Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Iebūvējamās sadzīves tehnikas zvaigžņu stunda

Būvējot mājokli vai remontējot jau esošo, interjera dizainā noteikti jāapsver iebūvējamās sadzīves tehnikas iekļaušana.

Iebūvējamā sadzīves tehnika, piemēram, iebūvējamais ledusskapis, ļauj izveidot daudz modernāku un patīkamāku dizainu. Aizvien vairāk cilvēku savos mājokļos izvēlās tieši šāda veida iekārtas, kas piešķir ne tikai skaistāku izskatu, bet uzlabo arī mājokļa cenu, kas noteikti būs  pozitīvs rādītājs, ja vēlēsieties to kādreiz pārdot.

Bet, kas tad ir iebūvētā sadzīves tehnika?

Kā var noprast pēc nosaukuma, iebūvētā sadzīves tehnika ir iestrādāta skapīšos, sienās vai darba virsmās, piemēram, plīts virsma ar tvaika nosūcēju – plīts virsma būtu iestrādāta virtuves darba virsmā, savukārt nosūcējs augsējso skapīšos. Liela daļa patērētāju izvēlās šāda veida iekārtas, lai iegūtu mūsdienīgu izsmalcinātu izskatu.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka ne visas ierīces var noslēpt un iebūvēt. Lielas ierīces, piemēram, ledusskapji, veļas mazgājamās mašīnas un trauku mazgājamās mašīnas, ir iespējams ļoti veiksmīgi integrēt interjerā un “paslēpt”, tomēr, gatavošanas ierīces, piemēram, plīts virsmas, cepeškrāsnis, mikroviļņu krāsnis, tvaika krāsnis un tvaika nosūcēji, nav tik vienkārši noslēpt un šādas ierīces tāpat būs vizuāli pamanāmas.

Iebūvētās sadzīves tehnikas priekšrocības

Galvenais iemesls, kāpēc patērētāji izvēlās šādas iekārtas ir tas, ka tās piedāvā vairākas funkcionālas un dizaina priekšrocības, kuras nespēj piedāvāt brīvi stāvošas ierīces.

  • Izskats: Tā kā arvien vairāk virtuvju tiek veidotas kā atvērta plānojuma telpas, kas veido daļu no lielākām dzīvojamām platībām, pieaug pieprasījums pēc virtuvēm, kas piedāvā skaistu vidi un pievilcīgu dizainu.
  • Vietas taupīšana: izvēloties iebūvētās ierīces, piemēram, kafijas automātus un mikroviļņu krāsnis, ir iespējams atbrīvot vietu uz darba virsmas un radīt vēl minimālistiskāku dizainu un stilu.
  • Funkcionalitāte: Cepeškrāsni, kas uzstādīta acu augstumā, ir daudz vieglāk darbināt nekā tādu, pie kuras ir jānoliecas, lai ievietoti cepeti. Iebūvētās ierīces sniedz izvēles brīvību, jo tās iespējams novietot kur un kā patērētājs vēlās. Tas ne tikai atvieglo to lietošanu, bet arī ļauj izmantot citādi neērtās vietas, ko būtu grūti izmantot, piemēram, vietu starp zemes un sienas skapīšiem, kur bieži ievieto cepeškrāsni.
  • Vieglāka tīrīšana: Iebūvēto ierīču uzstādīšanas veida dēļ starp virtuves iekārtām un ierīcēm nav spraugu vai atstarpju, kur varētu iesprūst pārtika vai netīrumi. Šī nianse padara uzkopšanu ātrāku un vieglāku, kā arī nodrošina higiēniskāku kopējo virtuves telpu.
  • Paaugstināta īpašuma vērtība: Daudzi potenciālie mājas pircēji meklē peivilcīgu virtuvi un vispārējo mājas dizainu. Liela daļa pircēju būs gatavi maksāt vairāk par īpašumu, kurā ir skaista jauna virtuve ar iebūvētusadzīves tehniku un skaisti izstrādātiem risinājumiem.

Tomēr, ja esat nolēmis savā jaunajā virtuvē iekļaut iebūvētās ierīces, ir jāņem vērā daži apsvērumi, izvēloties preces un jāapdomā, kā tās tiks iekļautas telpā. Iebūvēto ierīču nomaiņa parasti maksās vairāk, un tāpēc ir obligāti jāizvēlas labākās kvalitātes ierīces, ko var atļauties jūsu budžets, lai nodrošinātu maksimālu attiecīgās ierīces kalpošanas laiku. Ne tikai nomaiņa ir sarež’’gītāka, bet pašu preču uzbūve un dizains atšķirās, tāpēc arī cena ir lielāka, nekā standarta sadzīves tehnikai. Tomēr, ja izvēlēsieties labas kvalitātes iebūvējamo tehniku, tas tā kalpos pietiekami ilgi, lai ieguldījumi un cena atmaksātos ilgtermiņā.

Kā arī, ikviena prece jāizvēlās pēc iespējas energoefektīvāka un ūdensefektīvāka, jo ar pašreizējo tirgus svārstību, elektroenerģijas cenas nav iespējams prognozēt pat mēnesi uz priekšu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti