Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

7 ieteikumi, lai izveidotu patīkami mājīgu virtuvi

Gatavojot maltītes, ēdot un tīrot vairums no mums virtuvē pavada teju divas stundas dienā, bet, ja Jums ir liela ģimene – visticamāk trīs un vairāk stundas. Protams, virtuvē svarīga ir tīrība, taču mājīga un ērta vide būs daudz patīkamāka nekā sterila virtuve, kas atgādina slimnīcu. Ērta un mājīga virtuve nepieciešama ne tikai, lai padarītu laiku, ko tajā pavadāt, patīkamāku, bet arī tādēļ, ka labi iekārtota virtuve atvieglos ēst gatavošanas procesu.

Sekojiet šiem padomiem un Jūs padarīsiet savu virtuvi par pievilcīgu un dimanisku telpu sev, ģimenes locekļiem un ciemiņiem.

Parūpējieties par ērtām sēdvietām

Lai ilgstoši pavadītu laiku kādā telpā, ērtas sēdvietas ir neatņemama telpas sastāvdaļa. Ja Jūsu virtuvē pietiek vietas ēdamgaldam, tad papildiniet galdu ar kvalitatīviem krēsliem. Savukārt, ja Jūsu virtuve ir šaura, lielisks risinājums ir bāra krēsli, kas ļauj apsēsties pie virtuves virsmas vai letes.

Izmantojiet krāsas

Lai izvairītos no tā, ka telpas dizains zaudē aktualitāti, dekorējot vairums cilvēku izvēlas neitrālus toņus, taču spilgta siena spēs transformēt jebkuru telpu. Arī virtuvē ieteicams izveidot akcenta sienu, kas padarīs telpu dzīvīgu un mājīgu.

Pielāgojiet apgaismojumu

Galda lapmas ir piemērotas ne tikai darba galdam un naktsskapītim. Arī virtuves darba virsmu var papildināt ar galda lapmu, kas ļaus pielāgot apgaismojumu ne tikai, lai gatavotu un tīrītu, bet arī, lai baudītu nesteidzīgas vakariņas.

Organizējiet un atrodiet katrai lietai savu vietu

Lai radītu mierīgu atmosfēru virtuvē, svarīgi atbrīvoties no liekā un pārliecināties, ka virsmas nav apkrautas ar neskaitāmiem traukiem, pudelēm un pakām. Papildiniet skapīšus ar risinājumiem, kas ļauj ērtāk organizēt, piemēram, virtuves piederumus vai garšvielas. Tāpat arī iebūvējams ledusskapis radīs mājīgākas virtuves iespaidu, jo šī tik ļoti svarīgā ierīce tiks iekļauta vienotā virtuves dizainā.

 Ienesiet virtuvē dabu

Ir daudz dāžādu istabas augu, kas labi jutīsies arī virtuvē. Paši piemērotākie augi virtuvei – dažādi zaļumi un garšaugi – būs ne tikai dekoratīvi, bet arī funkcionāli. Augi ienesīs virtuvē dabu un dzīvīgumu un, iespējams, padarīs telpu par oāzi.

Uzturiet kārtību un tīrību

Pat, ja izveidosiet skaistāko virtuves dizainu, netīrība un nekārtība virtuvi padarīs par vietu, kur nevēlēsieties atrasties. Uzturiet kārtību virtuvē regulāri to tīrot. Gaidot, kamēr gatavojas ēdiens, mazgājiet traukus un virsmas, tādējādi pēc ēst gatavošanas atliks daudz mazāk trauku, ko mazgāt. Katru nedēļu iztīriet kaut ko, kas netiek tīrīts ikdienā, piemēram, ledusskapi vai cepeškrāsni.

Atjaunojiet aprīkojumu

Ja izpildījāt visus iepriekš minētos soļus, bet aizvien ir sajūta, ka virtuvē kaut kā pietrūkst, apdomājiet iespēju atjaunot virtuves aprīkojumu. Jauna Franke izlietne Tavai virtuvei piešķirs eleganci un funkcionalitāti, bet interesanta lustra būs nevien apgaismojuma, bet arī dizaina elements.

Svarīgs virtuves elements ir arī mazā sadzīves tehnika. Iespējams tas, kas nepieciešams, lai Jūsu virtuve kļūtu mājīgāka, ir elektriskais grils, jauna tējkanna vai mikroviļņu krāsns.

Pievērsiet uzmanību arī sīkām detaļām. Varbūt pienācis laiks jaunam virtuves piederumu vai nažu komplektam, vai tomēr mājīgumam pietiks ar sezonāliem galda dekoriem un krāsainām salvetēm?

Visu mājīgas virtuves iekārtošanai nepieciešamo atradīsiet interneta veikalā 220.lv - tur pieejama gan mazā un lielā sadzīves tehnika, gan santehnika, kā arī trauki un virtuves piederumi dažādām gaumēm un vajadzībām. Ieskatieties, lai uzzinātu vairāk - 220.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti