Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Biroja krēsli – izvēlies īsto savai darba vietai

Darbs birojā nozīmē pavadīt ilgas stundas sēdus stāvoklī, līdz ar to ērts, ergonomisks un glīts krēsls ir nepieciešamība. Mūsdienās biroja krēslu piedāvājums ir plašs – no klasiskiem atzveltnes krēsliem uz ritenīšiem līdz līdzsvara krēsliem staltai stājai. Jāņem vērā arī, kam krēsls būs paredzēts – darbiniekam vai biroja viesim, no tā arī atkarīgs, kā krēsls izskatīsies. Lasi raksti un uzzini vairāk par biroja krēsliem un kā izvēlēties sev piemērotāko!

Darba jeb biroja krēsli – ērta sēdvieta darbiniekam

Izvēloties krēslu darbiniekam, jāņem vērā vairāki faktori:

Pirmkārt, kāds ir krēsla muguras balsts. Tas var būt augsts vai zems. Augstam muguras balstam var būt arī galvas balsts. Kopumā augsts muguras balsts sniegs lielāku atbalstu muguras augšējai daļai, kas var būtu noderīgi vairumam biroja darbinieku.

Otrkārt, kāds ir sēdekļa izmērs un forma. Izvēloties izmēru, ir jāņem vērā cilvēka, kas to lietos, augums. Forma, savukārt, var būt ar reljefu vai plakana. Plakanas formas sēdeklis pielāgosies katram individuāli, bet, ja izvēlas formu ar reljefu, jāpārliecinās, vai tā labi derēs attiecīgajam cilvēkam.

Treškārt, jāpadomā par krēsla augstumu. Lai arī mūsdienās vairums biroja krēslu  ir augstumā regulējami, tomēr pirms krēsla iegādes ir prātīgi pārliecināties, vai konkrētais krēsls tiešām ir regulējams.

Ceturtkārt, roku balsti un vispārējais dizains. No ergonomikas viedokļa roku balstiem nav tik liela nozīmē, tāpēc tā ir katra cilvēka personīgā izvēle. Ir cilvēki, kam patīk tos lietot, ir tādi, kam krēsli labāk patīk bez tiem. Runājot par krēsla dizainu, jāpārliecinās, lai krēsls ne tikai izskatās labi, bet ir arī ērts un otrādāk.

Mūsdienu tendences biroja krēslu ražošanā un dizainā – biroja krēsls “Normo”

Arī biroja krēslu ražotāju aktīvi piedomā pie vides piesārņojuma samazināšanas. Viens no šādiem piemēriem ir krēsls “Normo”, kuru var iegādāties pie biroja mēbeļu ražotāja un tirgotāja “Salons Arka”. Krēsls ar nosaukumu “Normo” ir radīts tā, lai, kad izjaukts, visas tā detaļas var atgriezt atpakaļ ražošanā vai pilnībā pārstrādāt. Tādējādi tiek atbalstīta apļveida ekonomika – lietas nenokļūst izgāztuvē, bet iegūst jaunu pielietojumu. Krēsls ir ražots, izmantojot 100% pārstrādātu polipropilēnu, un tā ražošanā nav izmantotas skavas un līme.

Krēsls “Normo” ir pieejams dažādās konfigurācijās un dizainos. Var izvēlēties atšķirīgu kāju dizainu (tai skaitā uz ritenīšiem), roku balstu dizainu, kā arī krāsu. Krēslam ir mūsdienīgs dizains, kas iederēsies visos biroja interjeros.

Aktīvie jeb līdzsvara krēsli

Aktīvie, līdzsvara jeb ergonomiskie krēsli nodrošina pareizu sēdēšanas pozu, kas veicina staltas stājas saglabāšanos, kā arī mazina muguras un plecu daļas nogurumu. Nereti šiem krēsliem ir neparasta forma, piemēram, tie var atgādināt bāra krēslus vai sedlus, un bieži tiem nav atzveltnes. Tāpat arī šiem krēsliem bieži ir kustīga kāja, kas veicina līdzsvara turēšanu, tādējādi sēdēšanu no pasīvas pozas padarot par aktīvu.

Apmeklētāju jeb konferenču krēsli

Tā kā apmeklētāju jeb konferenču krēslā cilvēkam būs jāpavada īsāks laika sprīdis, tie var būt ar īsāku atzveltni, nemaināmi augstumā un bez ritenīšiem. Tomēr vēlams izvēlēties tādus krēslus, kas ir ērti sēdēšanai, jo neērtus krēslus pēc konferences cilvēki atcerēsies vēl ilgi. Svarīgi padomāt, lai sēdeklis ir gana mīksts un atzveltne atrodas pareizā leņķī, kas veiksmīgi atbalsta muguru. Tad arī krēsli būs gana ērti, lai tajos pavadītu no pāris minūtēm līdz vairākām stundām.

Uzgaidāmo telpu jeb atpūtas krēsli

Uzgaidāmās telpas vai atpūtas telpas mēbeles ir tādas, kas vairāk atgādina viesistabas iekārtojumu, nevis biroja mēbeles. Parasti tie ir mīkstie krēsli vai dīvāni. Tomēr atšķirībā no viesistabas mēbelēm mājās, biroja uzgaidāmās vai atpūtas telpas mīkstie krēsli un dīvāni ir klasiskās, konkrētās formās, kas rada mājīgu, bet tajā pašā laikā profesionālu vidi.

Noslēgumā

Biroja krēslu izvēle nav vienkāršs uzdevums. Tā ir mēbele, kurai būs jākalpo daudzus gadus un iespējams arī dažādiem cilvēkiem. Krēslam ir jābūt ērtam un ergonomiskam, tādam, kurā pavadīt astoņas vai vairāk stundas dienā ir patīkami un viegli. Ja esi biroja krēsla meklējumos, ieskaties salonsarka.lv ! “Salons Arka” zinošie speciālisti labprāt palīdzēt atrast piemērotāko biroja krēslu tieši tavām vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti