Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ceļvedis veļas mašīnu pasaulē jeb kā izvēlēties sev vispiemērotāko sadzīves elektropreci

Veļas mašīnas ir kļuvušas par vienu no mūsdienu nepieciešamākajām sadzīves elektroprecēm, jo tās sniedz iespēju ne vien ieekonomēt tik dārgo laiku, bet arī ievērojami atvieglo ikdienu. Taču, tehnoloģijām strauji attīstoties, tirgū arvien ātrāk un biežāk ienāk jauni veļas mašīnu modeļi, kas solās būt vēl labāki par esošajiem, tomēr –, kā neapjukt tik plašajā klāstā? Raksta turpinājumā esam apkopojuši noderīgus padomus un ieteikumus, kas palīdzēs veikt pareizo izvēli!

Ko ņemt vērā, iegādājoties veļas mašīnu?

Lai arī veļas mašīnas kalpo salīdzinoši ilgu laika periodu, agrāk vai vēlāk tomēr rodas vajadzība pēc jaunas sadzīves tehnikas. Taču, ja vien neesi spečuks, kas perfekti orientējas veļas mašīnu pasaulē, pašrocīgi izvēlēties piemērotāko šīs kategorijas elektropreci var būt īsts izaicinājums, tādēļ aicinām ņemt vērā vairākus svarīgus faktorus:

Tips – pamatā tiek izšķirti divi galvenie veļas mazgājamo mašīnu tipi:

  • pusautomātiskās veļas mašīnas sastāv no divām atsevišķām tvertnēm, kur viena ir paredzēta veļas mazgāšanai, bet otra – apģērba skalošanai. Taču ņem vērā, ka drēbju pārvietošana no mazgāšanas uz skalošanas tvertni būs jāveic pašrocīgi;
  • automātiskās veļas mašīnas, kā jau pēc nosaukuma noprotams, nozīmē, ka visi procesi ir pilnībā automatizēti. Respektīvi, vienā tvertnē tiek veikta gan veļas mazgāšana, gan skalošana un arī žāvēšana. Turklāt šāda tipa modeļiem ir augstāka energoefektivitāte, kā arī to piedāvātās funkcijas ir daudz plašākas;
  • Ietilpība un izmērs, nenoliedzami, ir aspekti, par kuriem ir vērts aizdomāties, dodoties lūkot jaunu veļas mašīnu. Pirmkārt, ir jāņem vērā veļas mašīnas fiziskie parametri –, lai tā ietilptu paredzētajā vietā. Šaurās veļas mašīnas var būt optimāls risinājums situācijās, ja ir neliela izmēra vannas istaba vai virtuve. Lai arī funkciju ziņā tās ir līdzvērtīgas standarta izmēra veļas mašīnām, taču, pateicoties kompaktajam izmēram, būs ērti novietojamas arī šaurākās vietās.

Otrkārt, ir jāapdomā, cik daudz apģērba vienā reizē ir nepieciešams izmazgāt, kā arī –, cik bieži veļas mazgājamā mašīna tiks izmantota; vienam vai diviem cilvēkiem optimālā ierīces ietilpība ir pieci kilogrami, taču trīs un vairāk cilvēkiem ieteicams izvēlēties tādu veļas mašīnu ar vismaz sešu kilogramu ietilpību.

Dažādas papildu funkcijas spēj nodrošināt jaunākie modeļi, ievērojami  atvieglojot mūsu ikdienu, taču ne vienmēr visas no funkcijām ir patiesi nepieciešamas, tādēļ aicinām rūpīgi izvērtēt, kas Tev no visa plašā piedāvājuma klāsta būtu vissvarīgākais:

  • žāvēšanas funkcija paredz to, ka nebūs vajadzības atsevišķi iegādāties veļas žāvētāju;
  • veļas pulvera automātiska dozēšana nozīmē to, ka nevarēsi ievietot vairāk mazgājamā līdzekļa kā nepieciešams vienas mazgāšanas reizei;
  • gludināšanas funkcija rūpēsies par to, lai apģērbs pēc izmazgāšanas nebūtu pat jāgludina, jo to Tavā vietā jau paveiks veļas mašīna;
  • higiēnas programmas nozīmē to, ka šāda tipa veļas mazgājamajās mašīnās ir iespējams uzstādīt ļoti augstu temperatūru vai izmantot tvaika funkciju, tādējādi iznīcinot mikrobus un baktērijas, tajā skaitā – arī alergēnus. Ierīces, kas ir aprīkotas ar šādu funkciju, īpaši piemērotas ir alerģiskiem cilvēkiem ar jutīgu ādu.

Lai spētu atrast un izvēlēties vispiemērotāko veļas mašīnu, iesakām konsultēties ar kompetentiem profesionāļiem – savas jomas speciālistiem, kuri pavisam noteikti spēs piemeklēt Tavām vēlmēm, vajadzībām un arī maciņam atbilstošāko risinājumu.

Energoefektivitātes klase – kāpēc tik svarīga?

Aizvien vairāk cilvēku, izvēloties sadzīves tehniku, pievērš uzmanību preces energoefektivitātes klasei, jo pēc tās ir iespējams noteikt, cik daudz elektroenerģijas konkrētā ierīce patērē. Energoefektīvu risinājumu ieviešana ikdienā ļauj ievērojami samazināt ne vien ikmēneša izdevumus, bet tas ir arī veids un iespēja, kā rūpēties par apkārtējo vidi, izvēloties dabai draudzīgākus risinājumus. Etiķeti par energoefektivitātes klasi atradīsi uz sadzīves elektroiekārtas. Šobrīd tā tiek apzīmēta ar alfabēta burtiem no A līdz G, kas nozīmē – jo tuvāk alfabēta sākumam, jo energoefektīvāka ir veļas mazgājamā mašīna.

Populārākās veļas mašīnas jeb kādu modeli labāk izvēlēties?

Veļas mašīnu tirgus ir gana plašs, līdz ar to mums tiek sniegtas teju neizmērojamas izvēles iespējas attiecībā uz to, kādu iekārtu izvēlēties. Tomēr ieteicams ir iegādāties kvalitatīva, uzticama un labi zināma ražotāja veļas mašīnu, jo, lai arī cenas ziņā tā būs dārgāka, der atcerēties, ka tas ir vērtīgs ilgtermiņa ieguldījums. Savukārt, lētas veļas mašīnas iegāde var radīt zināmus riskus un pat finansiālus zaudējumus, ja, piemēram, būs jāveic remonts vai īsā laika posmā nāksies iegādāties jaunu ierīci. Zināmi un uzticami ražotāji ir: Beko, Whirpool, Electrolux, Samsung un LG.

Šīs kategorijas elektropreces gādā par mūsu komfortu un ērtībām, tieši tāpēc lēmumam par veļas mazgājamās mašīnas iegādi ir jābūt rūpīgi pārdomātam. Veļas mašīnas pieejamas daudzveidīgā un plašā klāstā interneta veikalā 1a.lv – ienāc un izvēlies sev vispiemērotāko!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti