Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grīdas segums viesistabai: ko izvēlēties?

Daudzi cilvēki bieži uzdod jautājumus, kas saistīti ar grīdas seguma izvēli viesistabā. Lai atvieglotu lēmuma pieņemšanu, esam sagatavojuši nelielu apskatu par to veidiem, priekšrocībām un trūkumiem.

Vispirms jāizvērtē budžets, sastādot pēc iespējas precīzākus aprēķinus visām izdevumu pozīcijām. Kad ir skaidrs, cik varat tērēt grīdas segumam, jānosaka viesistabas noslodze: cik daudz cilvēku tajā uzturēsies, kādas aktivitātes tiks veiktas.

Parkets

Parkets viesistabā radīs greznības un dabiska siltuma sajūtu. Tas lieliski slāpē trokšņus, tādēļ ir labs risinājums daudzdzīvokļu mājās, kur dzirdams kaimiņu dzīvoklī notiekošais. Parkets ir ekoloģisks, skaists un dabīgs grīdas segums, bet tā pareiza kopšana nodrošina ilgu kalpošanas laiku. Izvērtējot savas finanses ir jāizlemj, kuru variantu izvēlēties – masīvkoka vai vairākslāņu parketu.

Masīvkoka parkets sastāv no ēvelētiem koka dēlīšiem, tādēļ tas ir izturīgs. Ieklāšanas tehnoloģija ļauj brīvi veidot dažādus rakstus, bet noslīpējot parketu, to vairākas reizes iespējams atjaunot. Masīvkoka parketu bieži izmanto sabiedriskās telpās ar lielu cilvēku plūsmu. Tas liecina par augsto masīvkoka parketa kvalitāti.

Jāatceras, ka izvēloties masīvkoka parketa grīdas segumu, telpā jāuztur vienmērīga gaisa temperatūra, lai izvairītos no dēlīšu uzbriešanas vai saraušanās. Tā kā tas ir arī salīdzinoši dārgs, jāuzmanās, lai tas netiktu bojāts ar asiem priekšmetiem.

Lai pārvietotu mēbeles, piemēram, krēslus, to kājiņām jāpiestiprina auduma vai voiloka paliktnīši, bet mēbeļu ritentiņiem jāiegādājas caurspīdīgs aizsargpaklājs vai arī speciālie, parketa grīdas segumam paredzētie ritentiņi.

Vairākslāņu parkets tiek izmantots kā masīvkoka parketa alternatīva un ekoloģiskajām prasībām atbilstošs risinājums. Tas noteikti izmaksās lētāk, jo sastāv no cēlkoka virspusē un skujkoka vai saplākšņa apakšpusē. Dēlīšus savstarpēji var savienot tikai noteiktās kombinācijās, tomēr kombinēšanas iespēju ir pietiekami daudz. Pirms iegādes noteikti jāprecizē, tas ir trīsslāņu vai divslāņu parkets.

Trīsslāņu parketu vizuāli nav iespējams atšķirt no masīvkoka parketa seguma un tas ir arī ļoti stabils. Šādu grīdas segumu var atjaunot 1 vai 2 reizes. Divslāņu parketa priekšrocība – to var izmantot arī apsildāmajām grīdām, jo ir laba noturība pret mitrumu, temperatūras izmaiņām un deformāciju. Izvēloties šādu grīdas seguma veidu jārēķinās ar darbietilpīgu ieklāšanas tehnoloģiju, jo parkets obligāti ir jāpielīmē pie pamatgrīdas.

Interneta veikalā 220.lv ir plaša parketa izvēle, atliek vien izvēlēties budžetam atbilstošāko.

Lamināts

Ļoti bieži gan viesistabai, gan citām dzīvojamajām telpām tiek izmantots lamināts. Tas ir salīdzinoši lētāks kā parkets, taču mākslīgs materiāls. Izvēloties šādu grīdas segumu jāņem vērā četri svarīgi faktori: lamināta cena, kvalitāte, izskats un ieklāšanas sarežģītība. Augstākas kvalitātes lamināts ir dārgāks, taču kvalitātes ziņā tas daudz neatšķiras no lētākā parketa. Krāsu un dizainu daudzveidība ļaus lieliski piemērot kā moderna, tā arī klasiska stila interjera dizaina veidošanai.

Laminātam ir vairāki slāņi – pamata, vidējā un virsējā jeb dekoratīvā slāņa, kurš pārklāts ar ļoti izturīgu aizsargājošu laminējumu. Lai gan virskārta pasargā grīdas segumu no nolietošanās un saules iedarbības, jārēķinās, ka lamināts piesaista putekļus un mēdz slīdēt.

Laminātu iespējams samērā īsā laikā viegli ieklāt pašu spēkiem. Tomēr jāņem vērā, ka tam lielu apdraudējumu rada ūdens. Lamināta cietība un nodiluma izturība ļaus viesistabā arī dejot, jo augstpapēžu kurpes to neapdraud. Tāpat nebūs jābaidās no mājdzīvnieku nagu radītajiem skrāpējumiem.

Kā trūkumus vēl var minēt trokšņu slāpēšanu, jo materiāls vāji absorbē gan soļu radītās skaņas, gan apkārtējos trokšņus. Lai arī lamināts līdzinās kokam, tas tomēr ir auksts materiāls, tādēļ staigājot pa grīdu basām kājām, tas var radīt nepatīkamas sajūtas.

Ja Jūs ieinteresēja šis grīdas segums, ienāciet mūsu mājaslapā, kurā ir plašs lamināta piedāvājums.

Linolejs

Šis grīdas seguma veids mēdz būt ražots gan no dabīgām, gan mākslīgām izejvielām. Dabīgais linolejs ir homogēns (vienslāņa) un ir piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Mākslīgais linolejs ir lētāks, bet tas ir heterogēns (daudzslāņu).

Visu nepieciešamo mājokļa pārvērtībām atradīsiet interneta veikalā 220.lv.  Tur pieejami ne tikai dažādi grīdas segumi, bet arī tapetes, apdares materiāli, mēbeles, paklāji un interjera priekšmeti. Tāpat atradīsiet arī darbarīkus viesistabas remontam. Veiksmīgu izvēli!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti