Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ekonomiskie elektriskie sildītāji - zemāks enerģijas patēriņš?

Vai vēlaties iegādāties elektrisko sildītāju, bet esat uztraukušies par iespējami milzīgo elektrības rēķinu? Tas ir saprotami. Tāpēc šajā rakstā mēs jums izskaidrosim saikni starp ekonomiska elektriskā sildītāja siltuma jaudu un enerģijas patēriņu.

Pārpratumi, iegādājoties ekonomisku elektrisko sildītāju

Būtībā ir ļoti apsveicami sekot līdzi enerģiju taupošām ierīcēm, jo daudzas mūsdienu plaša patēriņa ierīces bezmērķīgi patērē daudz elektroenerģijas.

Ar elektrisko sildītāju viss ir nedaudz citādāk

Ja ierīces elektroniskā shēma rada siltumu, izmantojot pretestību utt., tas nekalpo īstajam mērķim un šī enerģija tiek zaudēta. Piemēram, elektromotora gadījumā ir paredzēts radīt kustību. Tāpēc enerģija, kas pārvēršas siltumā, ir nevēlama un rada zaudējumus, bet ar elektrisko sildītāju mēs vēlamies radīt siltumu.

Nav svarīgi, vai enerģija pārvēršas siltumā apsildes vadā vai kur citur ierīcē - tiek radīts 100% siltums, tāpēc katrs elektriskais sildītājs jau tagad ir tik energoefektīvs, cik iespējams. Tātad, ko jūs varat darīt, lai tomēr atrastu energoefektīvu elektrisko risinājumu?

Ekonomiska elektriskā apsilde, pateicoties efektīvam termostatam

Viens no variantiem, kā jūs varat ietaupīt daudz enerģijas, ir efektīvs termostats. Tam nevajadzētu būt integrētam apkures sistēmā, bet gan uzstādītam kaut kur telpā. Šādā veidā, apsildi var radīt tikai tad, kad tas patiešām ir nepieciešams un lieki nekarsēt telpu, tāpēc ekonomiskam elektriskajam sildītājam noteikti ir jābūt ar ārējo termostatu.

Vai iespējams ietaupīt elektroenerģiju, izmantojot triecienventilāciju?

Elektroenerģijas taupīšanu ar jebkuru sildītāju var panākt, izmantojot tā saukto “triecienventilāciju”. Nekad ilgstoši neturiet logus atvērtus. Tā vietā uz dažām minūtēm uzreiz atveriet visus logus telpā, līdz telpā ieplūst svaigs gaiss. Pēc tam, atkal aizveriet visus logus. Tas novērš, piemēram, kamīna vai citu sildelementu atdzišanu telpā. Ar svaigu gaisu tiek apmainīts tikai gaiss. Tas nozīmē, ka elektriskajam sildītājam nav jāsāk atkal sildīt viss, bet tikai gaiss telpā.

Diemžēl nav tāda elektriskā sildītāja, kas spētu radīt lielāku temperatūru ar mazāku elektroenerģijas patēriņu. Tomēr, jūs varat izmantot ārējo termostatu, lai uzlabotu situāciju, jo tad jūsu apkure nekad nestrādās pārāk ilgi un jūs ietaupīsiet elektroenerģiju. Jūs varat atrast arī atbilstošus elektriskos sildītājus, noklikšķinot šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti