Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

4 ieteikumi, kā izvēlēties tavam mājoklim piemērotākās mēbeles

Lai cik aizraujošs un interesants, mēbeļu izvēles process spēj arī radīt visai daudz stresa un nomāktības – piedāvājums ir tik plašs, katrā stilā ir vismaz viena lieta, kas tev patīk, ko gribētos ieviest mājoklī, bet tajā pat laikā gribas, lai izskatās gaumīgi, un nav arī īsti skaidrs, kādas krāsas gribas redzēt telpā…

Ja Pinterest vai mēbeļu veikals jau ir kļuvis par tavām otrajām mājām, kurp dodies cerībā saprast, ko tad īsti vēlies redzēt mājokļa iekārtojumā, neuztraucies – tu neesi tāds vienīgais! Tāpat tu neesi vienīgais, kurš ir apjucis dažādos stilos, kuram trūkst skaidrības, vai labāk patīk minimālisms, bohēmiskais stils, lauku, viduslaiku greznais vai pilnīgs modernisms. Labās ziņas ir – mājokli nav iespējams iekārtot nepareizi. Tomēr virziena noteikšana palīdz. Tāpēc raksta turpinājumā iepazīsties ar 4 ieteikumiem, kā izvēlēties tavam mājoklim piemērotākās mēbeles!

1. Sāc ar noskaņu

Pirms ķerties pie mēbeļu izvēles, pajautā sev – kādu noskaņu tu gribi katrā telpā. Mājīgu viesistabā? Relaksētu guļamistabā? Enerģisku virtuvē? Katrai no šīm noskaņām atbilst savas krāsas, tekstūras un formas. Nosakot vēlamo telpas atmosfēru, ir iespējams krietni sašaurināt iedvesmas attēlu plašumus un ieekonomēt savu laiku un nervus.

Izvēloties mēbeles, pieturies pie telpas vēlamās atmosfēras. Ja vēlies mājīgu viesistabu, izvēlies mīkstus audumus, siltas krāsas un gaismas ķermeņus ar maigu, vieglu apgaismojumu. Savukārt minimālistiska stila telpai derēs tīras, asas, konkrētas līnijas, un daži metāla vai marmora elementi piešķirs savu odziņu, nepārbāžot telpu ar lietām.

2. Veido dizainu “ap” fokusa objektu

Visvieglākais veids, kā iekārtot gaumīgu telpu, ir – sākt ar vienu – fokusa – objektu. Tā var būt karaliska gulta, piemēram. Vai košs paklājs. Un pēc tam seko vieglākais – atliek uzmeklēt mēbeles un aksesuārus, kas saskan ar fokusa objekta krāsām un noskaņu. Piemēram, ja tava fokālā mēbele ir “Mad Men” stila dīvāns, papildini telpas iekārtojumu ar 40-to – 60-to stila elementiem, tādiem kā tīkkoka mēbelēm un popārta vai opārta (“pop art” vai “optical art”) attēliem.

3. Rotaļājies ar krāsām

Krāsa ir viens no ietekmīgākajiem, ja ne pats ietekmīgākais aspekts, kas veido telpas atmosfēru vai izceļ tajā jau esošos elementus, piemēram, mēbeles. Vēlamo krāsu komplekta noteikšana palīdzēs vieglāk panākt iecerēto telpas noskaņu. Piemēram:

  • neitrālo toņu (balta, bēša, brūna) komplektēšana ar kādu spilgtu, košu krāsu radīs 40-to – 60-to atmosfēru;
  • siltās krāsas (dzeltena, sarkana, oranža) radīs ērtu un personisku atmosfēru;
  • vēsās krāsas (zila, zaļa) telpai piešķirs mierīgu atmosfēru.

Atceries – spilgtu akcenta krāsu ir vēlams “līdzsvarot” ar mierīgākiem toņiem.

Kā notiek krāsu kombinēšana?

Ir divi veidi, kā izvēlēties krāsu komplektu vienas telpas dizaina izveidei:

  1. izvēlies pretkrāsas (piemēram, zilu un oranžu, sarkanu un zaļu, dzeltenu un lillā) – tās ir krāsas, kas uz krāsu apļa atrodas diametrāli pretēji viena otrai. Šīs krāsas radīs izteiksmīgus un gaumīgus kontrastus;
  2. veido krāsu triādes (piemēram, oranžu, lillā un zaļu) – tās ir krāsas, kas atrodas viena no otras vienādā attālumā uz krāsu apļa. Šādi toņu komplekti palīdzēs radīt harmoniskāku atmosfēru nekā izteiksmīgie pretkrāsu kontrasti.

4. Izvēlies gaumīgas mantu glabātavas

Telpas atbrīvošana no neskaitāmiem sīkiem priekšmetiem padarīs to nesalīdzināmi gaumīgāku. Kā to paveikt? Ievies dizainā elegantas un gaumīgas mantu glabātavas, piemēram, kumodes ar atvilktnēm vai skapīša durvīm. Iekšā kumodē varēsi salikt dažādus sīkumus, kas citādi radītu haotisku un nekārtīgu atmosfēru, uz kumodes vari izkārtot mīļākās grāmatas, ziedus vai antīkus priekšmetus, savukārt sienu virs kumodes vari izdekorēt ar dažādām ierāmētām bildēm, kādu gleznu vai gaumīgu sienas pulksteni.

Citi mantu glabāšanas varianti ir grozi, žurnālu plaukti un statīvi, kafijas galdiņi ar atvilktnēm.

Iegādājies mēbeles izdevīgi

Visbeidzot, kad esi ticis skaidrībā ar vēlamo atmosfēru, fokusa objektu, krāsām un vēlamo mantu glabātavas stilu, laiks iegādāties mēbeles. Lielisks mēbeļu veikals internetā ir 1a.lv. Šeit pieejamas gultas, galdi, krēsli, skapji, plaukti, paklāji, plašā klāstā arī dīvāni – izvēlies savējo šeit, un daudzas citas mēbeles un dizaina elementi par īpaši izdevīgām cenām. Ienāc 1a.lv, iepērcies izdevīgi un izveido savu sapņu dizainu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti