Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

4 faktori, kas atvieglo dārza palīgbūves izvēli

Gatavās konstrukcijas - pirtis, garāžas, vasaras mājas / mājiņas, nojumes un dārza mēbeles, ir lielisks risinājums, kā ātri un pārdomāti padarīt īpašuma ārtelpu maksimāli izmantojamu un komfortablu. Nodalītas funkcijas un dzīvojamās zonas paplašināšana dārzā dod vēlamo plašumu gan ārtelpai, gan privātmājai, taču, lai jaunā būve vai konstrukcija labi ierakstītos īpašumā, ir jāizsver ne tikai tās atbilstība budžetam, bet arī to pielietojums mērķim, pieejamības un dizaina aspektiem.

1. Budžets

Teritorijas labiekārtošanai paredzētās palīgbūves un dārza mēbeles materiālu, dizaina un izmaksu ziņā ir pieejamas ļoti daudzveidīgā klāstā. Tādēļ dārza māju izpārdošana vai akcijas atlaides nav vienīgā iespēja, kā izdevīgi iekārtot dārzu.

Lai jaunais pirkums maksimāli būtu visa ieguldītā budžeta vērts, tam ir jāatbilst arī iecerētajai funkcijai un citiem tehniskajiem ierobežojumiem. Ja palīgbūve nebūs atbilstoša ne vietai, ne tai paredzētajam pielietojumam, tās pielāgošanā būs jāiegulda papildus līdzekļi un laiks.

2. Izmantojuma mērķis

Skaidri definēts dārza mājas vai auto nojumes iegādes mērķis palīdzēs fokusēties uz noteiktām dizaina īpašībām. Piemēram, plaši stiklojumi un iespēja nosiltināt būvi noderēs dārza mājām, kuras vēlas izmantot kā mājas birojus vai telpas vaļaspriekiem. Savukārt, mantu vai inventāra novietnēm nav nepieciešami plaši stiklojumi, jo daudz būtiskāki būs drošības aspekti un iespēja izveidot pietiekoša apjoma glabāšanas vietas.

3. Pieejamība

Lai dārza mājiņas, garāžas, šķūņi, nojumes un lapenes būtu ērti un funkcionāli izmantojamas, tajās ir jāspēj iekļūt un izkļūt bez šķēršļiem.

Augsti sliekšņi, pārāk zemi griesti un līdz galam neatveramas durvis rada ne tikai diskomfortu, bet arī paaugstinātus drošības riskus. Tieši tādēļ rūpīgi ir jāapsver dārza ēku izmēri un to atrašanās vieta ārtelpā.

4. Dizains

Atkarībā no teritorijas labiekārtošanas iecerēm dārza palīgēkas var izvēlēties gan vienotā stilā ar jau esošo apbūvi, izveidojot vienotu ansambli, gan kā neitrālu apjomu dārzā, ko ir iespējams nomaskēt ar neitrālu krāsu gammu vai vertikāliem stādījumiem.

Ja Deko interneta veikala www.deko.lv plašajā koka lapeņu, dārza māju, mēbeļu, šķūņu un nojumu katalogā nav iespējams atrast piemērotu risinājumu, uzņēmums Deko piedāvā pasūtīt individuāla projekta dārza būves izgatavošanu, piegādi un montāžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti