Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

5 ieteikumi pastaigām ar suni gada tumšajā laikā

Nepielūdzami tuvojas rudens, tāpat arī tumšie un drēgnie vakari. Taču tas, protams, neatbrīvo no pienākumiem pret savu četrkājaino mīluli – neskatoties ne uz ko, pastaigās ar suni ir jādodas. Lūk, daži padomi, lai pastaigu laikā justos mierīgi un droši arī tad, kad ārā ir satumsis.

1.Izvēlies pazīstamu maršrutu

Pastaigas tumsā var būt mazāk patīkamas kā dienas laikā, varbūt pat satraucošas, ja nezini, kas tevi sagaida. Maršruta izvēle ir veids, kā satraukumu mazināt, padarot pastaigu paredzamu. Pazīstams un labi izgaismots maršruts sagādās mazāk pārsteigumu - šoreiz gan ne tāpēc, ka uz katra stūra varētu gaidīt kāds nelietis, bet gluži vienkārši tāpēc, ka tādējādi tu zināsi, no kuras bedres izvairīties, kur ir bīstams krustojums un kurā sētā dzīvo nedraudzīgs suns. Spēja paredzēt šādus notikumus ļaus tev justies drošāk un mierīgāk, ko noteikti sajutīs arī suns.

Foto: Helen Cramer, unsplash.com

2.Izgaismo gan sevi, gan suni

Dodoties pastaigās tumsā, ir svarīgi, lai autobraucēji un pretimnācēji jūs pamanītu. Piemeklē sev gaišu apģērbu un izmanto arī atstarojošus elementus – vestes, piekariņus, cepures ar atstarojošam uzlīmēm u.c. Taču neaizmirsti arī par savu mīluli! Tirdzniecībā ir pieejami dažādi interesanti risinājumi, un atliek vien izvēlēties:

  • Mirgojoši piekariņi. Šie populārie aksesuāri ir piestiprināmi pie suņa kakla siksniņas un aprīkoti ar LED lampiņu. Piekariņi pieejami dažādās krāsās ar maināmiem režīmiem – gaismiņa var būt mirgojoša vai statiska. Tomēr jāpatur prātā, ka sunim ir jābūt redzamām no visām pusēm, tāpēc ar piekariņu vien nepietiek.
  • Mirgojošas un atstarojošas kakla siksnas. Kakla siksna ir labs risinājums, jo tā ļaus suni ieraudzīt no visām pusēm. LED siksniņu vari izvēlēties savā mīļākajā krāsā, un arī tai ir iespējams uzstādīt dažādus režīmus. Turklāt siksniņas ir atkārtoti uzlādējamas ar USB vada palīdzību, tādēļ kalpos ilgi.
  • Saites un pavadas. Tik pat svarīgas kā atstarojošas kakla siksnas ir arī atstarojošas pavadas. Piemēram, ja pavadas garums ir divi līdz pieci metri, taču tā nav pamanāma, garāmgājējs vai velobraucējs var to tumsā neredzēt un aizķerties.
  • Atstarojoša veste ir, iespējams, labākais risinājums tava suņa drošībai, jo tā klāj lielāku daļu suņa ķermeņa, kā rezultātā, palielinās arī atstarojošais laukums.

 

Atstarojošie un tumsā mirdzošie elementi padarīs jūs redzamus pat no 500 metru attāluma, tāpēc, ja vēl neesi paspējis iegādāties kādu no atstarojošajām precēm, ieskaties Dino Zoo interneta veikalā www.dinozoo.lv vai kādā no veikaliem klātienē, jo šobrīd pieejamas lieliskas cenas.

Foto: Dinozoo.lv

3.Saģērbieties silti

Atstarojošas kakla siksnas vai vestes ir ļoti svarīgi aksesuāri drošībai, tomēr papildus jāpadomā arī par siltumu - istabas dzīvnieka kažoks var nebūt pietiekami biezs aukstajiem rudens un ziemas laikapstākļiem. Ja suns ir īsmatains, noteikti ir vērts apdomāt siltas jaciņas vai vismaz ūdensnecaurlaidīga mētelīša iegādi. Siltumu vislabāk nosargās apģērbs, kas sniedzas no kakla līdz astes sākumam. Zoo veikalos pieejami arī zābaciņi, kas pasargās ķepu spilventiņus gan no sala, gan sāls kaitīgās ietekmes, turklāt, vairāki modeļi pieejami arī ar atstarojošiem elementiem.

4.Neaizmirsti pavadu

Pat, ja tavs suns ir labi dresēts un vienmēr paklausīgi soļo tev blakus, diennakts tumšajā laikā nenāks par ļaunu izmantot pavadu. Jārēķinās ar to, ka jebkurš suns var izbīties, kaut ko tumsā nepamanījis, vai mesties pakaļ nebēdnīgam kaķim, un nakts aizsegā būs daudz grūtāk mīluli noķert. Saprotams, ka ir svarīgi ļaut sunim izskrieties, taču labāk to darīt dienas laikā vai šim nolūkam speciāli paredzētos suņu parkos ar nožogojumiem.

Foto: Chewy, unsplash.com

5.Izmanto lukturi

Tāpat ļoti noderīgs būs lukturis vai galvas lampa, lai vienmēr redzētu ceļa segumu un izvairītos no nelīdzenumiem. Tādējādi arī rokas būs brīvas, jo – nemelosim sev – tās jau ir aizņemtas ar pavadas turēšanu, ziņu rakstīšanu, suņa mīļošanu un izkārnījumu vākšanu. Tāpēc lampiņa uz pieres ļaus izvairīties no nevajadzīga stresa, tajā pat laikā nodrošinot labu redzamību gan tev, gan sunim. Īpaši nozīmīgi tas var būt mazāk apgaismotās pilsētas daļās.

Drošība pirmajā vietā

Suņa drošība tumsā ir atkarīga no dažādiem faktoriem, tomēr lielu lomu spēlē automašīnas un ielas tuvums. Tāpēc, ja pastaigās nākas doties lielāku ceļu tuvumā vai pa slikti apgaismotām ielām bez ietves, atceries, ka jāpārvietojas pa ielas malu pretēji braukšanas virzienam, jo tas ļaus tev automobili ieraudzīt savlaicīgi un pieskatīt suni.

Un visbeidzot – ja zini kādu, kurš labprāt dotos pastaigā ar tevi kopā, noteikti izmanto šo iespēju! Kopā ir ne tikai drošāk, bet arī jautrāk. Pirms dodies nākamajā pastaigā, apdomā iepriekš minētos padomus un noteikti izmēģini kādu no tiem! Tas palīdzēs justies mierīgāk gan tev, gan tavam mīlulim, jo būsiet pienācīgi sagatavojušies.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti