Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Novados

Skulte atgriežas Limbažu novadā © DIENA

Pildot Satversmes tiesas (ST) spriedumu, steidzamības kārtā divos lasījumos Saeima pieņēmusi likuma grozījumus, ar kuriem Skultes pagasts atgriežas Limbažu novadā, tādējādi Saulkrastu novadu veidos tikai pašreizējie Sējas un Saulkrastu novadi. Ministru kabinetam līdz nākamā gada 1. maijam Saeimai būs jāsniedz izvērtējums un pētījumos balstīta informācija par Saulkrastu novada attīstības potenciālu.

Kurzemes upēs kāpj ūdens līmenis

Lietus un kūstošā sniega dēļ Kurzemes upēs Bārtā, Durbē, Rīvā un Užavā ūdens līmenis pēdējā diennaktī paaugstinājies par aptuveni pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

Taisnīgs sods vai atriebība © DIENA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ik pa brīdim nāk klajā ar paziņojumiem par pārkāpumiem vienā vai otrā pašvaldībā, tāpat tiek pieņemti lēmumi par domju priekšsēdētāju atstādināšanu un citiem soda mēriem. Divās konfliktsituācijās līdztekus formālajiem argumentiem gan ir zināms pamats domāt, ka ministrijas vadības rīcību varētu ietekmēt arī personiski motīvi.

Ledu Gaujā plāno spridzināt tuvāko stundu laikā

Ņemot vērā, ka situācijas nopietnība ar ledus sablīvēšanos Gaujā pie Carnikavas nakts laikā nav īpaši mainījusies, paredzēts, ka jau tuvāko stundu laikā ledus sablīvējums tiks spridzināts, aģentūrai LETA pastāstīja Civilās aizsardzības komisijas vadītājs, Ādažu mērs Māris Sprindžuks (LRA).