Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grāmatvedības pakalpojumu cenas un citas priekšrocības

Katram uzņēmumam ir vajadzīgs grāmatvedis, kas iegrāmato rēķinus, gatavo atskaites, aprēķina nodokļus un konsultē uzņēmuma vadību finanšu jautājumos.

Uzņēmējiem ir izvēle – pieņemt darbā štata grāmatvedi vai uzticēt grāmatvedības kārtošanu ārpakalpojumu uzņēmumam. Pēdējos gados aizvien vairāk mazie un vidējie uzņēmumi izvēlas tieši pēdējo variantu un ne bez pamata.

Ārpakalpojumu grāmatvedis izmaksā būtiski mazāk kā speciālista algošana uz pilnu slodzi. Konkrētas izmaksas ir atkarīgas no veicamo darbu apjoma.

Tikko darbību uzsācis uzņēmums ar 1 darbinieku un ne vairāk kā 20 grāmatojumiem mēnesī par grāmatvedību maksātu aptuveni 100 eiro mēnesī. Tas viennozīmīgi nav daudz un ļauj uzsākt uzņēmējdarbību ikvienam, neraizējoties, ka par grāmatvedības kārtošanu būs uzreiz jāmaksā lielas summas.

Profesionāls ārpakalpojumu grāmatvedis arī var nodrošināt konsultācijas finanšu, naudas plūsmas un nodokļu jautājumos. Sadarbības formāts atkarīgs no uzņēmuma vajadzībām. Plašāk par grāmatvedības pakalpojumiem, lasiet Birojs BBP mājaslapā. Jautājumu gadījumā arī varat zvanīt pa tālr. 24663800 vai sūtīt e-pastu uz [email protected].

Kas ir grāmatojums?

Jebkura uzņēmuma darbība ir jāiegrāmato, lai varētu izsekot tās norisi un veiktu aprēķinus. Pie grāmatojumiem pieskaitāmi rēķini, čeki, algas aprēķini, kases grāmatojumi, algas aprēķini, bankas transakcijas, kases orderi, pamatlīdzekļu nolietojumu aprēķins u.tml.

Grāmatvedības izmaksas ar laiku var pieaugt

Uzņēmumam augot, palielinās arī grāmatojumu skaits, kas automātiski palielina arī grāmatveža darba apjomu. Par 100 grāmatojumiem būs jāšķiras no 280 eiro mēnesī, bet par 500 grāmatojumiem jau no 620 eiro mēnesī.

Vai tas ir daudz? Nebūt, nē. Minimālā alga 2023. gadā Latvijā bija 620 eiro, bet 2024. gadā 700 eiro mēnesī. Tas nozīmē, ka uzņēmums pie noteiktiem apstākļiem var noalgot profesionālu grāmatvedi, maksājot par to mazāk par vienu minimālo mēnešalgu. Detalizētāk par to, kādas šobrīd ir grāmatvedības pakalpojumu cenas, varat aplūkot šeit.

Cik izmaksā kļūdas grāmatvedībā?

Grāmatvedības kārtošana ir svarīgs un atbildīgs darbs. Neviens uzņēmējs nevēlas saķeršanos ar Valsts ieņēmumu dienestu, taču tieši tas var notikt, ja nodokļi tiek aprēķināti un nomaksāti nepareizi. Soda nauda, skaidrošanās, audits, maksātnespēja – problēmām var būt plašs spektrs.

Šo un vēl daudzu citu iemeslu dēļ katra uzņēmuma interesēs ir atrast grāmatvedi, kuram var uzticēties. Vēl labāk, ja grāmatvedības kārtošanu var uzticēt uzņēmumam nevis atsevišķam cilvēkam.

Birojs BBP strādā jau no 2007. gada un šajā laikā, strādājot ar dažādu nozaru uzņēmumiem, ir ieguvis plašu pieredzi.

Visa sadarbība ar klientiem noris konfidenciāli, atbilstoši LR likumiem. Sevi pozicionējam nevis kā pakalpojumu sniedzēju, bet uzticamu partneri.

Vērts arī pieminēt, ka birojā strādā sertificēti grāmatveži un esam licencēti kā ārpakalpojumu grāmatvedības pakalpojumi sniedzēji Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijā (LRGA).

Kā noris sadarbība?

Modernās tehnoloģijas ļauj mums sadarboties ar klientiem visā Latvijā. Visus rēķinus, čekus un citus dokumentus klienti var sūtīt ar kurjeru vai elektroniski (pēc vienošanās).

Neskaidros jautājumus varat izrunāt pa telefonu, e-pastā vai klātienē, mūsu birojā Ģertrūdes ielā 10, birojs 4, Rīgā.

Slēdzot līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu, cenas tiek aprēķinātas saskaņā ar klienta izvēlēto izmaksu variantu. Situācijās, kad limiti tiek pārsniegti, klients automātiski tiek pārnests uz nākamo līmeni.

Visas grāmatvedības apkalpošanas izmaksas ir atrunātas līgumā. Cenas var precizēt, aizpildot pieteikumu, sadaļā Kontakti. Atbildi saņemsiet e-pastā vai pa telefonu. Ja apsverat iespēju kļūt par uzņēmēju vai vēlaties mainīt grāmatvedi, sazinieties ar mums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti