Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Īss ceļvedis, kā izvēlēties televizoru

Nereti ir tā, ka jaunu elektropreču meklēšana un iegādāšanās sagādā zināmas grūtības. Mūsdienās tehnoloģijas attīstās ļoti straujiem soļiem, tāpēc cilvēkiem, kuri ikdienā nav saistīti ar tehnoloģijām, ir grūtības saprast kādu tas ierīci nepieciešams iegādāties. Protams, plašajā piedāvājuma klāstā var pavisam viegli apmaldīties, tomēr vajadzētu ņemt vērā dažādu profesionāļu ieteikumus, kas izvēles izdarīšanu padarīs daudz vienkāršāku. Tāpat, atrodoties elektropreču veikalā, droši var jautāt padomu pārdevējam, kas noteikti palīdzēs atrast vajadzīgo ierīci. Viena no ierīcēm, kuru var nebūt visai viegli izvēlēties, ir televizors. Raksta turpinājumā atrodams neliels ceļvedis par to, ko ņemt vērā, izvēloties šo ierīci.

Televizora cena, izšķirtspēja un Smart TV

Ir daudz dažādu faktoru, kas var ietekmēt īstā televizora izvēli - nereti tas nozīmē, ka īstās ierīces meklējumi izrādās laikietilpīgs process. Ja pie rezultāta - vēlamā pirkuma - ir vēlme tikt ātrāk, pirmkārt uzmanība jāpievērš svarīgākajiem kritērijiem.

Cena

Ja Jums sākotnēji vispār nav nekādas vīzijas par to, kādu televizoru izvēlēties, tad nepieciešams noteikt budžetu. Tas samazinās izvēles iespējas, līdz ar to ātrāk varēsiet iegādāties televizoru.

Mūsdienās veikalos ir pieejams ļoti plašs televizoru klāsts dažādās cenu kategorijās. Piemēram, televizori līdz 300 eiro tiek uzskatīti par budžeta segmenta televizoriem. Šādi televizori izmēra ziņā ir visai mazi un tiem ir maza energoefektivitātes klase. Jāsaka, ka arī šajā cenu kategorijā var atrast ļoti labus modeļus par izdevīgu cenu.

Jau plašāks segments ir televizoriem, kuri maksā līdz 600 eiro. Šajā cenu kategorijā varēsiet atrast jau tādus televizorus, kam ir visas modernās funkcijas, tajā skaitā arī Smart TV viedtelevīzija.

Ja Jūsu budžets ir līdz 1000 eiro, tad šajā cenu kategorijā ietilpst televizori, kas ir piemēroti pilnībā visām gaumēm un vajadzībām. Šādi televizori ir aprīkoti ar visām jaunākajām tehnoloģijām. Izmēra ziņā šie televizori ir visai lieli, tāpēc būs nepieciešama arī liela telpa, lai šādu televizoru varētu atļauties iegādāties. 

Izšķirtspēja

Kad esiet noteicis savu budžetu, tad varat jau konkrētāk ķerties pie televizoru modeļu pētīšanas. Viens no svarīgākajiem parametriem, kas jāņem vērā, ir izšķirtspēja. Jo labāka tā būs, jo kvalitatīvāku attēlu varēsiet baudīt.

Šobrīd visiecienītākā izšķirtspēja ir Full HD vai arī 4K Ultra HD. Cenas atšķirība starp šiem variantiem nav visai liela. Tomēr jārēķinās, ka, izvēloties 4K Ultra HD izšķirtspēju, ne vienmēr tiks piedāvāts tāds saturs, kas varēs nodrošināt šādu izšķirtspēju. Šādu izšķirtspēju ieteicams izvēlēties tiem cilvēkiem, kuri vēlas piedzīvot kino līdzīgu pieredzi paši savās mājās.       

Smart TV

Šī funkcija ir ļoti noderīga, jo tā ļauj izmantot telefonu arī kā datoru vai viedtālruni. Televizors ar šādu lietotni nodrošina iespēju skatīties gan video, gan iemīļotas filmas, izmantojot dažādas lietotnes.

Pirms konkrēta televizora iegādes noteikti vajag padomāt un saprast vai šo funkciju patiešām izmantosiet. Ja televizors Jums nepieciešams, lai pāris reizes nedēļā to ieslēgtu, kamēr gatavojat maltīti, tad Smart TV funkcija nebūs nepieciešama. Nav vērts pārmaksāt par to, ko nemaz neizmantosiet. 

Padoms katram televizora pircējam

Iepriekš minētie faktori ir tikai daži būtiskākie, kas jāņem vērā, izvēloties jaunu televizoru. Ir vēl daudzi citi tehniskie aspekti, kam jāpievērš uzmanība. Taču tos vislabāk ir salīdzināt, piemēram, starp diviem konkrētiem televizoru modeļiem. Tikai savstarpēji salīdzinot televizorus varēsiet saprast, kurš no tiem ir labāks un piemērotāks tieši Jūsu vajadzībām. 

Kur iegādāties televizoru?

Televizorus var iegādāties elektropreču veikalos, kā arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv ir pieejams plašs televizoru klāsts par izdevīgām cenām. Šajā interneta veikalā atrodami tādi televizori kā LG OLED televizori, Philips, Samsung Smart TV un vēl daudzi citi. Šajā interneta veikalā ir pieejama sadaļa ar citu pircēju atsauksmēm par konkrēto preci, kas ir ļoti noderīgi un palīdz izvēles izdarīšanā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti