Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Jāņa Akuratera muzejs aicina uz Jāņa Akuratera darbu lasījumiem

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 12 Jāņa Akuratera muzejs Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a, šogad jau sesto reizi aicina uz Jāņa Akuratera darbu lasījumiem. Šoreiz apmeklētāji aicināti kopā ar muzeja speciālistiem lasīt un pārrunāt Jāņa Akuratera dzeju un stāstu Nakts viesis.

Mūžībā devusies dzejniece, atdzejotāja un jogas skolotāja Velta Sniķere

Londonā mūžībā aizgājusi dzejniece, atdzejotāja un jogas skolotāja Velta Sniķere (1920. gada 25. decembris – 2022. gada 9. decembris). Ar viņas aiziešanu noslēdzas spožais 20. gs. 20. un 30. gadu Rīgas jaunatnes loks, kuru likteņos daudz dramatisma, bet arī daudz brīvestības, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

Aicina pieteikt gada skaistākās grāmatas konkursam Zelta ābele 2022

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicina grāmatu izdevējus pieteikt dalību ikgadējā grāmatniecības nozarei nozīmīgā notikumā – grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele 2022, kas tiek organizēts ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas grāmatniecības sasniegumus, sveikt labākos grāmatu veidotājus, godināt par mūža ieguldījumu grāmatniecībā kādu no nozares pārstāvjiem.

Latgales prozas lasījumi 2022 norisināsies dzelzceļa stacijā Rēzekne II

Šī nedēļa ir starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi norises laiks, kurā ceturtdien, 8. decembrī, plkst. 20.30 klātienē un tiešraidē varēs piedzīvot arī konkursa Latgolys prozys skaitejumi 2022 (Latgales prozas lasījumi) noslēguma pasākumu, informēja biedrības LgSC pārstāve Edīte Husare.

Decembra sākumā Rīgā norisināsies ikgadējie Prozas lasījumi

Rīgas kultūrvietās, bibliotēkās, kafejnīcās un bāros no 5. līdz 11. decembrim norisināsies starptautiskā literatūras festivāla “Prozas lasījumi 2022” pasākumi, kurus bez maksas aicina apmeklēt ikvienu interesentu. Šogad caurvijas tēma festivālam ir aktuālais patvertnes, patvēruma un slēptuves jautājums.

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs Rīgas Grāmatu svētkos aicina apmeklēt plašu programmu

Nedēļas nogalē, 4. un 5. novembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Rīgas Grāmatu svētki. Arī bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs piedalīsies grāmatu svētkos un aicina lielos un mazos lasītājus gan apmeklēt svētkus kopumā – iepazīties ar jaunākajām grāmatām un iegādāties tās par izdevīgākām cenām, gan LNB 1.izstāžu zālē apskatīt sērijas Bikibuks oriģinālilustrāciju izstādi BikiMETRS, gan piedalīties sarunā par lasītpratību un klausīties dziesmas koncertā BikiDZIESMA.

Nedēļas nogalē norisināsies Rīgas Grāmatu svētki

Rīgas Grāmatu svētki šogad notiks 4. un 5. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur tiksies dažādu paaudžu lasītāji, autori, mākslinieki un izdevēji, informēja svētku rīkotāji Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.