Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ja meklējat pašus efektīvākos loģistikas risinājumus, izvēlieties uzticamus partnerus

Pateicoties straujajam e-komercijas pieaugumam pēdējā gada laikā, loģistikas vadība ir kļuvusi par nozīmīgu izaicinājumu daudziem uzņēmumiem. Straujais pasūtījumu skaita pieaugums mudina uzņēmējus meklēt efektīvākus risinājumus preču plūsmas pārvaldībai, kā arī atbildīgi izvēlēties ne tikai piegādātājus, bet arī loģistikas partnerus. Tātad, kad un kādus loģistikas pakalpojumus ir vērts izvēlēties, lai jūsu bizness darbotos efektīvi?

Pārejot no fiziskās tirdzniecības uz e-komerciju, nepietiek ar vienkāršu preču pārkārtošanu e-veikala plauktos. E-komercijas eksperti apgalvo, ka galvenā uzmanība būtu jāpievērš loģistikai un preču plūsmas pārvaldībai, kā arī produktu uzglabāšanai. Dabīgi, pieaugot pieprasījumam, pieaug arī piedāvājums, taču pieaugošais pasūtījumu skaits nepalīdz palielināt noliktavās pieejamo platību.

Noliktavu pakalpojumi - operatīvas plūsmas pārvaldības nodrošināšanai

Pārceļot uzņēmējdarbību uz tiešsaisti, lai palielinātu izaugsmi, viens no galvenajiem risinājumiem var būt uzticams partneris, kurš var sniegt efektīvus noliktavas pakalpojumus.

Parasti noliktavu pakalpojumu pakete ietver sevī kravas iekraušanu un izkraušanu, preču uzglabāšanu noliktavā, preču pieņemšanu un izdošanu, šķirošanu, montāžu, etiķešu un skrejlapu izgatavošanu, kā arī dokumentu un rēķinu sagatavošanu. Šādi loģistikas pakalpojumi ietaupa daudz vērtīgā laika un nodrošina produktu administrēšanu un sagatavošanos turpmākajām darbībām.

Pirms izvēlēties noliktavas pakalpojumu partneri, jāņem vērā sekojošais: noliktavas ģeogrāfiskā atrašanās vieta, iespēja izvēlēties noliktavas ar dažādiem temperatūras režīmiem, glabāšanas telpas nomas cena, tāpat arī pārliecinieties, ka ir gan īstermiņa, gan ilgtermiņa noliktavas.

3PL pakalpojumi – tiem, kas vēlas efektīvi paplašināt savu biznesu valsts mērogā

Ar noliktavu pakalpojumiem vien var nepietikt, lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti un biznesa izaugsmi. Pieaugošā tiešsaistes pasūtījumu skaita dēļ viens no pieprasītākajiem loģistikas pakalpojumiem mūsdienās ir 3PL. Šis loģistikas pakalpojums ietver ne tikai preču uzglabāšanu noliktavā, bet arī pilnīgu pasūtījuma sagatavošanu: sākot no preču montāžas, iepakošanas un šķirošanas līdz pat preču piegādei saņēmējam.

Kompleksā loģistika ar 3PL pakalpojumiem palīdz attīstīt biznesu visā valstī un nodrošina tirdzniecības efektivitāti. Paketē iekļautos pakalpojumus var izvēlēties pa vienam, atkarībā no vajadzības, piemēram, tikai preču uzglabāšanu, jaunu preču pieņemšanu, grāmatvedības dokumentu noformēšanu vai preču piegādi klientam, kad tiek saņemti pasūtījumi. Neskatoties uz to, pilnas 3PL pakalpojumu paketes priekšrocības ir acīmredzamas. Speciālisti uzsver, ka 3PL pakalpojums ir attīstītas uzņēmējdarbības rādītājs un tiks plaši izmantots arī nākotnē, jo tas ir visefektīvākais risinājums visu loģistikas procesu optimizēšanai.

Ja plānojat attīstīt uzņēmējdarbību ārpus Latvijas, aplūkojiet kravas pārvadājumu pakalpojumus

Kad rodas nepieciešamība attīstīt uzņēmējdarbību ne tikai valsts mērogā, bet arī ārvalstīs, galvenā uzmanība vairs netiek pievērsta vietējai loģistikai. Šajā gadījumā ir vērts iedziļināties transporta un kravas pārvadājumu pakalpojumos. Kravas pārvadājumi ir vēl viens komplekss loģistikas pakalpojums, kas sevī ietver ne tikai preču transportēšanu no punkta A uz punktu B, bet arī pārvadātāja meklēšanu, optimālā maršruta pārvaldību, transportlīdzekļa izvēli atbilstoši pārvadāto preču īpašībām, dokumentu sagatavošanu un pielāgošanos nodokļu shēmām, kā arī kravu izsekošanu.

Kravu pārvadājumi un loģistika ārpus valsts ir nozīmīgs solis uzņēmējdarbības attīstībā, tāpēc ir ļoti svarīgi atbildīgi izvēlēties loģistikas partneri. Šādos gadījumos ņemiet vērā dažādu temperatūras režīmu iespēju preču pārvadāšanai, vidējo piegādes laiku, sūtījumu skaitu un kravas pārvadājumu virzienu. Viss iepriekš minētais veidos rezultātu, kas kļūs par pozitīvu pieredzi ne tikai klientam, bet arī gala lietotājam.

Izplatīšana - tiem, kas saskaras ar preču izplatīšanas un mārketinga problēmām

Šis loģistikas pakalpojums, ko sauc par izplatīšanu, bieži ir noderīgs, laižot tirgū jaunu produktu, taču tas ir vienlīdz nepieciešams arī ikdienas loģistikā. Preču izplatīšana ietver tādus pakalpojumus kā preču izplatīšana no vienas noliktavas uz vairākām mazumtirdzniecības ķēdēm, preču izvietošana tirdzniecības vietās, kā arī mārketinga pakalpojumi. Augošiem uzņēmumiem bieži vien ir nepieciešamas papildu partneru rokas, kas spēj tikt galā ar klientu vajadzībām un preces potenciālu tirgū, izstrādājot zīmola attīstības stratēģiju, analizējot un palīdzot ātri izplatīt preces ne tikai no ražotāja uz mazumtirdzniecības ķēdēm, bet arī galalietotājiem. Izplatīšanas pakalpojums ir kompleksa loģistika, kas daļēji darbojas kā integrēta sistēma. Tas palīdz mērķtiecīgi un efektīvi pārvaldīt preču plūsmu un sniedz plašāku priekšstatu par dažādajiem procesiem.

Viena avota loģistika

Efektīva preču loģistika tiek uzskatīta par daudzveidīgu, taču ļoti vienam no otra atkarīgu pakalpojumu kompleksu. Tāpēc loģistikas speciālisti iesaka izvēlēties viena avota loģistiku tiem, kas plāno savas uzņēmējdarbības izaugsmi. Šis ir viens no soļiem, kas ļauj mērķēt augstāk, lai sasniegtu maksimālus rezultātus. Uzticams un inovatīvs loģistikas partneris rada neapšaubāmu labumu biznesam, nodrošinot raitu visu ar loģistiku saistīto procesu plūsmu. Tāpēc pats svarīgākais ir pienācīgi izvērtēt sava biznesa vajadzības un atrast tām pareizos risinājumus. Kad ražošanas loģistika ir uzticamās rokās, tā pati par sevi kļūst par vienu no nozīmīgākajiem uzņēmējdarbības panākumu faktoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti