Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

5 iemesli, kāpēc augstspiediena mazgātāji ir šīs sezonas must have

Beidzot iestājusies vasara! Gandrīz katrā saimniecībā tas asociējas ar sauli, siltumu un ģenerālo tīrīšanu. Šī gada modes kliedziens tīrīšanas jomā ir augstspiediena mazgātājs, kas, kā izrādās, spēj paveikt daudz vairāk kā sākumā šķiet. Šajā rakstā apkopoti pieci būtiski iemesli, kāpēc augstspiediena mazgātājs ir nepieciešams katrā mājsaimniecībā.

1. Augstspiediena mazgātāji notīra labāk – arī sarežģītās vietās

Augstspiediena mazgātājs ir ideāls gan līdzenām, gan nelīdzenām virsmām. Tas ir piemērots regulārai ārtelpu un celiņu attīrīšanai no netīrumiem un putekļiem. Tam pa spēkam būs arī sarežģītāki tīrīšanas uzdevumi:

  • mājas fasādes tīrīšana – izmēģinot augstspiediena mazgāšanas spiediena spēku nelielā laukumā un izvēloties pareizo attālumu, mazgātājs tiks galā ar krāsotu, apmestu, koka vai akmens apmetumu tīrīšanu; Īpaši netīriem laukumiem var izmantot tam piemērotus mazgāšanas līdzekļus;
  • bruģētu celiņu tīrīšana – šis piņķerīgais darbs ar augstspiediena mazgātāju tiks paveikts ātri un bez piepūles;
  • dārza mēbeļu tīrīšana – koka, klūgu, plastmasas un citu materiālu dārza mēbeļu tīrīšana ir liels izaicinājums, jo ne-sezonas laikā savienojumos uzkrājas putekļi, netīrumi un citi brīnumi. Augstspiediena mazgātāji šādu mēbeļu tīrīšanu padara par īstu baudu;
  • notekcauruļu tīrīšana – rudens un ziemas sezonā uzkrājušos netīrumus un lapas izdosies iztīrīt ātri un viegli.

2. Personīgais auto, moto, velo tīrītājs

Personīgais augstspiediena tīrītājs ir labākais palīgs motorizētās vai velo tehnikas tīrīšanai.

Pirms tehnikas tīrīšanas vēlams pārliecināties par pareizo spiediena spēka izvēli!

3. Augstspiediena mazgātāji norīta mehāniski, nevis ķīmiski!

Viena no lielākajām augstspiediena mazgātāja priekšrocībām ir tā, ka mazgāšanai var izmantot ūdeni un gaisu, tātad – tas spēj būt daudz draudzīgāks videi kā citi mazgāšanas veidi. Turklāt rezultāts būs labāks un ātrāks kā tad, ja to pašu darbu veic ar rokām, izmantojot ķīmiskus līdzekļus. Piemēram, Husqvarna augstspiediena mazgātāji nodrošina spiedienu diapazonā no 125 – 190 bāriem, kur zemākais ir optimāls spiediena spēks mājsaimniecības vajadzībām, bet lielākais – izmantojams smagiem tīrīšanas darbiem.

4. Nepārnes baktērijas!

Mehāniska tīrīšana ar spiediena palīdzību nodrošina to, ka nav tiešas saskares, nav kontakta ar mazgājamo virsmu. Tātad, ja tiek tīrīts, piemēram, pelējums, tā daļas netiek pārnestas uz citu virsmu, kā tas notiktu ar birsti, sūkli vai skalojamo ūdeni.

5. Augstspiediena mazgātāji patērē krietni mazāk ūdens!

Ja salīdzina ūdens patēriņu, piemēram, Husqvarna augstspiediena mazgātājs patērē apmēram par 80% mazāk ūdens kā mazgājot ar dārza šļūteni, ja veic vienu un to pašu darbu. Tas ir vēl viens pluss vides saudzēšanas jomā, arī iespēja ietaupīt. Vidēji jārēķinās ar ūdens patēriņu diapazonā no 320l/h līdz 650l/h.

Kādi ir labi augstspiediena mazgātāji?

Kvalitatīvi augstspiediena mazgātāji ir tādi, kas kalpo ilgi un uzticami. Husqvarna mazgāšanas darbarīki kvalitātes ziņā ir pārāki par daudziem citiem:

  • tiem ir intuitīva vadības sistēma;
  • tie ir ergonomiski;
  • tie ir gudri;
  • tiem ir pašuzsūkšanas funkcija (iespēja ņemt ūdeni no lietus ūdens mucas vai citas ūdens tvertnes);
  • tiem ir papildaprīkojums auto mazgāšanai, rotējošā birste u.c.

Nav ieteicams taupīt uz augstspiediena mazgātāja kvalitātes rēķina, jo šī darba instrumenta materiāliem, ražošanas tehnikai un tehnoloģijai jābūt augstā līmenī, ja vēlas labu rezultātu daudzu gadu garumā. Labāk izvēlēties augstāku jaudu un kvalitāti, kooperējoties ar draugiem vai kaimiņiem – iegādājoties vienu augstspiediena tīrītāju vairākām kaimiņu saimniecībām, draugu kopas vai vienas kāpņu telpas ietvaros – tā visi tiks pie laba rezultāta!

Husqvarna nodrošina instrumentu garantijas un pēc-garantijas servisu, arī sezonālo apkopi. Ienāciet un atrodiet tuvāko izplatītāju Husqvarna mājaslapā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti