, labāk nosaki divas robežas: vēlamo cenu un maksimālo, ko principā esi gatavs iztērēt.

Ar režģi vai bez?

Režģu vai vienlaidu pamatne vairāk ietekmē matrača izvietošanu gultas rāmī, nevis miega kvalitāti. Vienlaidu pamatne ir stabilāka, tā nečīkst un nešūpojas, nav arī riska, ka kāds no režģiem salūzīs. Kvalitatīvas vienlaidu pamatnes ir aprīkotas ar ventilācijas caurumiem, kas nodrošina lieka mitruma izvadīšanu no matrača.

Gulta ar režģiem – tas ir drošs un pārbaudīts risinājums, turklāt novecojušu vai salauztu režģi var ātri nomainīt uz citu, ielūkojoties mēbeļu piederumu sadaļā

Papildu parametri lielākai funkcionalitātei

Gulta nav tikai vieta gulēšanai, tā vienmēr ir arī interjera daļa un ļoti īpaša teritorija ikvienā mājoklī. Lai gultas izmantošana būtu maksimāli komfortabla, pievērs uzmanību gultas specifikācijām. Atkarībā no modeļa, gultai var būt pievienoti:

veļas kaste. Tā parasti tiek iestrādāta zem matrača un ir pieejama, paceļot gultas virspusi. Veļas kastē var glabāt ne tikai veļu, bet arī segas, pledus u.c. – labs risinājums mazām guļamistabām, kur katrs kvadrātmetrs ir zelta vērts;

atvilktnes. Veļas kastes alternatīva, atvilktnes ir mazākā izmērā un vairāk piemērotas dažādu mantu glabāšanai;

aizsargmala. Tā lielākoties ir bērnu gultas drošības elements, ko nevajadzētu ignorēt, pērkot gultu mazam bērnam;

kājgalis. Tas nav raksturīgs pieaugušo gultām, taču ir cilvēki, kuriem tieši kājgaļa radītais rāmis iedveš mieru pirms gulētiešanas.

Gulta + matracis vai tikai gulta?

Dažas gultas tiek pārdotas kopā ar matraci, taču vairumā gadījumu matracis nav iekļauts gultas komplektācijā. Ja vecais matracis vēl ir pietiekami labs, un pircējam ir vajadzīga tikai jauna gulta, svarīgākais gultas parametrs būs matrača izmērs.

To var izmērīt pēc ārējā perimetra, taču te gan jāņem vērā, ka veciem matračiem ir tendence nolietoties, zaudējot izmēros līdz pat 15% no sākotnējā garuma un platuma. Lai nekļūdītos, labāk mēri gultas rāmi no iekšienes, jo tā nesamazinās pat pēc ilgstošas gultas izmantošanas.

Luksusa akcents tavās mājās – kontinentālā gulta

Ja vēlies pirkt gan jaunu gultu, gan jaunu matraci, pievērs uzmanību kontinentālajām gultām. Tās ir gultas ar optiski integrēto matraci un lielu, ērtu galvgali. Kontinentālajā gultā matraci nevis liek virsū gultas rāmim, bet ievieto korpusa iekšā, turklāt gultā parasti ir divi vai pat trīs matraču līmeņi, kas nodrošina ideālu komfortu gan miega, gan vienkārši atpūtas laikā.

Šīs gultas ir dārgākas nekā parastas, taču var būt ideāls risinājums lielām guļamistabām ar greznu gultas veļu un atbilstošu interjeru.

Gulta ir viena no lielākajām mēbelēm, tāpēc mēbeļu salonos uz vietas apskatāmo gultu klāsts parasti ir ierobežots. Daudz plašāk gultas ir pārstāvētas interneta veikalos – interneta veikals 1a.lv piedāvā vairāk nekā 300 gultu modeļu, kā arī visu pārējo guļamistabas labiekārtošanai. Ienāc 1a.lv un izvēlies gultu, kas ļauj baudīt miegu ik nakti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti