Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Receptes

Receptes: Rudenīgi kārumi © DIENA(1)

Sēņotāji teic, ka šogad nekāds labais sēņu gads vis nav. Es neesmu sēņotāja, atzīšos - droši un pārliecināti pazīstu vienīgi gailenes. Tāpēc tās vienīgās arī ēdu, un vismaz manā piemājas tirdziņā tās nopērkamas arī šoruden. Tamdēļ vismaz viena recepte no šajā reizē piedāvātajām - kā jau septembrim piestāv - ir ar sēnēm.

Ēdienu receptes, kas septembrim der kā uzlietas © DIENA

Līdz ar skolas sākumu un jaunās darba sezonas sākšanos atgriežas arī regulārās ikvakara maltītes mājās, kas vasaras atvaļinājumu, nometņu un ceļojumu laikā, iespējams, no ikdienas režīma bija izkritušas.Septembris, kā arvien, ir dāsns ar vietējiem dārzeņiem, augļiem, svaigi ievākto vasaras medu. Tāpēc arī šoreiz piedāvājam trīs receptes, kas septembrim der kā uzlietas.

Ābolu rozītes © DIENA(3)

Ceptu ābolu smarža ir signāls - rudens klāt! Ierasts izdobt ābolam vidiņu, sapildīt tur cukuru un kanēli un mieloties, papildinot ar saldējuma cepurīti. Bet šīs ābolu rozītes ir kaut kas pa vidu starp ceptu ābolu un plātsmaizi, taču mazāk grēcīgas par pēdējo, ja jūsu mērķis ir ieturēt sportisku ķermeņa formu.Pagatavošana ir visai vienkārša - no mīklas izveido groziņu, to liek mafinu cepamajā formā, pārkaisa ar brūklenēm, un no plānās šķēlītēs sagriezta ābola veido rozes zieda formas. Uzber kanēli, cukuru un riekstus. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr kļūst zeltaini.