Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Arvien vairāk uzņēmumu izvēlas pilna servisa auto nomu

Pilna servisa auto noma kļūst par uzņēmēju pieprasītu transporta nodrošināšanas pakalpojumu, jo ievērojami atvieglo gan finansiālo, gan administratīvo noslodzi autoparka atjaunošanai un uzturēšanai - atzīst Latvijā visstraujāk augošās pilna servisa auto nomas kompānijas Mobire Latvija SIA reģionālais vadītājs Jānis Trēziņš.

Pateicoties veiksmīgi izstrādātajam piedāvājumam un pieejai, uzņēmums Mobire Latvija SIA dinamiski attīstās. Apgrozījums 2023. gadā pieaudzis ārkārtīgi strauji - Latvijā par 70%, salīdzinot ar 2022. gadu, un Mobire Latvija ir visātrāk augošais pilna servisa ilgtermiņa nomas uzņēmums Latvijā.

Savukārt Mobire Grupa, kas darbojas visās Baltijas valstīs, 2023. gadā sasniedza 39,3 miljonu eiro apgrozījumu, to kāpinot par 41,4%, un paplašinot autoparku līdz 4100 transporta vienībām dažādiem lietošanas mērķiem, kas ir par 19% vairāk nekā gadu iepriekš. Mobire Latvija autoparkā ir 640 transportlīdzekļi, no kuriem klientiem Latvijā pērn nodoti 308.

Kas ir pilna servisa auto noma?

Pilna servisa noma ir ērts ilgtermiņa risinājums jauna vai mazlietota transportlīdzekļa izmantošanai. Pakalpojums piemērots gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Salīdzinot ar klasisko līzingu, pilna servisa noma ļauj ievērojami ietaupīt laiku un finanšu līdzekļus. Par pakalpojumu tiek piemērota fiksēta ikmēneša maksa, kas ietver pilnu ar transportlīdzekli saistīto pakalpojumu kopumu. Būtiska priekšrocība – ikmēneša maksa paliek nemainīga visu līguma periodu, to neietekmē cenu pieaugums vai EURIBOR likmes izmaiņas.

Nomas periods var būt no 12 līdz 60 mēnešiem, kura laikā Mobire Latvija nodrošina, lai klienta automašīna vienmēr būtu darba kārtībā un tehniski apkopta. Nomas perioda beigās klientam ir iespēja automašīnu izpirkt, nomainīt pret citu vai izbeigt līgumu.

Mobire līguma darbības laikā nodrošina:

  • automašīnas apkopi;
  • riepu maiņu, papildu sezonas riepu komplektu un uzglabāšanu;
  • tehnisko apskati;
  • reģistrāciju CSDD;
  • apdrošināšanas OCTA un KASKO;
  • dabiskam nolietojumam pakļautu detaļu maiņu;
  • klientu serviss 24/7 un palīdzību uz ceļa.

Pilna servisa nomas ikmēneša maksājumā iekļauts arī rezerves automobilis 100% gadījumos. Elastīgā auto atgriešanas un apmaiņas politika ļauj atgriezt automašīnu vēl pirms nomas perioda beigām, ja rodas tāda nepieciešamība.

Mobire mājas lapā pieejami jauni un mazlietoti transportlīdzekļi, taču iespējams pieprasīt transportlīdzekli, kas patreiz nav piedāvājumā. Ja izvēlētais transportlīdzeklis nav pieejams uzreiz, uzņēmums piedāvā aizvietošanas transportlīdzekli līdz pasūtītā automašīna tiek piegādāta.

Uzņēmuma autoparka efektivizācija

Mobire pilna servisa auto noma piedāvā divas iekļauto servisu pakas – Strandart un Premium. Uzņēmēji visbiežāk izvēlas Premium servisa paku, kurā iekļauti visi ar mobilitāti saistītie pakalpojumi. Viss tiek iekļauts vienā pārskatāmā un fiksētā rēķinā, tādējādi ļaujot uzņēmumam plānot darba grafiku, atslogot grāmatvedību un viegli izprast visus ar transportu saistītos izdevumus.

“Pilna servisa auto noma ļauj ietaupīt no 10% par viena auto izmaksām un ieekonomēt līdzekļus atsevišķa darbinieka algošanai, lai pārvaldītu autoparku,” skaidro J. Trēziņš.

“Uzņēmumiem, sākot jau ar 1 autotransporta vienību, ir izdevīgi izmantot šāda veida servisu. Īpaši lieliem uzņēmumiem pazīstama situācija, kad būtiskākās mobilitātes izdevumu pozīcijas ir labi pārskatāmas, tomēr daudzas darbinieku cilvēkstundas sarežģīti uzskaitīt. Piemēram, cik gadā izmaksā logu slotiņas, bremžu kluči, riepu maiņa un uzglabāšana. Šie ir klasiski piemēri, kas nav iekļauti automašīnas izdevumos. “Mobire” spēj precīzi izsekot ikvienai pozīcijai un apvienot visu vienā rēķinā. Tas ļauj uzņēmumam iegūt informāciju, cik gadā izmaksā katra transporta vienība, un padarīt klienta darbu efektīvāku.”

 “Pateicoties Mobire, uzņēmēji var pilnībā nodoties savam pamatbiznesam, neuztraucoties par dažādajām problēmām, kas var atgadīties uz ceļa vai ar transportlīdzekļiem. Parasti ir jādomā, kur dabūt maiņas auto un cik tas izmaksās, kā arī jāprognozē laiku, kas nepieciešams maiņas auto nodrošināšanai. Pat nelielā uzņēmumā šādus pienākumus pilda tehniskais vadītājs, kas atkal nozīmē papildu izdevumus un arī korumpētības risku,” norāda J. Trēziņš.

Uzņēmumam attīstoties, nereti var rasties vajadzība veikt straujas izmaiņas autoparkā.

“Situācija piemēram. Pēc gada darbības rodas nepieciešamība pēc lielākas vai cita veida automašīnas. Biznesa modelis ir mainījies, vairs neder iepriekšējais mazais transportlīdzeklis, bet ir vajadzīgs, piemēram, kravas auto. Ar Mobire palīdzību to var noorganizēt ātri un ērti bez papildu ieguldījumiem. Tādējādi komerciālais autoparks vairs nebremzē attīstību, bet to veicina. Ja transports iegādāts ar klasiskā līzinga palīdzību, tik ātras un izdevīgas pārmaiņas nav iespējamas. Mobire nevajadzīgos transportlīdzekļus uzņēmumā nomaina pret nepieciešamajiem.”

Starp klientiem – arī Latvijas Televīzija un KNAB

Uzņēmēju interese par pilna servisa auto nomas iespējām strauji pieaug – šobrīd Mobire tirgus veido aptuveni 25% no visa līzinga darījumu apjoma, bet šai daļai ir tendence dinamiski pieaugt. “Mūsu izaugsme norāda uz pakalpojuma veiksmes formulu, jo to izvēlas un novērtē arvien vairāk uzņēmēju,” stāsta J. Trēziņš.

Latvijā starp Mobire klientiem ir daudzi veiksmīgi uzņēmumi, valsts iestādes un organizācijas, lai gan pieaugums ir vērojams arī privātpersonu segmentā. “Valsts un pašvaldību iestādes un organizācijas ir vieni no mūsu fokusa klientiem. Šiem klientiem ir nepieciešams plānots, pārredzams izdevumu modelis moblitātes nodrošināšanai, turklāt jāņem vērā arī apņemšanās noteiktu daļu piegādes veltīt videi draudzīgam transportam. Mobire šajā sektorā sevi piesaka ļoti spēcīgi, piedaloties konkursos un iepirkumos kā stabils partneris. Starp mūsu klientiem ir, piemēram, Valsts Probācijas dienests, “Rīgas Namu pārvaldnieks”, institūts “Bior”, “Alūksnes nami”, Korupcijas Novēršanas un apkarošanas birojs, Finanšu izlūkošanas dienests, Attīstības finanšu institūcija “Altum”, Jūrmalas slimnīca un daudzi citi,” stāsta J. Trēziņš.

Uzņēmēji ir apmierināti ar pilna servisa auto nomu

Klienti pauž apmierinātību ar Mobire pakalpojumu: uzņēmuma mājaslapā var lasīt atsauksmes no “Techtronic Industries Latvia”, kas ir oficiāls Milwaukee zīmola pārstāvis Baltijā; LexCorp EST OU un citiem. Ar labu pieredzes stāstu dalās arī populārais tirdzniecības uzņēmums Euronics.

“Esam pilnībā apmierināti ar SIA Mobire Latvija darbu – automobiļu piegāde tiek veikta pilnā apjomā un saskaņotajos termiņos, visi piedāvātie pakalpojumi ir kvalitatīvi un tiek sniegti savlaicīgi. Ņemot vērā pozitīvo pieredzi, varam droši ieteikt SIA Mobire Latvija kā labu un uzticamu sadarbības partneri,” norāda Euronics Latvia mazumtirdzniecības direktors Dmitrijs Dzenis.

Savukārt uzņēmumā Hilti Services Limited uzsver, ka Mobire sniedz kvalitatīvus pilna servisa nomas pakalpojumus, turklāt kopā arī īstenots apjomīgs komerctransporta pārbūves projekts atbilstoši specifiskām vajadzībām.

“SIA “Hilti Services Limited” ir viens no mūsu pirmajiem un lielākajiem klientiem. Esam lepni, ka uz kvalitāti un rezultātu tendēts uzņēmums uztic savu autoparku mums,” gandarīts ir J. Trēziņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti