Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kausi maina īpašniekus

Robežsardzes un RVS komandas triumfē Latvijas volejbola kausā.

Atšķirīgas spriedzes cīņās nedēļas nogalē favorītu statusu apliecināja RTU Robežsardze/Jūrmala volejbolisti un Rīgas Volejbola skola/ Latvijas Universitāte volejbolistes, triumfējot sezonas vidū nu jau par tradicionālu kļuvušajā Latvijas kausa izcīņā. Abas komandas šīs trofejas izcīnīja pēc divu gadu pārtraukuma.

Aizraujošā piecu setu cīņā robežsargi galotnē tomēr salauza Jēkabpils Lūšu pretestību. Lai arī pagājušajā sezonā tieši lūši izcīnīja kausu un ceturto reizi pēc kārtas kļuva arī par Latvijas čempioniem, sarežģītā vasarā komandu atstāja vairāki vadošie spēlētāji un ar gados jaunu sastāvu sezonas pirmajā pusē vadošās pozīcijas tika atdotas konkurentiem no Jūrmalas. Jau pusfinālā, iztiekot bez savainotajiem Armanda Āboliņa un Kristera Landzāna, nācās krietni papūlēties, lai pārspētu Nacionālās līgas komandu no Vecumniekiem, tomēr finālā lūšu nagi bija gana asi.

RTU Robežsardze/Jūrmala sastāvā vadošās lomas uzņēmās Matīss Gabdulļins un Jēkabs Dzenis, kuru sniegums palīdzēja atspēlēt piecu punktu deficītu pirmajā setā, ko gan komanda galotnē zaudēja, un pārliecinoši uzvarēt divos nākamajos. Arī izšķirošajā setā tieši Gabdulļins uzņēmās līdera lomu un ar trīs pēc kārtas gūtiem punktiem nodrošināja jūrmalnieku uzvaru finālā. 

Vadošo spēlētāju Megijas Dambrehtes (16 punkti) un Kristīnes Kramēnas (13) sniegums noteica toni dāmu finālspēlē, kurā RVS/LU trīs setos sakāva RSU/MSĢ komandu. Pret savu iepriekšējās divās sezonās pārstāvēto komandu Dambrehte uzbruka ar iespaidīgu 80 procentu efektivitāti un četrus punktus guva ar servi. "Satraukums bija liels, taču pret savu bijušo klubu ļoti gribējās uzvarēt un pierādīt, ka mēs esam labākas. Katrā uzbrukumā uz bumbu gāju, zinot, ka dabūšu punktu. Gāju ar visu spēku," Latvijas Volejbola federācija citē uzvarētāju rezultatīvāko spēlētāju.

Volejbols

Latvijas kausa fināls

Vīrieši: RTU Robežsardze/Jūrmala – Jēkabpils Lūši 3-2 (24:26, 25:22, 25:19, 21:25, 15:13)

Sievietes: RVS/LU – RSU/MSĢ 3-0 (25:15, 25:20, 25:16)

Pusfināls vīriešiem: Lūši – Vecumnieki 3-2 (25:22, 23:25, 23:25, 25:20, 15:8), RTU Robežsardze/Jūrmala – Ezerzeme/ DU 3-0 (25:20, 25:22, 25:20)

Pusfināls sievietēm: RSU/MSĢ – Jelgava 3-1 (9:25, 25:11, 25:18, 25:23), RVS/ LU – SUFA klubs/DU 3-1 (25:18, 25:12, 26:28, 25:10)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi