Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar ko apaut kājas šoruden?

Laikam ikviens būs dzirdējis teicienu, ka galvenais, lai kājas būtu siltumā no latviešu mākslas filmas “Emīla nedarbi”. Rudens beidzot ir atnācis, un šis ir īstais laiks, lai parūpētos gan par to, lai kājas vienmēr būtu siltumā, gan arī par to, lai kājas izvēlētajos apavos izskatītos labi. Šajā rudens sezonā apavu klāsts ir tiešām plašs, tāpēc iedvesmai daži padomi, kas ļaus izvēlēties, ar ko apaut kājas šoruden.

Masīvi šņorējamie zābaki

Sieviešu apavi vienmēr bijuši kā sievietes gaumes vizītkarte. Rudens sezonā būtisks ir ne tikai apavu estētiskums, bet arī praktiskums. Īpaši brīžos, kad jālavierē pa peļķēm un dubļiem. Tieši tāpēc laba izvēle šoruden būs masīvi šņorējami zābaki.

Zābakus ar raupju zoli var pat uzskatīt par rudens apavu modes klasiku, savukārt šoruden šie apavi kļuvuši par vienu no aktuālakajām modes tendencēm. Papildu klasiskajai melnajai, baltajai un brūnajai krāsai, šoruden var droši izvēlēties arī daudzkrāsainus un spilgtākas krāsas modeļus. Šie zābaki piestāvēs gan biksēm, kuru gali ielikti zābakos, gan spēs dot patīkamu kontrastu kupliem svārkiem vai kleitām.

Klasiski garie zābaki un botforti

Praktiski jebkuram apģērba stilam piestāvēs klasiski melni gari zābaki ar stabilu un augstu papēdi. Papēdi var izvēlēties arī vidēji augstu. Šādi zābaki ir vienkārši kombinējami ar klasiska un lakoniska stila apģērbu, bet būs arī kā lielisks papildinājums spilgtākam apģērbam. Zābaki pieskaņojami gan ikdienai, gan svētkiem.

Botforti, kas ir cieši pieguļoši garie zābaki, vislabāk spēs izcelt potīti un kājas līniju. Smalkāki botforti piekļaujas kājai gluži kā otrā āda un kopā ar lietišķu žaketi un vidēja garuma svārkiem spēs piešķirt pašapziņu un pārliecību jebkurai sievietei.

Var iegādāties zābakus, kas ražoti no ādas vai elastīga materiāla. Turklāt šiem zābakiem papēži iespējami dažādos augstumos un formās, lai ikviena varētu atrast sev piemērotākos.

Zābaki uz platformas

Mode ir cikliska un laiku pa laikam atgriežas. Šoruden rudens apavu mode atnākusi, iedvesmojoties no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem. Veikalos tiek piedāvāti zābaki un kurpes ar masīvu platformu un stabilu papēdi. Šie apavi vislabāk izskatīsies kopā ar lejasdaļā paplašinātām kleitām, svārkiem un biksēm.

Platformas apavi ir laba izvēle, ja gribas kaut nedaudz izrauties no ierastās ikdienas, lai pabūtu neikdienišķā tēlā. Turklāt gan kurpes, gan zābaki pieejami dažādās krāsās, lai varētu tos pieskaņot jebkurai garderobei.

Modē apavu dekori

Arī rudens apaviem piestāv dekori un rotājumi. Šoruden apavu modē dominē dažādas ķēdes un ķēdītes, kas var būt gan smalkākas, gan masīvākas. Viss atkarīgs no apavu nēsātājas gaumes. Masīvāki rotājumi paspilgtinās ikdienu, savukārt smalkāki piešķirs savu odziņu svētku tērpa ansamblim.

Rudens mode vīriešu apaviem

Arī vīriešu apavi rudenī drīkst būt gan klasiskajos toņos, gan arī daudzkrāsaini. Modē ir zābāki gan no zamšādas, gan dabīgās ādas. Arvien populārāki kļūst zābaki, kas augstuma ziņā sniedzas pāri potītei.

Vīriešiem rudens sezonas apavu modē ienākuši ceļojumu, armijas vai darba zābaki, kurus var pieskaņot arī ikdienas gaitām. Kas ir interesanti, ikdienas kurpju modē ienāk arī apavi, kas ražoti no gumijotiem materiāliem. Daži apavu modeļi, kas ražoti no gumijas, izskatās klasiski, līdz ar to ar viņiem ikdienā var droši doties uz darbu vai lietišķu tikšanos. Turklāt kājas vienmēr būs sausumā. Galvenais, kam jāpievērš uzmanība, pērkot vīriešu apavus, ir to kvalitāte un materiāls, no kā tie ražoti, neatkarīgi no tā, vai tiek pirktas klasiskas lietišķās kurpes vai kedas.

Lai arī kādus apavus ikdienas gaitām izvēlētos, jāatceras arī par virsdrēbju pieskaņošanu. Šajā rudens sezonā savu aktualitāti nezaudē ari tās saucamās oversize tipa jakas. Īpaši aktuālas šoruden ir saīsinātas oversize jakas un žaketes ar izteiktu plecu daļu, kas papildinātas ar divrindu aizdari. Šīs virsjakas un žaketes būs piemērotas gan brīvā laika pavadīšanai nedēļas nogalēs, gan arī steidzīgajai darba dienai. Izskatīsies labi gan pilsētā, gan ārpus tās. Tāpat šoruden aktualitāti nezaudē arī virsjakas no ādas, mākslīgās ādas un lakādas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti