Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

8 padomi, kas noderēs iekārtojot mazu dzīvokli

Jauna dzīvokļa iegāde vienmēr ir nozīmīgs un priecīgs notikums, tomēr bieži vien ar iegādi viss nebeidzas, jo dzīvokli nepieciešams iekārtot atbilstoši savām vēlmēm un vajadzībām. Šo uzdevumu var sarežģīt fakts, ka dzīvoklis ir mazs, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no savām iegribām. Mazi dzīvokļi mūsdienās nav retums. Liekot lietā mazliet izdomas, fantāzijas un viltību, mazu dzīvokli iespējams pārvērst līdz nepazīšanai, padarot to gan vizuāli pievilcīgu, gan funkcionālu – lūk, 8 padomi, kas noderēs, iekārtojot mazu dzīvokli!

Izveidojiet plānu

Zinot, ka dzīvoklis ir mazs, plānošanai nepieciešams pievērst vairāk uzmanības – veiciet dzīvokļa mērījumus, kā arī apdomājiet, cik un kādas mēbeles dzīvoklī tiks izvietotas! Lai dzīvokļa iekārtošana būtu vienkāršāka, varat ar brīvu roku uz papīra lapas uzskicēt plānu.

Atcerieties, ka mēbelēm un katram elementam dzīvoklī jāiederas pēc 3 parametriem: platuma, augstuma un garuma. Turklāt, rūpīgi jāpārdomā arī tas, vai kāpņu telpa un koridors ir pietiekami plats, lai mēbeles un citus elementus nogādātu dzīvoklī.

Izmantojiet gaišas krāsas

Gaišas krāsas sniedz gaišuma un plašuma sajūtu, kas mazam dzīvoklim ir svarīgi, tādēļ ieteicams izmantot baltus toņus! Tāpat mazam dzīvoklim lieliski piestāvēs pasteļtoņi. Gaišas krāsas sniegs ne tikai plašuma sajūtu, bet padarīs mazu dzīvokli sakārtotu un tīru, tādējādi mazajā dzīvoklī ļaujot justies omulīgāk. Lai arī pamatā ieteicams izmantot gaišas krāsas, atcerieties, ka tas neaizliedz izmantot mazā telpā tumšus akcentus, piemēram, tumšus aizkarus vai paklājus.

Izvēlieties daudzfunkcionālas mēbeles

Tā kā mazā dzīvoklī var trūkt vietas, lai izvietotu visu nepieciešamo, dodiet priekšroku daudzfunkcionālām mēbelēm! Mūsdienās mēbeļu klāsts ir ļoti plašs, tādējādi katrs var izvēlēties savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko un to, kas piestāv dzīvoklim. Labi risinājumi ir galds, kuru var izmantot gan kā ēdamgalu, gan kā darba galdu; dīvāns, zem kura iebūvēts plaukts; gulta, zem kuras iebūvētas atvilktnes.

Ievērojiet minimālisma principus

Minimālisms mūsdienās ir populārākais interjera stils gan mazos, gan lielos mājokļos – tas paredz vienkāršus dizainus un pēc iespējas mazāk priekšmetu. Mazāk ir vairāk! Īpaši mazā dzīvoklī ieteicams pārdomāt katras mēbeles un priekšmeta svarīgumu.

Sadaliet zonas

Mazā dzīvoklī, visticamāk, nebūs vietas, lai iekārtotu atsevišķu ēdamistabu, darbistabu, guļamistabu un dzīvojamo istabu, tomēr mazu dzīvokli iespējams sadalīt zonās. Izmantojiet vienu telpu dažādiem nolūkiem, piemēram, darba zonu nodalot no guļamistabas vai dzīvojamās istabas ar paklāju! Telpu nošķiršanai iespējams izmantot arī aizkarus vai aizslietni.

Parūpējieties par apgaismojumu

Apgaismojums ir telpas svarīgākais elements, tādēļ to nepieciešams izvietot pārdomāti. Mazā dzīvoklī apgaismojumu iespējams izmantot, lai padarītu telpu vizuāli plašāku, tādēļ istabās izvietojiet ne tikai vienu centrālo lustru, bet arī citas apgaismes ierīces dažādos līmeņos, kā griestu un sienas lampiņas, LED virtenes, stāvlampas. Tāpat izmantojiet arī dabisko apgaismojumu, mazā dzīvoklī atsakoties no bieziem aizkariem, tā vietā izvēloties, piemēram, vertikālo plākšņu žalūzijas.

Atbrīvojieties no liekā

Priekšmetiem ir tendence krāties, tādēļ, iekārtojot mazu dzīvokli, pārskatiet savus krājumus un atbrīvojieties no liekā! Apdomājiet – vai tiešām priekšmets, kas nav izmantots jau ilgu laiku, ir nepieciešams? Pat, ja šķiet, ka nav nekā lieka, pārbaudiet vēlreiz! Mazas platības dēļ ir svarīgi, ka dzīvoklī atrodas tikai pats nepieciešamākais, tādējādi neaizņemot daudz vietas.

Uzglabājiet gudri

Ja tomēr, iekārtojot mazu dzīvokli, saprotat, ka ir daudz priekšmetu, no kuriem nevēlaties šķirties, uzglabājiet gudri! Izmantojiet katru brīvo un neveiklo stūri, kā arī uzglabājiet ne tikai horizontāli, bet arī vertikāli! Zemāk uzglabājiet lietas, kuras izmantojat biežāk, savukārt augstāk – lietas, kuras izmantojat retāk. Uzglabāšanai var noderēt āķi, grozi, kastes, kā arī organizatori.

Diemžēl mazāka telpa ne vienmēr nozīmē mazāku finansiālo ieguldījumu. Plānojat mājokļa atjaunošanu vai remontu, taču pašreiz tam trūkst finanses? Iespējams, var noderēt tāda iespēja kā kredīts mājas labiekārtošanai vai naudas kredīts internetā bez ķīlas. Tomēr esiet atbildīgs un atcerieties, ka kredīts ir nopietnas saistības, tādēļ rūpīgi izvērtējiet savas spējas to atmaksāt! Lai izdodas iekārtot modernu, omulīgu un funkcionālu dzīvokli!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti