Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Receptes

Trīs receptes pavasara sezonas ēdienkartei © DIENA(6)

Trīs receptes viegliem ēdieniem, kuri lieliski iederas pavasara sezonas ēdienkartē. Gatavi pavasarim!Aprīļa maltītēs lieliski iederēsies vieglas un vienkāršas zaļās zupas. Spinātu zupa, kas nedaudz papildināta ar citrona sulu, garšos atsvaidzinoši un pavasarīgi. Otra zaļā zupa gatavota no skābenēm. Tradicionālajā skābeņu zupā liek grūbas, žāvējumu, burkānus, kartupeļus, skābenes un olas, bet šo receptes autore, uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase gatavo pēc svaigēdāju principiem – neko nevārot.

Ķirbja un biezpiena sacepums(2)

Ķirbja un biezpiena sacepums.Sastāvdaļas: 200 g biezpiena, 200 g ķirbja, 1 paliels burkāns, 2 olas, 100 g cukura, sauja rozīņu, puscitrona sula un miziņa, 100 g miltu, sāls.Pagatavošana:1. Ķirbi un burkānu nomizo un sarīvē. Pievieno ūdenī izmērcētas rozīnes, cukuru, šķipsniņu sāls, biezpienu, miltus, citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu.2. Masā iemaisa olu dzeltenumus. Olu baltumus atsevišķi saputo un iecilā mīklā.3. Gatavo masu liek ietaukotā cepamveidnē un cep cepeškrāsnī pusstundu 200 grādu karstumā.Lai labi garšo!

Receptes ēdieniem no neapēstām Lieldienu olām

Pēc Lieldienām daudziem ir viena un tā pati rūpe - ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām? Lai šogad izlīdzētu šajā jautājumā, Lage Ko galvenā konditore Nadežda Lukjanuka atklāj ieteikumus, kādos ēdienos var pielietot pāri palikušās olas.