Mazinās dzērveņu lasītāju pārkāpumi Teiču dabas rezervātā, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka.
Veselīgs un garšīgs našķis, kurā apvienoti divi superprodukti: medus un dzērvenes. Visgardākās, protams, pašu lasītas ar skaistās dabas piedzīvojuma atmiņu garšu klāt. Un tik viegli pagatavojamas!
"Esmu no tiem cilvēkiem, kas uzskata, ka mēs atnācām dzīvot uz Zemes un zemi saņēmām kā dāvanu. Kā dāvana šī zeme mums ir jāatstāj arī nākamajām paaudzēm," uzskata tehnisko zinātņu doktors, pētnieciskās jaunsaimniecības Gundegas saimnieks Andris Ansis Špats.
Pagatavošana:
1. Rīsus pārlej ar ūdeni, pievieno pavisam nedaudz sāls un strauji uzvāra.
Turpina sautēt uz mazas liesmas, periodiski apmaisot, apmēram 15 minūtes.
Varbūt nav gaumīgi atzīties, bet es Pirmo Adventi
gaidu smieklīga iemesla pēc - kāds no TV kanāliem tad noteikti rādīs Viens pats
mājās. Un es varēšu dīki, uz brīdi aizmirstot par nenodotajiem rakstiem un
žurnālu abonēšanas datiem, skatīties jau nez cik reižu redzēto filmu, kura mūsu
mājās vieno gan tos, kam pieci, gan 15 un 17 gadi, slinkot un ēst kaut ko
garšīgu.
Konkursā Mana
svētku recepte, kurā tika aicināti piedalīties gardāko 18.novembra svētku
desertu autori, trešo vietu ieguva Laila Birķe par šokolādes-dzērveņu mafinu recepti.
Publicējam viņas iesūtīto recepti kopā ar autores fotogrāfijām un aprakstu, kā šo
desertu pagatavot soli pa solim.
AS _Super FM _uzvarējis kooperatīva Ziemeļoga konkursā un par pusmiljonu reklamēs dzērvenes un to veselīgo ietekmi, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.