Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Biežāk uzdotie jautājumi par elektro skūteriem

Mūsdienās elektro skūteri ir kļuvuši par ļoti populāriem transportlīdzekļiem. Lielākās pilsētās var pamanīt ļoti daudzus braucējus. Elektro skūterus iespējams gan iznomāt, gan iegādāties savā īpašumā. Tomēr neskatoties uz to, ka ļoti daudzi cilvēki jau izmanto šo transportlīdzekli, joprojām ir daudzi neskaidri jautājumi par elektro skūteriem. Ja arī Jūs neesat pilnībā informēts par elektro skūteriem, tad lasiet raksta turpinājumu. Tajā būs minēti biežāk uzdotie jautājumi par elektro skūteriem un rastas atbildes uz tiem.

Kādēļ elektro skūteri ir kļuvuši tik populāri?

Elektro skūteri mūsdienās ir kļuvuši ļoti pieprasīti, jo tiem ir daudz priekšrocību. Tos ir ļoti viegli un ērti lietot. Ja Jūs ne reizi neesat braucis ar šo transportlīdzekli, tad nevajag baidīties, ka Jums neizdosies ar to pabraukt. Iemācīties braukt ar elektro skūteri ir pavisam vienkārši, daudz vienkāršāk kā ar velosipēdu.

Ir daudzi cilvēki, kuri ir pieraduši doties uz darbu ar velosipēdu. Taču pārvietojoties ar velosipēdu, nākas piepūlēties, līdz ar to pastāv iespēja, ka darbā ieradīsieties ne tik svaigs, kā tikko iznācis no mājas. Lai izvairītos no sasvīšanas jau no paša rīta, ieteicams izvēlēties elektro skūteri. Šie transportlīdzekļi ir dabai draudzīgi, jo no tiem dabā nenonāk nekādi kaitīgie izmeši.

Elektro skūteri ir ļoti viegli manevrējami. Ja Jums nepieciešams nokļūt no vienas vietas uz citu laikā, kad pilsētā ir sastrēgumi, tad ar elektro skūteriem Jūs pavisam vienkārši varēs apbraukt sastrēgumus un nokļūt vajadzīgajā vietā nepieciešamajā laikā. Tāpat ar elektro skūteriem ir vieglāk pārvietoties pa ietvēm nekā ar velosipēdiem, jo tie izmēra ziņā ir salīdzinoši mazi.

Cik droši ir elektro skūteri?

Iespējams, liela daļa cilvēku nav informēti par to, cik droši ir elektro skūteri. Šie transportlīdzekļi ir stabili, ērti, kā arī ar tiem iespējams diezgan strauji nobremzēt. Lielākoties cilvēki visai ātri apgūst, kā droši ar tiem pārvietoties. Protams, lai pārvietošanās ar elektro skūteriem būtu pēc iespējas drošāka, nepieciešams lietot ķiveri un citus ķermeņa sargus. It sevišķi tad, ja ar elektro skūteri braucat pirmo reizi.

Ja Jūs pārvietojaties ar elektro skūteri pa ietvi, tad Jums noteikti ir jādod priekšroka gājējiem. Lai izvairītos no nevēlama kritiena, braucot pa ietvi, nevajadzētu braukt pārāk tuvu durvīm, jo tās var pēkšņi atvērties, līdz ar to Jūs tajās varat iebraukt. Lai braukšana ar elektro skūteri būtu pēc iespējas drošāka, jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums. Pārvietojoties ar šo transportlīdzekli, tāpat kā ar citiem transportlīdzekļiem, ir aizliegts būt alkohola reibumā.

Cik smags ir viens elektro skūteris?

Elektro skūtera svars ir atkarīgs no tā modeļa. Vieni no vieglākajiem elektro skūteriem sver no 8 līdz 15 kilogramiem. Pirms konkrēta elektro skūtera iegādes, nepieciešams vērsties pie pārdevēja, kurš pateiks precīzu tā svaru un paskaidros, cik viegli to būs pārnēsāt.

Pa kurieni ir atļauts pārvietoties ar elektro skūteri?

Ar elektro skūteri ir atļauts pārvietoties pa ietvēm, taču jāņem vērā, ka uz ietvēm priekšroka ir gājējiem. Ja ir pieejami veloceliņi, tad labāk izmantos tos nevis ietves.

Vai ar elektro skūteri iespējams pārvietoties, ja tam beigusies baterija?

Šis ir atkarīgs no paša elektro skūtera svara. Noteikti jāņem vērā, ka elektro skūteris visērtāk lietojams, ja tam ir uzlādēta baterija. Ar elektro skūteri, ja tam baterija ir pilnībā uzlādēta, varēsiet nobraukt pat līdz 30 kilometriem. Ja tomēr baterija izlādējas un Jums nepieciešams vēl mērot noteiktu attālumu, tad elektro skūtera bateriju iespējams uzlādēt ikvienā vietā, kur vien ir pieejama kontaktligzda.

Vai ar elektro skūteri iespējams pārvietoties arī naktī?

Ar elektro skūteri ir iespējams pārvietoties arī diennakts tumšajā laikā, ja vien tas ir atbilstoši aprīkots. Pārliecinieties, ka Jūsu elektro skūterim ir visas vajadzīgās apgaismes ierīces. Lai pārvietoties ar šo transportlīdzekli būtu pēc iespējas drošāk, diennakts tumšajā laikā tā vadītājam ieteicams lietot atstarojošo vesti.

Vai ar elektro skūteri iespējams braukt lietus laikā?

Iespējams, daudziem cilvēkiem šķiet, ka ar elektro skūteriem var pārvietoties tikai tad, ja laukā ir sauss un nelīst lietus. Taču ar šo transportlīdzekli drīkst braukt arī lietus laikā, jo elektro skūteri ūdens izturīgi. Tomēr, braucot lietus laikā, jābūt daudz uzmanīgākam, jo šādos laikapstākļos palielinās bremzēšanas ceļa garums.  

Kur iegādāties elektro skūterus?

Mūsdienās elektro skūterus iespējams iegādāties arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv atradīsiet plašu elektro skūteru klāstu. Tāpat šajā interneta veikalā atradīsiet citas noderīgas lietas. Piemēram, ja Jums nepieciešams iegādāties dāvanas bērniem, tad bērnu viedpulkstenis vai planšetes varētu būt lielisks variants. Ieskatieties interneta veikalā 220.lv un atrodiet visu sev nepieciešamo par izdevīgām cenām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti