Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apple pret Bose – kuras bluetooth bezvadu austiņas izvēlēties?

Ikdienā daudziem no mums rodas vēlme vai pat nepieciešamība ieslēgt savu mīļāko dziesmu vai radierakstu, lai uzlabotu dienu. Lai nelaupītu sev iespēju to darīt jebkurā vietā un laikā, mierā vai kustībā, talkā nāk mūsdienīgās bluetooth bezvadu austiņas. Tās ne vien nodrošina teicamu skaņas kvalitāti, bet arī rod praktisku pielietojumu ikdienā. Klausies mūziku, bet pēkšņi kāds zvana? Mierīgi atbildi uz zvanu, neatvienojot austiņas no viedierīces, bet gan izmantojot modeļa mikrofonu!

Pašlaik vieni no populārākajiem bluetooth bezvadu austiņu zīmoliem ir tieši Apple un Bose. Taču kuru no tiem labāk izvēlēties? Noskaidro to šajā rakstā!

Bezvadu austiņu tipi

Izvēloties jebkura ražotāja bezvadu austiņas, ir jāpievērš uzmanība austiņu tipam:

  • In-ear austiņas, bieži dēvētas arī par earbuds. Tās ir skaņas ierīces, ko ievietojam auss ārējā daļā, ietver sevī karalisku ērtību. Tās izcili “ieguļas” ausī un pielāgojas to formai, tādēļ ir labi piemērotas aktivitātēm, piemēram, braucienam ar velosipēdu, kad austiņas var veiksmīgi apvienot ar ķiveri.
  • Liels un spēcīgs bass iet roku rokā ar lielām over-ear jeb austiņām, kas apņem un nosedz visas ausis. To lielais izmērs dod ražotājam iespēju ierīcē integrēt gana jaudīgas tehnoloģijas, kas spēj reproducēt dziļākās zemfrekvences. Tas izskaidro, kāpēc over-ear austiņas ir populāras pofesionāļu un mūziķu vidū.
  • On-ear austiņas ir līdzīgas over-ear austiņām, bet tās neapņem visas ausis, drīzāk tās tieši novietojas uz ausīm. Lai arī on-ear austiņas ir mazākas izmērā, tās saglabā daļu no over-ear austiņu funkcionalitātes un skaņas kvalitātes, jo tās vēl aizvien ir ar stīpiņu un mīkstiem ausu spilventiņiem.

Satriecošās Apple bezvadu austiņas dzidram skaņas baudījumam

Pirmais, par ko iedomājamies, izdzirdot vārdu salikumu “Apple austiņas”, noteikti ir klasiskie AirPods. Taču izrādās, tās nebūt nav vienīgās bezvadu austiņas Apple sortimentā – lai gan, tiesa, populārākās.

Pirms ķeramies klāt klasisko Apple AirPods  apskatam, iepazīsties arī ar tādiem Apple austiņu modeļiem kā:

  • Apple Powerbeats –  In-ear tipa austiņas, kas atšķiras ar pielāgojamiem, cieši pieguļošiem ausu stiprinājumiem (tie palielina komfortu un stabilitāti), un pastiprināto konstrukciju, kas nodrošina izturību pret sviedriem un ūdeni.
  • Apple Beats Solo3 –  Over-ear tipa austiņas ar 40 stundu ilgu iespējamo darbības laiku. To īpašā odziņa ir Apple W1 procesors apvienojumā ar fenomenālo Beats skaņu.
  • Apple Beats Flex –  In-ear tipa austiņas ar stīpiņu austiņu ērtai novietošanai ap kaklu. To darbības laiks – 12 stundas.
  • AirPods Max –  Over-ear  tipa austiņas, kas ļauj apvienot klasisko AirPods bezrūpību ar izcili augstas precizitātes audio.
  • Apple Beats Studio Buds In-ear tipa austiņas, kas vizuāli ir ļoti līdzīgas Apple AirPods, taču atšķiras ar unikālo divu ražotāju Beats & Apple unisonu.

Tomēr, lai arī cik izcili nebūtu iepriekš minētie Apple austiņu modeļi, teju visa slavas dziesma allaž tiek veltīta klasiskajiem Apple AirPods. Noskaidrosim, kas lācītim vēderā!

Apple Airpods

Pirmās AirPods austiņas Apple izlaida 2016. gadā, un toreiz neviens pat nevarēja iedomāties, ka tās kļūs par tādu pasaules ažiotāžu, kuru turpmāk centīsies atkārtot teju visi tehnoloģiju giganti. Tāpat var diezgan droši teikt, ka tieši Apple aizsāka ideju par to, ka austiņas var darboties pavisam bez vadiem.

2019. gada pavasarī iznāca otrās paaudzes AirPods, iegūstot bezvadu režīmā uzlādējamu futlāri, uzlabotu veiktspēju, ilgāku akumulatora darbības laiku un iespēju izmantot Siri balss asistentu, nenospiežot nevienu pogu.

Tiesa, ar krietni radikālākām izmaiņām nāca klajā AirPods Pro austiņas. Beidzot tika integrēta ilgi gaidītā aktīvo trokšņu slāpēšanas funkcija un 2 mikrofoni katrā austiņā – ar mērķi pieklusināt visu lieko un atstāt tikai kristāldzidras sarunas. Šīs austiņas piedāvā arī tā dēvēto caurspīdīguma režīmu, kad, iespiežot austiņu apakšdaļu, iespējams atslēgt trokšņu slāpēšanu un 100% dzirdēt apkārt notiekošo.

No dizaina aspekta lūkojoties, AirPods Pro ir aprīkotas ar silikona uzgaļiem (pieejami trīs izmēri), kā arī ir uzskatāmas par pilnvērtīgām in-ear tipa austiņām. Piecas minūtes ilga uzlāde pārnēsāšanas futlārī uzlādēs AirPods Pro stundu ilgai mūzikas atskaņošanai. Lai arī šīs austiņas piedāvā līdzīgu skaņas kvalitāti kā citas labākās trokšņu slāpējošās austiņas, visu pārspēj lieliskais Apple AirPods Pro komforts.

Pavisam nesen, 2021. gada oktobrī, lietotāju rokās nonāca jaunās AirPods 3 bezvadu austiņas. Tās ļoti atgādina AirPods Pro, tikai bez mīkstajiem silikona uzgaļiem. Jaunās AirPods austiņas ir aprīkotas ar spiešanas vadību (force sensor), tām speciāli tikuši izstrādāti jauni skaļruņi, un austiņas ir sviedru un ūdens drošas. AirPods 3 izceļas arī ar to, ka jaunā forma vēl labāk pielāgojas klausītāja auss formai. Ar vienu uzlādi tās darbojas sešas stundas, bet ar uzlādes futlāri – vēl 24 stundas.

Rezumējot, Apple AirPods noteikti pacels tavu ikdienu jaunā skaņas kvalitātes un komforta līmenī. Lietošana ir tik intuitīva un viegla – viss vienkārši notiek brīdī, kad tu ieliec tās ausīs. Acumirklīga savienošanās ar ierīcēm, vadība ar vienu pieskārienu, aktīvā trokšņu slāpēšana un skaņas caurlaidības režīms.

Jāpiebilst, ka, lai arī šīs austiņas var izmantot arī ar Android telefoniem, AirPods lielākais trumpis ir ērtā lietošana ar iPhone.

Nepārspējamās Bose austiņas perfektai skaņai jebkurā vietā

Arī populārā Bose ražotāja bezvadu austiņas izceļas ar augsto kvalitātes zīmi – ar trokšņu slāpēšanas tehnoloģiju klusums apkārt kļūst vēl klusāks, bet mūzika skan vēl labāk. Balss komandas un intuitīvās vadības iespējas ļauj viegli sazināties un kontrolēt atskaņošanu. Ar vienu uzlādi var tikt nodrošināts darbības laiks līdz pat 6 stundām, tāpēc bez raizēm un traucējumiem var nodoties darbam, atpūtai vai svarīgām sarunām. Bet ar vienu pieskārienu Bose austiņas  savienosies ar citām tavām ierīcēm, lai vari uzlabot savu produktivitāti un paveikt visu svarīgo vēl ātrāk.

Kompaktās in-ear austiņas, piemēram, Bose SoundSport Wireless austiņas, ir ne tikai tik nemanāmas, ka skaņa un telpa saplūst vienā veselumā, bet gan arī gaužām ērtas, pateicoties drošam kakla stiprinājumam. Uzgaļu unikālā forma rada maigu blīvējumu ausī, kas palīdz uzlabot audio veiktspēju. Tāpat arī austiņu akustiskās izejas ir novietotas tā, lai būtu pasargātas no sviedriem un laikapstākļiem, savukārt hidrofobs audums neļauj mitrumam nonākt austiņu iekšpusē. Bez šaubām var teikt – šīs austiņas ir perfektas visiem sportiskajiem izaicinājumiem!

Sporta entuziasti atzinīgi vērtē arī Bose Sport Earbuds Glacier austiņas – patentētās tehnoloģijas padara mūzikas skaņu skaidru un līdzsvarotu, savukārt austiņu gludais dizains ļauj tām cieši piekļauties ausīm un novērst izkrišanu, lai arī cik daudz un aktīvi tu pārvietotos. Bose Sport Earbuds neietekmē mitrums no sviedriem un laika apstākļiem – katras austiņas iekšējā elektronika ir aizsargāta pret ūdens šļakatām, ja skriešanas laikā nokļūsi lietū. Austiņas nodrošina līdz pat piecām stundām ilgu akumulatora darbības laiku no vienas uzlādes futlārī.

Ar trokšņu apslāpēšanas tehnoloģijām izceļas Bose QuietComfort Earbuds – tām ir 3 trokšņu slāpēšanas režīmi, kā arī caurspīdīguma režīms. Savukārt gaumīgais un pamatīgais over-ear modelis Bose SoundLink ne tikai lieliski papildinā vizuālo tēlu un ir stilīgs akcents, bet arī lutina ausis ar ekskluzīvu audio tehnoloģiju nodrošinājumu.

Tiem, kas ar tehnoloģijām ir uz “tu” un mīl izcelties, noteikti patiks Bose Frames Tenor saules brilles / austiņas – jā, nākotne jau ir klāt! Saulesbrillēs iestrādātās on-ear tipa austiņas pirmo reizi Bose sortimentā parādījās 2019. gadā, un nu ir kļuvušas par vienu no visu laiku populārākajiem produktiem. Tā ir satriecoša pieredze, kas ļauj brīvi mijiedarboties ar apkārtējo pasauli un vienlaikus diskrēti klausīties mūziku.

Apple pret Bose –  kuras bluetooth bezvadu austiņas izvēlēties?

Gluži kā ar jebkuru citu lietu, arī austiņu iegādes gadījumā vispirms jāapsver mērķis, izmantošana un citi individuālie aspekti, lai saprastu, kura ražotāja produkts būs vispiemērotākais tieši tev!

Dati liecina, ka Apple ražotāja austiņas visbiežāk izvēlas visas Apple ekosistēmas cienītāji –  tas nozīmē, ka tām dod priekšroku iPhone, iPad un citu Apple produkcijas īpašnieki, tā kā tradicionāli tiek uzskatīts, ka izmantot visu, ko piedāvā konkrētais Apple produkts, var tikai mijiedarbībā ar citām Apple ierīcēm. Tomēr šis varētu neattiekties uz Apple sadarbības produktiem, piemēram, Apple Beats austiņām. Jebkurā gadījumā, arī Apple AirPods iespējams savienot ar jebkuru ierīci, izmantojot bluetooth. Tāpat Apple AirPods ir sevišķi iecienīti biznesa vidē.

Kas attiecas uz Bose austiņām, tad redzams, ka tehnoloģiju ziņā tās nemaz neatpaliek no Apple un, iespējams, vietām ir pat pārākas! Daudz domāts tieši par aktīvo lietotāju komfortu un ērtībām, jo sevišķi izcelta ūdens un sviedru necaurlaidība, tāpēc šī varētu būt lieliska izvēle tieši sporta entuziastiem. Tāpat Bose ražotāja austiņas būs ideāli piemērotas tiem, kas vēlas aizsteigties nākotnei pa priekšu un izmēģināt svaigākās tehnoloģijas paši pirmie. Arī šī ražotāja austiņas bez problēmām var savienot gan ar Apple, gan Android ierīcēm.

Šobrīd patiešām netrūkst dažādības, tāpēc jebkurā gadījumā ikviens varēs atrast modeli, kas atbildīs visām cerībām.

Būtisks ir arī jautājums, kur iegādāties labākās austiņas. Vienmēr var apmeklēt ražotāja veikalu, taču austiņu iegāde interneta veikalā palīdzēs kā ietaupīt laiku, tā uziet izdevīgākos piedāvājumus daudz ātrāk un vienkāršāk.

Ja austiņu iegāde internetā šķiet vilinoša iespēja, ieskaties interneta veikala Capital.lv piedāvājumā. Turpat atradīsi abu pasaulē atzīto ražotāju austiņas, kā arī citas lietas lieliskai mūzikas baudīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti