Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bison līmes – neaizstājams palīgs celtnieku ikdienā

Bison līmes un hermētiķi šobrīd tiek pārdoti vairāk nekā 70 valstīs visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Uzņēmums, kas darbojas jau kopš 1938. gada, piedāvā plašu produktu spektru ikvienai situācijai, sākot ar profesionāliem apdares darbiem un beidzot ar nolūzušas briļļu kājiņas pielīmēšanu. Lasiet un noskaidrojiet, kā Bison līme noder celtniecībā, montāžā un apdares darbos!

Ieskats Bison produkcijas klāstā

Ņemot vērā, cik dažādiem mērķiem gan ikdienā, gan celtniecībā līmi izmanto, tās ražotāji nodrošina ļoti daudzveidīgu piedāvājumu. Šī iemesla dēļ Bison līmes iedala vairākās kategorijās, par kurām raksta ietvaros pastāstīsim sīkāk.

Montāžas līmes

Īpaši piemērots risinājums dažādiem celtniecības un apdares darbiem, pateicoties gan izcilai noturībai, gan iespējai salīmēt dažādus materiālus: koku, plastmasu, ģipsi, metālu, skaidu plāksnes, un daudzus citus, neizmantojot skrūves un naglas. Montāžas līmi izvēlas keramisko flīžu, logu un durvju karkasu, palodžu, sliekšņu līmēšanai, un tā parasti der gan darbiem telpās, gan ārpus tām.

Montāžas līme Bison Montage Kit Extreme Grip izceļas ar īpaši stipru sākuma piesaisti (120 kilogrami uz kvadrātmetru), savukārt Montage Kit Transparent nodrošina caurspīdību, savienojuma vietas apstrādi padarot praktiski neredzamu. Polistirola detaļu piestiprināšanai porainām virsmām noderēs Bison līme Montage Kit Polystyrene.

Silikoni un hermētiķi

Ja apdares darbi norisinās vannas istabā, virtuvē vai tualetē, bez silikona hermētiķa iztikt praktiski nav iespējams. Tas lieti noder izlietņu, vannu, dušas kabīņu uzstādīšanas laikā, aizpildot šuves. Akrila hermētiķis savukārt noder, blīvējot šuves un spraugas gar dažādiem cauruļvadiem, logu un durvju rāmjiem, grīdlīstēm, palodzēm, dūmvadiem, notekcaurulēm, trepēm.

Bison klāstā atrodami gan universāli hermētiķi un silikoni, gan specifiskākiem uzdevumiem paredzēta produkcija. Piemēram, karstumizturīgais hermētiķis krāsnīm un kamīniem spēj izturēt līdz pat 1250 grādu lielu karstumu, bet sanitārais silikons ir ne tikai ūdensnecaurlaidīgs, bet arī UV noturīgs, un tajā ir piedevas pret pelējumu.

Augstu kvalitāti teju jebkādos apstākļos nodrošina līme – hermētiķis Poly Max. To var izmantot kā silikona vai akrila hermētiķi un celtniecības, koka vai PU līmi gan iekšdarbos, gan ārdarbos. Poly Max nesaraujas, tā virsmu var krāsot, turklāt līme – hermētiķis ir ūdens un UV staru noturīgs, kā arī noturīgs pret pelējumu. Pieejams gan baltā, gan caurspīdīgā krāsā, savukārt Poly Max High Tack Express nodrošina īpaši spēcīgu sākotnējo salipšanu.

Divkomponentu epoksīda līmes

Līdzīgi kā montāžas līmes, arī divkomponentu epoksīda Bison līmes izmanto dažādu materiālu savienošanai. Tām ir ļoti augsta veiktspēja, taču epoksīda līmi biežāk lieto gadījumos, kad nepieciešama maksimāla precizitāte, līmējot mazākus priekšmetus, piemēram, keramikas izstrādājumus, bojātu flīžu fragmentus, u. c. Ar tās palīdzību var salīmēt dažādus materiālus arī tad, ja virsmas ir nepieguļošas, bet līmes konsistence ir piemērota gan lietošanai uz horizontālām un vertikālām virsmām, gan spraugu aizpildīšanai.

Bison epoksīda līme pieejama dažādās variācijās. Bison divkomponentu līme Epoxy Metal ir īpaši piemērota metāla objektiem, uz kuriem iedarbojas liela slodze, bet Epoxy 5 min nodrošina īpaši ātru sacietēšanu.

Speciālās līmes

Lielākoties paredzētas ļoti konkrētam uzdevumam. Piemēram, Bison Plastic līme ļauj salīmēt cietās plastmasas izstrādājumus, tostarp PVC caurules, polikarbonātu, organisko stiklu, ABS plastmasu un citus materiālus. Dažādu saimniecības preču labošanai piemērota izvēle ir Bison Universal līme. Metal Lock līme palīdz aizsargāt vītnes pret koroziju, bet skrūves, aizbīdņus un uzgriežņus – no izkustēšanās, ko rada vibrācijas.

Kontaktlīmes

Kontaktlīmi galvenokārt izmanto, lai savienotu divas virsmas, piemēram, linoleju un betonu vai divas skaidu plāksnes. Līme Bison Kit noder gan kārtainu materiālu savienošanai, gan tapsēšanai un vorsalīna vai paklāju līmēšanai. Tā ir arī izturīga pret dažādiem ārējiem faktoriem: eļļu, mitrumu, novecošanos, skābēm un sāļiem. Bison produktu klāstā ir arī līdzeklis otu tīrīšanai un līmējamo virsmu attaukošanai. To var izmantot arī Bison Kit atšķaidīšanai.

Lielisks risinājums gadījumos, kad ātri un spēcīgi jāsalīmē nelielas detaļas vai virsmas. Pateicoties kompaktam iepakojumam un īpaši šaurai tūbiņas atverei, superlīmi var precīzi dozēt, līmējot arī pašus smalkākos izstrādājumus. Bison klāstā ir gan gēla, gan šķidrās superlīmes, bet Super Glue Control, pateicoties Direct-Stop-Technology, nenopil un tiek iesūkta atpakaļ tūbiņā.

Jums nepieciešama kvalitatīva līme celtniecībai, montāžai, apdarei vai jebkādam citam mērķim? Šādā gadījumā ienāciet internetveikalā Egotus.lv, kur Bison līmes pieejamas plašā klāstā, turklāt ar dažādām ērtām un ātrām piegādes opcijām visā Latvijā! Pirkumiem virs 100 eiro piegāde ir bez maksas, savukārt, reģistrējoties lojalitātes programmai, iegūsiet noderīgas privilēģijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti