Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Antidopinga aģenti sajauc viesnīcas un nesatiek Vuelta Espana velobrauciena čempionu Horneru

Spānijas antidopinga aģentiem pirmdienas rītā neizdevās satikt prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" uzvarētāju Kristoferu Horneru, jo viņi ieradušies nepareizajā viesnīcā. 

Svētdien "RadioShack-Leopard" komandu pārstāvošais amerikānis Horners kļuva par visu laiku vecāko riteņbraucēju, kuram izdevies triumfēt kādā no nozīmīgākajiem pasaules trīs nedēļu velomaratoniem, bet jau pirmdien viņu viesnīcā Madridē vēlējās satikt antidopinga aģenti. 

Kā vietējie mediji izplatīja neoficiālu informācija no Spānijas Antidopinga aģentūras (AEPSAD), viņi "apmeklējuši viesnīcu, kurā palika "RadioShack-Leopard" komanda", tomēr Horners tajā nebija atrodams. 

Tomēr vēlāk sportista pārstāvētā komanda uzsvēra, ka Horners kopā ar sievu palicis citā viesnīcā, bet norādījis tās atrašanās vietu, savu telefona numuru un vienas stundas periodu, kurā tiek atļauts ierasties antidopinga aģentiem. 

"Pirms "Vuelta Espana" noslēdzošā posma starta Kriss Horners atjaunoja informāciju, kur paliks pa nakti, sniedzot ASV Antidopinga aģentūrai (USADA) informāciju par viesnīcu, istabiņas un telefona numuru, kā arī vienas stundas periodu starp sešiem un septiņiem no rīta," paziņojumā pavēstījusi komanda. "Viss notika pēc noteikumiem un Kriss Horners saņēma apstiprinājuma e-pastu." 

Riteņbraucējiem katru dienu jāinformē pasaules antidopinga amatpersonas par savām atrašanās vietām, norādot vienas stundas periodu, kuras laikā viņi noteikti būs atrodami šajā vietā. Ja šādi riteņbraucēji trīs reizes 18 mēnešu laikā nav sastopami, viņiem draud diskvalifikācija. 

"Komanda uzskata, ka komunikācija starp AEPSAD un medijiem ir Krisa Hornera privātuma pārkāpšana, turklāt tas noticis pēc acīmredzamas testētāju kļūdas," komanda piebilda paziņojumā, norādot, ka pieprasīs kompensāciju no Spānijas un ASV antidopinga aģentūrām. 

Horners šonedēļ kļūs 42 gadus vecs, bet tikai svētdien tika pie lielākā sasnieguma karjerā. Viņš ir pirmais amerikāņu riteņbraucējs, kurš triumfējis "Vuelta Espana" velobraucienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi