Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

5 ieradumi finansiālās stabilitātes veicināšanai

Lai veicinātu finansiālo stabilitāti, ir svarīgi attīstīt labus finanšu ieradumus. Mainot attieksmi un savā ikdienā ieviešot dažas vienkāršas korekcijas, iespējams sasniegt labus rezultātus.

1. Pieslēdziet automātisko maksājumu internetbankā

Neatkarīgi no finansiālā mērķa - vai tā būtu uzkrājuma veidošana neparedzētām situācijām vai vēlme sakrāt lielākai iecerei - automātiskais maksājums palīdzēs to sasniegt ātrāk. Tas nozīmē, ka noteiktā datumā, piemēram, algas dienā, no Jūsu norēķina konta uz krājkontu automātiski tiks veikts maksājums.

2. Kontrolējiet impulsīvos pirkumus

Impulsīvi pirkumi ir viens no lielākajiem šķēršļiem ceļā uz finansiālu stabilitāti, tādēļ viens no labākajiem paradumiem ir iemācīties tos kontrolēt.

Kad nākamo reizi sagribēsiet iegādāties kaut ko neplānotu, nevis uzreiz steidzieties pie kases, bet dodiet sev laiku apdomāt pirkuma lietderību. Ļoti iespējams, ka nedaudz vēlāk Jums tas vairs nemaz nebūs aktuāli.

3. Sekojiet līdzi tēriņiem

Lai saprastu, kur paliek nauda un cik lietderīgi tā tiek izmantota, ir svarīgi regulāri sekot līdzi tēriņiem. Te noderēs gan budžeta plāns, gan arī kāda no speciāli šim mērķim paredzētām mobilajām aplikācijām.

4. Atmaksājiet kredītsaistības

Ja Jums ir kredītsaistības, to iespējami ātrāka atmaksa jānosaka kā viena no prioritātēm.

Pārskatiet savu budžeta plānu un, ja nepieciešams, ieviesiet korekcijas (piemēram, izlemiet mazāk tērēt ēšanai ārpus mājas), lai varētu lielāku summu novirzīt kredītu dzēšanai. Ja regulāri maksāsiet nevis minimālo, bet kaut nedaudz lielāku kredītmaksājuma summu, ne tikai ātrāk atmaksāsiet kredītu, bet arī ietaupīsiet.

Varat arī apsvērt citas iespējas, kā samazināt kredīta kopējās izmaksas. Piemēram, kredītu refinansēšana bez ķīlas paredz jauna līguma slēgšanu, kas var nozīmēt arī zemāku procentu likmi un citus izdevīgākus atmaksas noteikumus. Vairāk informācijas par šo iespēju atradīsiet pakalpojumu sniedzēju interneta vietnēs.

5. Ieguldiet savā attīstībā

Uzlabot savu finansiālo stabilitāti var ne tikai kontrolējot izdevumus, bet arī palielinot ienākumus. Ieguldiet savā izaugsmē un meklējiet jaunus veidus, kā uzlabot savu finansiālo situāciju. Apmācības, semināri, grāmatas - tas viss var iedvesmot un palīdzēt spert pirmos soļus labākas dzīves virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti