Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzika

Reinis Zariņš Liepājā atskaņos Bēthovena 4. klavierkoncertu

Pianists Reinis Zariņš kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri 17. februārī pulksten 18.00 koncertzālē Lielais dzintars atskaņos Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu, kas no pārējiem komponista klavierkoncertiem atšķiras ar dzejisku skaistumu. Pirmatskaņojumu šajā vakarā piedzīvos Andra Vecumnieka Piektā simfonija Sinfonia E, turklāt ar pašu komponistu pie diriģenta pults.

Aprīlī pirmizrādi piedzīvos Operetes teātra iestudējums Valentīna Sonoras Vaices režijā

VEF Kultūras pilī 17.aprīlī notiks Operetes teātra jauniestudējuma – multimediālās monooperas Valentīna – pirmizrāde. Tas ir starptautiski pazīstamā latviešu komponista Artura Maskata pilnformāta operas jauns traktējums kamerversijā. Titullomu Latvijas kultūras leģendas – kinozinātnieces Valentīnas Freimanes – mīlas stāstā atveidos operdīva Sonora Vaice (soprāns), kura ir arī topošās izrādes režisore, informēja teātra pārstāve Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Jūnijā koncertzālē Palladium uzstāsies īru grupa Fontaines D.C.

Skaļākā un karstākā šī brīža postpanka, indī un vienkārši viena no labākajām koncertu grupām, kuras vārds arī pie mums ir bijis starp gaidītākajiem notikumiem, beidzot koncertēs Rīgā - Fontaines D.C. 15. jūnijā koncertzālē Palladium, informēja koncerta rīkotāji.

Rokmūziķis Ainars Virga ar koncertiem svinēs 60 gadu jubileju

6. aprīlī 60. dzimšanas dienu svinēs leģendārais "līvs" - rokmūziķis Ainars Virga. Par godu šim notikumam viņš ielūdz uz vērienīgu dzimšanas dienas lielkoncertu Liepājnieks, kurš 6. aprīlī notiks Liepājas olimpiskajā centrā un 22. jūlijā – Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Video: Very Cool People ar singlu Plastmasmens aicina uz koncertiem

Grupa Very Cool People turpina tuvoties savam līdz šim sprādzienbīstamākajam albumam, laižot klajā trešo tā singlu Plastmasmens un izziņojot trīs jaunās programmas koncertus Tas ir dzīvs, kas notiks Jelgavā, Liepājā un Rīgā., informēja grupas pārstāvji.

Pavasarī izskanēs festivāls Windstream

Orķestris Rīga izsludina pavasara festivāla Windstream 2024 programmu un aicina uz pieciem koncertiem no 20. marta līdz 12. aprīlim. Šī gada festivāla īpašie viesi būs džeza mūziķis, diriģents Štefens Šorns (Vācija) un perkusioniste Adelaide Ferjēra (Francija).

Aprīlī klajā nāks Pet Shop Boys jaunākais albums nonetheless

Britu elektroniskās mūzikas duets ikoniskie Pet Shop Boys izziņo jauna studijas ieraksta izdošanu. Desmit jaunu dziesmu albums nonetheless tiks izdots 26. aprīlī Parlophone Records paspārnē. Albuma izdošanai sekos vairākas īpašas uzstāšanās Londonas Karaliskajā operā.