Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Auto noma uzņēmuma vajadzībām: kam pievērst uzmanību un kā atrast piemērotāko

Ikdienā pārvietošanās bez auto ir laikietilpīga un dažādās situācijās pat teju neiespējama, īpaši ja runājam par darbu, kura specifika nosaka pārvietošanos no viena punkta uz citu, kā arī lielas vai nelielas kravas, vai personu pārvadāšanu. Lai darba diena ritētu veiksmīgi un visu plānoto darbību veikšanai netraucētu pārvietošanās līdzekļu trūkums, atceries, ka auto noma ir lieliska izvēle uzņēmuma vajadzību nodrošināšanai.

Tomēr, ja nekad neesi saskāries ar šādu nepieciešamību ne privātām, ne uzņēmuma vajadzībām, auto noma varētu šķist sarežģīta un laikietilpīga. Lasi rakstu un uzzini, ar ko sākt, kam pievērst uzmanību un ko noteikti ņemt vērā, izvēloties nomas auto uzņēmuma vajadzībām.

Nomas termiņš

Pirms izvēlies automašīnu, kuru nomāt, padomā par to, cik ilgam termiņam tā būs nepieciešama. Pieejama gan īstermiņa, gan ilgtermiņa auto noma, atliek vien izvērtēt situāciju un izvēlēties piemērotāko piedāvājumu. Auto noma ilgtermiņa vajadzībām pieejama no 1 līdz pat 24 mēnešiem, veicot fiksētu mēneša maksājumu. Tas ir lielisks veids, kā atvieglot auto nodrošinājumu uzņēmumam, neraizējoties par ikmēneša dokumentu formēšanu un citiem apgrūtinājumiem.

Auto nomas priekšrocības

Viena no galvenajām, pozitīvajām auto nomas priekšrocībām ir elastīgums. Par piemēru var minēt situāciju, kurā uzņēmums automašīnu izvēlas nomāt uz 3 mēnešiem, taču, ja pēc 2 mēnešiem auto tomēr vairs nav nepieciešams, to var atgriezt bez papildus maksas. Savukārt, ja automašīna nepieciešama uz ilgāku laika periodu, līgumu var pagarināt bez papildus maksas un turpināt braukt.

Kā vēl vienu no priekšrocībām var minēt iespēju mainīt automašīnas bez maksas. Piemēram, gadījumos, kad saproti, ka tomēr nepieciešama lielākas vai mazākas ietilpības un izmēra mašīna, to var samainīt bez papildus maksas. Tikai tik daudz, cik mainās mēneša maksājums, jo ir cita automašīnas grupa.

Automašīnas veids

Nenoliedzami katram no mums ir savas pārbaudītās vērtības, kurām dodam priekšroku. Šoreiz tas attiecināms arī uz automašīnas marku. Izvēlies sev tīkamāko, iepazīsties ar mašīnas informāciju, tai skaitā degvielas veidu, pārnesuma kārbu un citām niansēm. Pievērs uzmanību arī degvielas patēriņam, mašīnas jaudai, tehniskajām niansēm un izmēriem, jo šīs lietas radīs kopējo braukšanas pieredzi un iespaidus. Piemēram, uzņēmumiem, kuros ar automašīnu vienlaicīgi pārvietosies vairāki cilvēki vai arī būs nepieciešams pārvietoties pa ne pārāk labas kvalitātes ceļu segumiem (piemēram, grants ceļiem), iesakām SUV vai universāli. Turpretī, ja ikdienā automašīnu izmantos viens cilvēks, pārvietojoties pa pilsētu, izdevīgāka ir mazāka izmēra automašīna vai pat elektroauto.

Atceries, ka arvien pieejamāka ir arī elektroauto noma, kas nu jau kļuvusi par ļoti populāru izvēli. Ar šādu auto ne tikai rūpēsies par dabas piesārņojuma mazināšanu, bet arī iegūsi vairākas priekšrocības, tai skaitā bezmaksas stāvvietas pilsētas centrā un atļauju braukt pa sabiedriskā transporta joslu. Tomēr apsver, cik lielus attālumus ar šo auto nāksies mērot, un gadījumā, ja braukšana nepieciešama no viena Latvijas gala līdz otram, šāda veida auto noma var nebūt labākā izvēle, jo būs nepieciešama detalizētāka maršruta plānošana, lai iekļautu pieturvietas un lādēšanas laikus.

Lai pie spēkrata stūres justos droši un komfortabli, dod priekšroku sev tīkamām un labi pazīstamām niansēm – manuālā vai automātiskā ātrumkārba, automašīnas izmērs, auto marka un citi aspekti. Pārliecinies, ka vēlmes, vajadzības un iespējas ir saskaņā, tādejādi izdarot labāko un piemērotāko izvēli. Pārsvarā auto nomas mēneša maksājumu nosaka nobraukums – jo lielāks ikmēneša nobraukums, jo lielāks maksājums. Līdz ar to, pirms auto nomāšanas, nepieciešams aprēķināt aptuveno nobraukumu, lai nepārmaksātu.

Tāpat atceries, ka svarīga ir katra autobraucēja individuālā pieredze un prasmes, tādēļ pirms veikta auto noma, pārliecinies, ka persona, kas ar šo auto pārvietosies, ir apmierināta ar visām tās niansēm, kā arī varēs pārliecināti vadīt auto. Jaunākie automašīnu modeļi ir aprīkoti ar sistēmām, kas atvieglo braucienu, piemēram, adaptīvās gaismas, line assistance jeb līniju asistents, adaptīvā kruīza kontrole u.c., kas braucienu padara vēl drošāku.

Automašīnas nomas nolūks

Ne mazāk svarīgais aspekts ir automašīnas veids, kas visbiežāk tiek izvēlēts atkarībā no funkcijām, kādas ar to būs nepieciešams paveikt. Kravas pārvadājumiem noteikti noderēs ietilpīgāka automašīna (piemēram, cargo jeb kravas auto vai mikroautobuss), taču, lai tikai pārvietotos, varēsi iztikt arī ar kompaktu izmēru, ja vien nav paredzēts pārvadāt lielāku skaitu pasažieru. Šādā gadījumā, pirms auto iznomāšanas, noteikti pievērs uzmanību sēdvietu skaitam, lai auto noma neizvērstos par nepatīkamu pārpratumu.

Svarīgi atcerēties

Pirms veic auto nomu un paraksti līgumu, rūpīgi iepazīsties ar līgumu, kā arī izvēlies sev nepieciešamo apdrošināšanas veidu un papildus pakalpojums; kā, piemēram, vējstiklu apdrošināšanu un KASKO, lai uz ceļa justos droši! Pievērs uzmanību tam, kādi ir papildus maksājumi, ierobežojumi un citi svarīgi nosacījumi.

Auto noma uzņēmumiem ir lielisks veids, lai efektīvi nodrošinātu darbiniekiem mobilitāti, neieguldot finanses transportlīdzekļa iegādei. Ieskaties Myavis.lv, kur mašīnu noma pieejama sākot no 1 līdz pat 24 mēnešiem. Uzzini visu svarīgo informāciju par automašīnām un nomas nosacījumiem, lai auto noma uzņēmumam kļūtu par lielisku palīgu ražīgai un efektīvai ikdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti