Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar ko jārēķinās pirms kosmētiskā remonta uzsākšanas dzīvoklī?

Kosmētiskais remonts ir lielisks veids, kā dzīvoklī ienest jaunas vēsmas, neiztērējot pārlieku daudz naudas. Bet, pirms remonts tiek uzsākts, prātā jāpatur vairākas būtiskas nianses. Kādas? Par to – raksta turpinājumā!

Izdevumi praktiski vienmēr būs lielāki, nekā sākotnēji plānots

Runājot par remontu, viens no galvenajiem darbiem, kas jāpaveic, vēl pirms tas tiek uzsākts, ir tāmes sastādīšana. Tajā jāiekļauj visus plānotos izdevumus, sākot ar atalgojumu meistariem un beidzot ar naudu, kas būs nepieciešama skrūvju iegādei. Tomēr, lai cik precīzi Tu šos aprēķinus neveiktu, rēķinies, ka teju vienmēr uzradīsies kādi neparedzēti izdevumi. Piemēram, meistariem remonts var prasīt vairāk stundas, nekā sākotnēji plānots, bet noskatītais lamināts pēkšņi kļūt dārgāks. Tāpēc aprēķinātajiem izdevumiem pieskaiti vēl vismaz 10%.

Remonts var ievilkties

Lai cik skrupulozi Tu pieietu remonta plānošanai, pastāv liela varbūtība, ka dažādu faktoru ietekmē kosmētiskais remonts uz priekšu neies tik raiti kā cerēts. Iemesli tam var būt dažādi – meistaru nozušana, pārlieku lieli izdevumi, elektrības atslēgšana vai pazušana uz dažām dienām, un daudzi citi. Šī iemesla dēļ remontu nevajadzētu ieplānot pabeigt līdz kādam zīmīgam datumam, piemēram, dzimšanas dienai vai laulību gadadienai.

Remonta laikā var nākties meklēt citu dzīvesvietu

Protams, ja kosmētiskā remonta laikā ieplānoti vien daži simboliski darbi, piemēram, jaunu tapešu līmēšana un mēbeļu nomaiņa, nebūs nekādu problēmu dažas dienas saspiesties un dzīvot vienā istabā. Bet, ja remonts tiek veikts uzreiz visā dzīvoklī, bieži vien tajā uzturēties ir ļoti apgrūtinoši.

Lielāko apgrūtinājumu (un kaitējumu veselībai) mēdz radīt krāsu smaka, un lielas neērtības rada brīži, kad tiek remontēta tualete un vannas istaba. Šis uzdevums parasti tiek uzticēts meistariem, un diezin vai Tu jutīsies pārāk ērti, ja vairākas reizes dienā remontdarbus vajadzēs lūgt uz mirkli pārtraukt, lai Tu vai kāds no ģimenes locekļiem varētu apmeklēt labierīcības vai nomazgāties. Tāpēc izdevumu tāmē jau laikus vērts iekļaut vismaz dažas naktis tuvējā viesnīcā vai īslaicīgās īres dzīvoklī. Ideālajā gadījumā, protams, vari nakšņot pie draugiem vai radiem.

Labi speciālisti apkārt nemētājas

To, kāds būs remonta galarezultāts, ļoti lielā mērā ietekmē meistaru izvēle. Tu vari iegādāties pašus kvalitatīvākos un dārgākos materiālus, krāsas, tapetes, flīzes un aksesuārus, bet, ja remonts tiks uzticēts neprofesionālam meistaram, iznākums noteikti būs tāls no vēlamā. Jārēķinās, ka labi meistari ir visai pieprasīti, tāpēc dažkārt rindā var nākties gaidīt ne tikai nedēļas, bet pat mēnešus. Šis ir būtisks iemesls, kāpēc mājokļa pārvērtības sākt plānot pēc iespējas ātrāk.

Veikali būs jāapmeklē bieži

Ja negribi pārmaksāt par remontam nepieciešamajiem materiāliem, jāveic cenu salīdzināšana. Izdarīt to vari arī internetā, tomēr virkne lietu būs jāmeklē nevis tiešsaistes, bet parastajos veikalos. Tādēļ vismaz dažas dienas ieplāno būvniecības preču veikalu apmeklējumiem, lai atrastu optimālo risinājumu par labāko cenu.

Dzīvokļa remonts ļoti bieži ir dažādu kompromisu meklēšana. Vēlies uzzināt, kā remontu padarīt pēc iespējas draudzīgāku savam maciņam? Apmeklē Vivus.lv jaunāko bloga rakstu Kā samazināt dzīvokļa remonta izmaksas? – tur atradīsi vairākus patiešām noderīgus padomus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti